Klassieke tegels

Klassieke tegels hebben een tijdloze uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan marmeren tegels met een gepolijst oppervlak. De bekendste tegelklassieker is misschien wel schaakbordpatroon, waarbij witte en zwarte tegels zich afwisselen. Klassieke wand- en vloertegels zijn verkrijgbaar in een brede verscheidenheid. Mooi Tegels en Sanitair biedt een ruime keuze aan klassiek vormgegeven tegels.

Tijdloze klassiekers

Er zijn een aantal tijdloze klassiekers onder de wand- en vloertegels die nooit uit ‘de mode’ raken. Daartoe behoren eenvoudige, monochrome tegels die met elke interieurstijl combineerbaar zijn. Er zijn ook tegels met een natuurlijke look zoals marmer, steen of hout. Deze stijlen zijn tijdloos en prima bruikbaar in moderne badkamer- en/of keukeninrichtingen. Kleuren, patronen en stijlen die nooit verloren gegaan en met recht tot de bekende klassiekers behoren, zijn onder andere:

Koninklijke schoonheid

We staan nog altijd verbaasd over de schoonheid van het gedecoreerde, zijden behang in het kasteel van Versailles. Speelse bloemmotieven die dansen op het glinsterende damast. Deze schoonheden zijn al jaren verkrijgbaar als tegelmotief. Solide decors met bloemen, ornamenten, met hier en daar een snufje rococostijl, betoveren iedere kamer. Strepen en randen doen de tijd van de Belle Epoque herleven, maar uiteraard mag ook de legendarische mix van zwart-wit niet ontbreken. De keuze voor een van deze patronen maakt uw badkamer, keuken of woonkamer compleet. Klassieke tegels zijn te combineren met nagenoeg alle hedendaagse inrichtingsstijlen.

Natuurlijke schoonheid

Natuursteen en tegels met een steen- of houtlook zijn zowel klassiek als veelzijdig. Hoogglanzende marmeren oppervlakken zijn stijliconen en vertegenwoordigen luxe. Ze maken van uw badkamer of keuken een absolute blikvanger. Dit soort tegels is tegelijk modern en verkrijgbaar in grootformaat, neutrale grijstinten, zwart, wit of juist met sterke accentkleuren zoals rood.

Tijdloos terracotta

Een andere klassieker is en blijft terracotta. De tegel van gebakken klei, of een natuurgetrouwe replica, tovert een kamer in een handomdraai om tot een mediterraans verblijf. Niet alleen binnenshuis, maar ook in wintertuinen en op terrassen is terracotta een duurzame, tijdloze en mooie afdekking. Terracotta is met talloze ontwerpstijlen te combineren en geeft uw badkamer of keuken een warme en comfortabele uitstraling.

Zoals u ziet zijn er voor elke klassieke en moderne woonstijl bijpassende tegels verkrijgbaar die jarenlang meegaan en die niets van hun oorspronkelijke charme verliezen.

Klassieke tegels tijdloos terracotta

Klassieke look voor elke kamer

De uitstekende kenmerken van klassieke vloer- en wandtegels maken ze geschikt voor gebruik in elke kamer. Dat betekent dat u ook in veel gebruikte ruimtes zoals de badkamer, keuken, woonkamer of inkomsthal voor een tijdloze vloer kunt gaan. Klassieke vloertegels zijn ideaal voor natte ruimtes. Vaak zijn ze de meest gevraagde tegels voor badkamers, zwembaden en zelfs buitenterrassen. De reden hiervoor is dat de wateropname van porseleinen tegels minder dan 0,5% bedraagt.

Klassieke tegels voor buiten en binnen

Kenmerken en technische eigenschappen

Niet alleen het uiterlijk maakt klassieke tegels een gewilde keuze. Ook de technische eigenschappen overtreffen die van andere materialen. Allereerst zijn ze robuust en dankzij de hardheid van het materiaal zijn ze bovendien minder gevoelig voor krassen en slijtage. Uw nieuwe klassieke vloertegels zien er ook na tientallen jaren nog prachtig uit. Dit komt aan de ene kant door het gesloten oppervlak, dat voorkomt dat bijvoorbeeld gemorst vet, olie of wijn de tegel binnendringen. Aan de andere kant er is uv-stabiliteit, de tegels zijn kleurvast. Voordelen van klassieke wand- en vloertegels:

  • Tijdloos
  • Past bij elke inrichting en modestijl
  • Eenvoudig te reinigen
  • Duurzaam en robuust
  • Uv-bestendig
  • Ideaal in combinatie met vloerverwarming
Image

Retro look met bijpassende tegels

Klassiek of retro creëert een bijzondere uitstraling in uw huis of appartement. Dergelijke tegels zijn in verschillende ruimtes toepasbaar en u ziet ze vaak terug in:

  • Badkamers & gastentoiletten
  • Keukens, zowel op de vloer als achter een aanrecht
  • Woonkamers, als blikvanger

Met retro tegels ontstaat een bijzondere uitstraling. Samen met het juiste meubilair krijgt de badkamer, keuken of woonkamer een geweldig uiterlijk, die zowel past bij stijlen van jaren geleden als hedendaagse trends. Vooral bloempatronen zijn gewild, maar hetzelfde geldt ook voor klassieke tegels in effen kleuren.

Klassiek is trendy

Retro of klassiek is modern. Een van de grote voordelen van klassieke tegels is de tijdloze uitstraling. Tegels die u nu laat leggen zijn duurzaam. Ze geven jarenlang woonplezier en behouden de kenmerkende look. Uiteraard zijn er kwaliteitsverschillen tussen vloertegels en wandtegels, dit ongeacht het type. Over het algemeen zijn klassieke tegels van hoge kwaliteit en blijven langdurig mooi. Deze tegels bevatten ontwerpen, patronen en elementen uit het verleden, maar zijn in veel gevallen volledig opnieuw samengesteld. Gaat u binnenkort de badkamer of keuken tegelen? Loop gerust eens binnen in onze showroom en ontdek een uitgebreid assortiment tegelstijlen, zowel klassiek als modern.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl