Vloertegels op de wand

Passen vloertegels op de wand? Het gebruik van vloertegels op de wanden is interessant, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Lees meer over de kenmerken van vloertegels, zoals de hoge slijtvastheid en het absorptievermogen. Beide aspecten hebben invloed op de plaatsing van vloertegels op de wand.

Slijtage en gewicht van vloertegels op de wand

Het is duidelijk dat vloertegels in de regel beter bestand zijn tegen slijtage dan wandtegels. Op de muur speelt dit misschien niet direct een rol, maar de slijtvastheid verlengt de levensduur van de tegels. Zeker als intensief gebruik en/of regelmatige reiniging noodzakelijk is. Een ander verschil is het gewicht. Vloertegels zijn dikker en daardoor zwaarder dan wandtegels. Aangezien de keuze voor een grotere maat populair is, is dat iets om rekening mee te houden bij het zetten van de tegels. Buiten het gebruik van een krachtige tegellijm zijn ook steunwiggen en tegelkruisjes nodig. Wilt u vloertegels op bestaande tegels zetten? Win advies in bij ervaren tegelzetters. Mooi Tegels en Sanitair beschikt over professionele vakmensen die uw tegelproject naar volle tevredenheid uitvoeren.

Vloertegels op wand plaatsen

Bewerkbaarheid wand- en vloertegels

Een opvallend en typerend verschil tussen vloer- en wandtegels is de bewerkbaarheid. Hoewel het snijden van de tegels gelijk is en dezelfde apparatuur bruikbaar is, zijn soms andere gereedschappen nodig. Dit is het geval als de tegels inkepingen, openingen of gaten nodig hebben. In dat geval is krachtiger gereedschap vereist. Om te voorkomen dat de tegels onnodige beschadigingen oplopen is gespecialiseerd materiaal een praktische oplossing.

Absorptievermogen

Waar u misschien niet direct over nadenkt als u vloertegels op de wand wilt plaatsen, is de productiemethode. Vloertegels krijgen door hun gewicht in combinatie met de zwaartekracht extra steun. Hogere baktemperaturen hebben over het algemeen een gunstig effect op de slijtvastheid, maar dat resulteert in sommige gevallen ook in een verminderde slijtvastheid. Wandtegels zuigen zich als het ware vast een de muur, omdat de wand het water uit de lijm absorbeert waardoor een sterke verbinding ontstaat. Vooral bij zwaardere tegels is extra ondersteuning nodig.

Vloertegels op wand ondersteunen

Tips & trucs

Het absorptievermogen van de tegels is van invloed op de voegen. Houd hier bij het plannen van de tegelwerkzaamheden rekening mee. Door de voegbreedte te verkleinen, bereikt u een grotere duurzaamheid van de voegvulling.

Vloertegels op wand, werk in uitvoering

Vloer- en wandtegels kopen

Denkt u na over het kopen van vloertegels? Kom eens naar Mooi Tegels en Sanitair in Emmen. In onze winkel ziet u een uitgebreid assortiment kwaliteitstegels van bekende merken en fabrikanten. Standaard formaten, maar ook groot formaat XL en XXL tegels geven inspiratie en laten zien wat de mogelijkheden zijn. Diverse stijlen, structuren, vormen, kleuren en tinten. Voor elke vloer en elke wand is een tegel beschikbaar. Zijn de vloertegels die u op het oog heeft, geschikt voor plaatsing op de muur? Praat met onze adviseur en ontdek de diversiteit van vloertegels. Raak de tegels aan en voel de structuur. Voor elk interieur en elke inrichtingsstijl is een bijpassende tegel te vinden. Bent u nieuwsgierig? De winkel is van dinsdag tot en met zaterdag geopend.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl