Badkamer kopen Emmen

Denkt u na over badkamer kopen Emmen? Als u heeft besloten om uzelf en uw partner en/of kinderen te verwennen met een nieuwe badkamer, zijn er een paar vragen die u uzelf eerst moet stellen. Het kopen van een volledige badkamer heeft planning nodig. Vooral als u niet zeker weet waar te beginnen, laat u dan bijstaan door Mooi Tegels en Sanitair. Van het plannen van een comfortabele inloopdouche tot het inrichten van een gezinsbadkamer, er zijn veel zaken om over na te denken. Een badkamer kopen Emmen? Kom voor inspiratie en een adviesgesprek naar onze showroom op de meubelboulevard.

Tips badkamer kopen Emmen

Als u op zoek bent naar advies bij het ontwerpen, plannen, installeren en monteren van de nieuwe badkamer, bent u bij Mooi Tegels en Sanitair aan het juiste adres. We hebben een aantal duidelijke en praktische tips bij kopen van sanitair in Emmen en omgeving. We helpen u graag bij het realiseren van uw droombadkamer.  Wilt u de waarde van uw woning verhogen? Het verbeteren van de uitstraling en inrichting van de badkamer draagt daar op geweldige manier aan bij.

Waterdruksysteem geschikt maken voor nieuw sanitair

Een nieuwe badkamer laten installeren gaat verder dan het plaatsen van de nieuwe douche en/of het ophangen van de wastafel. Een interessante vraag, waar weinig aandacht naar toe gaat, is de waterdruk. De verschillende systemen hebben invloed op het soort sanitair dat u in de badkamer installeert. Omdat dit invloed heeft op de verwarmingsmogelijkheden, is het goed om te weten wat u op dit gebied kunt verwachten. Moderne badkamers bevatten steeds vaker luxe douchecabines of massage baden. Sanitair is verkrijgbaar in een breed assortiment, verschillende collecties en stijlen. Het controleren van de aanwezige (warm)watervoorziening is een belangrijk onderdeel bij het plannen en van een nieuwe badkamer.

Beschikbare ruimte

Bepalend voor zowel de stijl als inrichting van de badkamer is de beschikbare ruimte. Heeft u beperkte ruimte beschikbaar? Wandmeubels laten voldoende ruimte over voor comfort en laten de badkamer zelfs groter lijken. Andere manieren om creatief met de oppervlakte om te gaan, is door het kiezen van bijvoorbeeld een hoektoilet. In onze showroom ziet u voorbeelden van badkameropstellingen in uiteenlopende stijlen en geschikt voor zowel kleine als grotere badkamers. Voor een mooi eindresultaat is het uitvoeren van een nauwkeurige meting onmisbaar. Niet alleen de maten van de wanden en vloer, maar ook de afmeting van het sanitair helpen u bij het schetsen en ontwerpen van de ideale badkamer.

Nieuwe badkamer stijl

De stijl van de badkamer bepaalt de uitstraling. Of u nu een voorkeur heeft voor een moderne design inrichting of een antieke stijl, er zijn voldoende stijlen en ideeën beschikbaar die uw badkamer een geweldig uiterlijk geven. Met gebruik van bijpassende accessoires ontwerpt u de ideale badkamer. Stel voordat u met het kopen van badkamer accessoires begint een budget vast. Armaturen, sanitair, kranen en tegels zijn prijzig, maar dat betekent niet dat u niet voor een goede prijs-kwaliteitverhouding rondkijkt. Als u dit heeft gedaan, is het makkelijker om de stijl en inrichting te kiezen die bij u past.

Ruimtebesparend sanitair

Twijfelt u tussen een inloopdouche of een ligbad? Ook met weinig ruimte is het mogelijk om beide te hebben. Er zijn combiproducten speciaal ontworpen voor de kleinere badkamers. Douchebaden winnen snel aan populariteit en zijn een geweldige eyecatcher in iedere badkamer. Afhankelijk van de stijl die u in gedachten heeft, vindt u waar voor uw geld.

Kranen

Bij het uitkiezen of samenstellen van de nieuwe badkamer denkt u niet meteen na over de kranen. Het assortiment van kranen is groter dan ooit. Zelfs als u alleen maar zoekt naar een andere douchewand, heeft u een grote keuze uit kranen. Stijlvol vormgegeven kranen of luxe sensorkranen die reageren op beweging. U heeft wat te kiezen. Kies voor een stijl die past bij de uitstraling van het sanitair en meubilair. De prijs van kranen varieert, net als het ontwerp. Met het oog op duurzaamheid, zijn waterbesparende kranen leverbaar.

Verwarming

Vloerverwarming in badkamers is gewild en geeft iedere badkamer een comfortabel, luxe gevoel. Maar ook met radiatoren geeft u uw badkamer een moderne uitstraling. Diverse stijlopties zijn verkrijgbaar, zodat de verwarming opgaat in het uiterlijk van de ruimte. Verwarmde handdoekrekken zijn een geweldige standaardoptie om een beetje luxe toe te voegen. Door rekening te houden met aspecten zoals budget en stijl, is de verwarming een belangrijk onderdeel van uw nieuwe badkamer.

Duurzaam badkamerontwerp

Steeds meer mensen investeren in duurzame verbetering van de woning. Uw badkamer hoeft hierin niet achter te blijven. Waterverspilling is een veel besproken onderwerp. Sanitair fabrikanten brengen daarom nieuwe producten op de markt, die helpen bij het besparen op het gebruik van water, gas en elektra. De installatie wijkt niet veel af van een standaard douche of toilet, maar verricht wonderen op het gebied van duurzaamheid. Door de keuze voor energiebesparende opties, zoals oplichtende spiegels met LED-verlichting, ziet u hoe de maandlasten naar beneden gaan.

Aanvullende accessoires

Technologie is voortdurend in ontwikkeling. Opvallende designkenmerken en technologische hoogstandjes zijn ook beschikbaar voor de badkamer. Denk hierbij aan automatische spoeltoiletten, kranen met een sensor, verwarmde toiletbrillen en meer. Naast technieken die uw badkamer comfortabeler maken, zijn ook een badkamer afzuigkap of infrarood verwarming dingen om over na te denken. Badkamerinrichting is geavanceerd, waardoor uw badkamer een veilige en comfortabele ruimte is.

Badkamer kopen en laten plaatsen in Emmen

Zoekt u inspiratie voor uw nieuwe badkamer? Bij Mooi Tegels en Sanitair ziet in de showroom voorbeelden van badkamer stijlen, sanitair, accessoires, vloer- en wandtegels. We werken met merken van bekende fabrikanten en beschikken over ons eigen bouwbedrijf voor de (de)montage en installatie van uw badkamer. Het kopen van een badkamer is een uitdaging, want u zoekt een stijl en trend die bij u past. Onze adviseur laat zien wat mogelijk is en overhandigt u een gratis 3D-ontwerp van uw toekomstige badkamer. Kom gerust langs voor een adviesgesprek of om inspiratie op te doen. We zijn van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 uur – 17.30 uur en op zaterdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur.


Badkamer kopen Emmen – FAQ

1. Waar moet ik op letten bij het kopen van een badkamer?

Aandachtspunten bij het plannen en inrichting van een badkamer zijn bestaande bedrading, water- en afvoerleidingen, de stijl, ruimte, verwarming en aanvullende technologie.

2. Kan ik zelf een badkamer plaatsen?

Het installeren en monteren van een nieuwe badkamer met sanitair, vloer- en wandtegels is complex. Onze ervaren vakmensen weten precies hoe de installatie en montage gebeurt en zorgen voor een professionele afwerking.

3. Wat kies ik als eerste bij het kopen van een badkamer?

Het uitzicht als u de badkamer binnengaat is belangrijk en meteen een goed uitgangspunt voor de indeling van de ruimte. Kies een blikvanger, een vrijstaand bad of een vrij hangende wastafel, maar ook een mooi betegelde doucheruimte springen in het oog.

4. Waar moet op letten bij het kopen van een kleine badkamer?

Als u beperkt bent in de ruimte, zorg dan voor voldoende opbergruimtes. Kies tegels die passen bij de grootte van de ruimte en gebruik de juiste kleuren en verlichting. Met eenvoudige, maar luxe ogende accessoires geeft u uw badkamer een grootste uitstraling.

5. Hoe kies ik badkamertegels?

Bepaald de stijl van de badkamer en hou rekening met de afmeting van de ruimte. Kies tegels die u zowel qua kleur als patroon aanspreken. Wees voorzichtig met het combineren van te veel kleuren en patronen. Neem voor de vloer een tegel met een hoge antislipwaarde en houd rekening met het onderhoud.

6. Hoe geef ik mijn eenvoudige badkamer een andere uitstraling?

Opruimen doet vaak al veel. Kies voor frisse kleuren en koop bijpassende matten en/of vloerkleden. Met het gebruik van groen en wanddecoratie krijgt iedere badkamer net dat beetje extra.

7. Hoelang duurt een badkamer verbouwing?

Het verbouwen van de badkamer duurt gemiddeld 3 tot vier weken. De exacte duur hangt af van de omvang van de werkzaamheden. Grotere verbouwingen duren langer, waarbij u rekening houdt met 4 tot 6 weken. Ga daarom uit van minimaal een maand.

8. Zijn grotere tegels beter?

Grotere tegels hebben minder voeglijnen, waardoor de vloer er minder rommelig uitziet en de ruimte optisch groter wordt.

9. Hoelang duurt het voordat de badkamer waterdicht is?

Het waterdicht maken duurt minimaal 24 uur. Aangebracht vloeibaar rubber, maar ook tegellijm en kit hebben minimaal een dag nodig om volledig te drogen. Als er meerdere lagen aangebracht worden, kan dit langer duren.

10. Wat is de beste vloer voor een badkamer?

Tegels zijn de meest populair keuze voor badkamervloeren. Keramische en porseleinen tegels zijn een geweldige optie. Bij Mooi Tegels en Sanitair vindt u een breed assortiment tegels in uiteenlopende stijlen, maten en patronen. Ook natuursteen of marmer zijn geschikt voor gebruik in de badkamer.

 

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl