Kleine exclusieve badkamer, een oase van welzijn

Kleine badkamers hebben in veel woningen een ondergewaardeerd bestaan. Of het nu gaat om een kleine badkamer in het stadscentrum van een grote stad, een vakantieappartement aan zee of het tuinhuis dat als gastenverblijf wordt gebruikt, er zijn veel redenen waarom kleine badkamers dagelijks gebruikt worden. Samen met een ervaren adviseur benut u de beperkte ruimte optimaal en wordt uw kleine exclusieve badkamer, een oase van welzijn.

Plannen van een kleine exclusieve badkamer als oase van welzijn

In tegenstelling tot wat we vaak denken, hoeft u bij het inrichten van een kleine badkamer geen genoegen te nemen met minder comfort dan gewenst. Met een zorgvuldige planning, waarbij u enerzijds rekening houdt met de beperkte ruimte en anderzijds met uw persoonlijke behoeften, ontstaat een indrukwekkend concept voor uw nieuwe badkamer. Omdat elke millimeter een rol speelt bij het plannen van uw nieuwe oase van welzijn, is het kiezen van passend meubilair een must. Alleen met op maat gemaakte wastafels, opbergmogelijkheden en badkuipen benut u de beperkte ruimte optimaal. Bij het zoeken naar ideeën voor kleine badkamers, is informatie niet zelden tegenstrijdig. Het toepassen van de tips om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten begint met het inwinnen van advies bij een ervaren badkamerspecialist.

Kleine luxe badkamer spiegel

Ideeën en tips voor een klein badkamer ontwerp

Kies voor een open ontwerp, zodat u de ruimte als het ware laat ademen. Voorkom dat er in een toch al kleine badkamer, afzonderlijke ruimtes ontstaan die het geheel nog kleiner maken. Andere praktische tips zijn:

Licht als hulpmiddel nieuwe badkamer

Verlichting, zowel natuurlijke lichtinval als kunstmatige lichtbronnen, is cruciaal voor de beleving van een ruimte. Met behulp van individuele spots maakt zone verlichting een aanzienlijk verschil in vergelijking met een grote (plafond)lamp.

Creëer een open ruimte

Wees consequent. Muren en vloeren die van dezelfde materialen zijn gemaakt, vormen een visuele eenheid. Of het nu gaat om natuursteen, grootformaat tegels of een houtlook, een uniform design creëert zowel visuele rust als een op het oog groter lijkende ruimte.

Kleine luxe badkamer met houtlook

Zet accenten

Accenten geven de kamer een unieke uitstraling. Kleinere badkamers zijn de ideale achtergrond voor luxe objecten. Denk daarbij aan handgemaakte mozaïektegels tot exclusieve armaturen of een unieke wastafel. Deze, en andere accenten maken de kleine badkamer tot een kostbaar juweel in uw huis.

Handig gebruikmaken van spiegels

Spiegels zijn niet weg te denken bij het creëren van optische illusies. Ook in een kleine badkamer doet u met het handige gebruik van spiegels uw voordeel. Kies, bijvoorbeeld, voor een spiegelmuur, waardoor de ruimte visueel verdubbelt.

Kleine luxe badkamer met extra opruim mogelijkheid

Douche of bad?

Een andere vraag die impact heeft op het comfort en de ruimte in de badkamer is de keuze voor een douche of badkuip. De meeste mensen neigen tegenwoordig naar een handige inloopdouche met een transparant douchescherm of een praktische douchecabine. Deze optie neemt weinig ruimte in beslag en voorkomt dat de ruimte optisch verdeeld wordt. Wilt u een kleine badkamer uitrusten met een badkuip om na een lange dag te genieten van een ontspannend bad? In dat geval zijn er op maat gemaakte badkuipen die de badkamer niet onnodig verkleinen. Zoekt u een combinatie? Denk eens na over een douchebad combinatie. Deze optie geeft elke badkamer net dat beetje extra comfort. Om uw beslissing of voorkeur over een douche of badkuip te vereenvoudigen beantwoordt u de volgende vragen:

  • Waar gaat mijn voorkeur naar uit, douchen of baden?
  • Hoeveel badkamergebruikers zijn er in mijn huishouden?
  • Hoeveel bewegingsvrijheid heb ik nodig in de badkamer?
  • Hoe beperk ik het waterverbruik?
Kleine luxe badkamer smalle indeling

Inspiratie badkamer sanitair

Twijfelt u nog tussen een douche en badkuip en kunt u niet beslissen? Kom gerust eens naar onze showroom om naar de verschillende mogelijkheden te kijken. Douchebakken en douchecabines zijn in veel gevallen kleiner dan badkuipen, maar zorgen ervoor dat u wel comfortabel geniet van een aangename douche. Datzelfde geldt voor een douchebad combinatie waarin u het beste van baden en douchen combineert. De praktische deur die douchebaden hebben, maakt barrièrevrij instappen mogelijk.

Kleine luxe badkamer spelen met kleur

Adviesafspraak maken

Ondanks dat u misschien een kleine badkamer heeft, zijn er tal van mogelijkheden om het gebruiksgemak naar een hoger niveau te tillen. Niet altijd is daar een ingrijpende verbouwing voor nodig. Optimaal gebruikmaken van de beschikbare ruimte is het uitgangspunt. Met het juiste ontwerp verandert uw kleine badkamer in een oase van welzijn. Bent u benieuwd hoe uw kleine badkamer een exclusief ontwerp krijgt? Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ons team zorgt ervoor dat uw persoonlijke badkamer wensen in werkelijkheid omgezet worden.

 

Kleine exclusieve badkamer, een oase van welzijn – FAQ

1. Hoe ontwerp ik een kleine badkamer?

Bij het plannen en ontwerpen van kleinere badkamers, gebruikt onze adviseur kleine trucjes om de ruimte groter te laten lijken. Zo vergroot een aangepast verlichtingsconcept de ruimte optisch en lijkt een badkamer groter door het gebruik van contrasterende kleuren.

2. Welke kleuren gebruik ik voor een kleine badkamer?

Over het algemeen hebben lichte kleuren de voorkeur. Met het gebruik van contrasten en tegenstellende kleuren verandert u op eenvoudige manier, visueel de proporties van de ruimte. Spelen met kleur laat een kleine kamer hoger of breder lijken.

3. Wat is het beste tegelformaat voor een kleine badkamer?

Hoe minder zichtbare onderbrekingen en scheidingen er zijn in een kleine badkamer, hoe groter deze lijkt. Bij een beperkte ruimte, is het raadzaam om een grootformaat tegel te gebruiken of te kiezen voor een naadloze badkamer.

4. Hoe laat ik een kleine badkamer groter lijken?

Heldere nuances, een doordacht verlichtingsconcept, het gebruik van spiegels en een ontwerp op maat laten uw badkamer groter lijken.

5. Hoeveel kost een kleine badkamer?

Aangezien een badkamer een project op maat is, variëren de kosten. Veel hangt af van uw verwachtingen, de keuze voor het sanitair en/of speciale verzoeken. We stellen graag een offerte op maat samen.

6. Heb ik garantie op een kleine badkamer?

Mooi Tegels en Sanitair is aangesloten bij Nationale Badkamer Garantie. Niet alleen wordt uw aanbetaling gegarandeerd, datzelfde geldt ook voor de afbouw. Er zijn geen verborgen extra’s, u weet altijd waar u aan toe bent.

 

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl