Alles wat u moet weten over een Dual Flush Toilet

We zijn ons steeds meer bewust van het belang van een duurzame levensstijl voor een gezondere leefomgeving. Stijgende energieprijzen zorgen ervoor dat u denkt aan manieren om geld te besparen. Zonder al te veel geld uit te geven, bespaart u met eenvoudige ingrepen fors op het waterverbruik. Overstappen op een dual flush toilet, of een toilet met dubbele spoelfunctie, is een minimale inspanning in het verminderen van waterverspilling. In deze blog leest u alles wat u moet weten over een Dual Flush Toilet. 

Wat is een Dual Flush Toilet?

Een toilet met een dubbele spoelfunctie is een ‘gewoon’ toilet, maar met twee knoppen en aparte mechanismes om verschillende hoeveelheden water door te spoelen. Het doel van deze dubbele spoeling is de hoeveelheid water die u gebruikt om het toilet door te spoelen, te verminderen.

Standaardtoilet vs dual flush

De manier waarop water wordt gebruikt om het toilet door te spoelen is gebaseerd op de natuurlijke kracht. Het toilet duwt water naar beneden met een sifon waar het water door heen gaat. Op het moment dat u de spoelknop indrukt, zuigt de sifon water aan dat door een systeem wordt geleid, totdat het uit de ‘sifonuitlaat’ komt. Vervolgens trekt de zwaartekracht al het resterende water uit de stortbak. Zo spoelt u na elk toiletbezoek de volledige inhoud van de stortbak door. Toiletten met een dubbele spoelfunctie hebben een ander type sifon. Wanneer u de halve spoelknop indrukt, werkt het toilet met minder spoeling. Waterbesparende spoelsystemen kunnen tot ruim 65% water besparen in vergelijking met een standaard toilet.

Bespaar met een druk op de knop

Een Dual Flush Toilet heeft twee knoppen op de drukplaat of stortbak, waarbij de ene knop een kleinere hoeveelheid water levert en de andere een grotere hoeveelheid. Met slechts een druk op de knop is waterbesparing een feit.

Overstappen op een waterbesparend spoelsysteem

Omdat een toilet met dubbele spoeling gebruik maakt van hoogwaardige technologie heeft het minder water nodig om efficiënt door te spoelen. Zo gebruikt u minder water dan bij een standaard toilet. Beide knoppen zijn verbonden met het eigen grote of kleine spoelsysteem. Een Dual Flush Toilet vervult de doelstelling van waterbesparing. Een gemiddeld gezin bespaart op jaarbasis al snel duizenden liters water door ‘slim doorspoelen’. Goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Vertrouwde merken, gegarandeerde kwaliteit

Kijk naar bekende merken en gevestigde fabrikanten voor een toilet met dubbele spoelfunctie. Zo bent u zeker van gegarandeerde kwaliteit. In het assortiment van Mooi Tegels en Sanitair ziet u producten van onder meer Geberit, Villeroy & Boch en Duravit. Duurzame oplossingen voor uw toiletopstelling, inclusief verborgen platen, stortbakken, dubbele spoelingen en meer. In onze showroom zijn voorbeelden opgesteld en krijgt u informatie over een duurzaam toilet. Zo draagt u met minimale aanpassingen uw steentje bij aan waterbesparing. Bovendien heeft een nieuw toilet direct invloed op het uiterlijk van uw badkamer. Kom voor informatie en advies naar Mooi Tegels en Sanitair in Emmen. U vindt ons op de meubelboulevard.

 

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl