5 punten om rekening mee te houden bij het kiezen van badkamertegels

Bij het kiezen van nieuwe badkamertegels, komt u voor talloze keuzes te staan. In deze blog geven we u tips en punten die u helpen met het richten van uw aandacht op dingen die er echt toe doen. Tegels zijn er in allerlei vormen, maten, kleuren en materialen. Als favoriete wand- en vloerbedekking in de badkamer, bieden tegels een hygiënisch en makkelijk schoon te maken oppervlak dat er jarenlang goed uitziet. Om u te helpen kiezen, leest u hier 5 praktische tips.

Bad of douche als blikvanger

Als u een bad of douche heeft dat aan een of meerdere muren grenst, is het praktisch om voor wandtegels te kiezen die de uitstraling benadrukken. Van eenvoudige witte tegels, tot een wandtegel met een patroon of zelfs travertin tegels die hun stempel drukken op het uiterlijk van de badkamer.

Wees origineel bij het kiezen van vloertegels

Hoewel ze slijtvaster zijn dan wandtegels, zijn vloertegels niet saai. In tegenstelling zelfs, experimenteer bijvoorbeeld met tegels met houteffect om uw vloer een verouderde uitstraling te geven. Heeft u een voorkeur voor een badkamer in monochrome stijl? Kies dan voor effen zwart-wit tegels voor de creatie van een opvallend schaakbordthema. Meer creativiteit? Mozaïektegels geven elke ‘saaie vloer’ een unieke uitstraling. Stem de wand- en vloertegels op elkaar af voor een harmonieus geheel.

Mooie douchewanden

De binnenwanden van een douchecabine hoeven niet overeen te komen met de rest van de badkamer. Een andere kleur en/of ander materiaal zijn prima mogelijk. Contrasterende bruin-, grijs-, wit- of grijstinten kunnen heel goed werken. Het is zelfs mogelijk om verschillende patronen te maken met bijzondere metrotegels.

Kleine badkamer, kleine tegels

Pas de maat van de tegels aan op de beschikbare ruimte. In een kleine badkamer werken hele grote tegels minder goed, omdat ze uw badkamer kleiner laten lijken. Er zijn geweldige opties waarbij kleinere tegels uw badkamer er aantrekkelijk uit laten zien. Kom naar de showroom om inspiratie op te doen en ontdek een breed assortiment stijlen, kleuren en afmetingen. Het eindresultaat zal altijd de moeite waard zijn.

Kies bijpassende kleuren

De uiteindelijke keuze voor een kleur ligt bij uzelf. Brengt u weinig tijd door in de badkamer? Waarom zou u dan een dure tegel kiezen, als gewone tegels ook doen waarvoor ze bedoeld zijn? In een familiebadkamer gaat uw voorkeur misschien naar eenvoudiger, krachtiger kleuren die de ruimte kindvriendelijk maken. Is uw gezin ouder, zijn de kinderen de deur uit of heeft u geen kinderen? Kies dan voor een stijlbewust kleurenschema, zoals mooi geglazuurde tegels of contrasterende tegels met houteffect.

Advies en inspiratie voor badkamertegels

Zoals met alles, als het gaat om het renoveren of herinrichten van uw interieur, laat u uw eigen stijl en persoonlijkheid weerspiegelen in de keuze voor badkamertegels. Bezoek onze showroom in Emmen of klik op een van de onderstaande links:

Heeft u advies of hulp nodig bij het leggen en/of onderhouden van tegels, klik dan op een van de onderstaande links:

Heeft u plannen om de badkamer opnieuw te (laten) betegelen? Mooi Tegels en Sanitair is u hierbij van dienst. In onze showroom ziet u een breed assortiment wand- en vloertegels in diverse stijlen, kleuren en afmetingen. We zijn van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Loop gerust eens binnen of maak een afspraak voor een adviesgesprek.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl