Huisdiervriendelijke badkamer

Een huisdiervriendelijke badkamer is geweldig om ervoor te zorgen dat uw viervoeters en andere huisdieren zich veilig en comfortabel voelen. Met het creëren van een badkamer op maat, kijkt u verder dan passende opbergruimte. Huisdiervriendelijk meubilair en sanitair is een aanwinst voor elke badkamer.

Kiezen voor een huisdiervriendelijke badkamer

Huisdier veilige badkamers zijn ontworpen met oog op het comfort en de veiligheid van uw huisdier in gedachte. Meubilair gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen slijtage door de nagels en tanden van uw huisdier. In veel gevallen is het meubilair voorzien van afgeronde randen, zodat er een verlaagd risico is op verwondingen. Badkamermeubilair dat speciaal is ontworpen voor gebruik door huisdieren, hebben ook een praktische functie zoals traptreden. Een punt van aandacht bij het kiezen van huisdier veilig meubilair is het gemak om deze schoon te houden. Omdat badkamers vaak nat en vochtig zijn, is het ontstaan van schimmels niet ondenkbaar. Met de juiste reiniging gaat u dat zoveel mogelijk tegen.

Badkamerideeën voor honden, poezen, reptielen en andere huisdieren

Praktische en eenvoudige tips om uw badkamer huisdiervriendelijk(er) te maken zijn:

  • Voor honden zoekt u sanitair en meubels dat veilig en solide is. Voeg eventueel een opstapje toe, zodat de hond deze goed kan bereiken.
  • Poezen hebben graag een verhoogde krabpaal met een zitgedeelte.
  • Vogels die regelmatig in uw badkamer komen, voelen zich beter met een passende vogelkooi al dan niet met een vogelbadje.
  • Net als viervoeters hebben reptielen baat bij verhoogd meubilair en een verwarmingskussens.
  • Zoek voor andere huisdieren, zoals knaagdieren, meubilair dat veilig afsluitbaar is.

Kies voor materialen die bij de stijl van uw badkamer passen. Heeft u een modern ingerichte badkamer? Zoek dan naar een eigentijds design, terwijl u bij een klassieke inrichting zoekt naar een rustige uitstraling.

Onderhoud huisdier veilige badkamerinrichting

Zorgen voor een veilige en comfortabel omgeving is belangrijk. De badkamer gaat langer mee en u hoeft zich geen zorgen te maken over de veiligheid en hygiëne van uzelf en uw huisdier. Een paar tips waarmee u een badkamer geschikt maakt voor het verzorgen van huisdieren:

  • Kies voor slipvrije tegels.
  • Gebruik zeefjes in de afvoer van wastafel, douchebak en/of badkuip. Zo voorkomt u dat haren op den duur verstopping veroorzaken.
  • Maak de vloer, het sanitair en meubilair regelmatig schoon. Zo houdt u de oppervlakken vrij van bacteriën en ziektekiemen. Vermijd daarbij het gebruik van agressieve schoonmaak- of schuurmiddelen die de afwerking van het sanitair aan kunnen tasten.

Badkamer advies

Denkt u na over een verbouwing van de badkamer en wilt u daarbij rekening houden met uw harige huisvrienden? Het is niet verkeerd om hier bij het kiezen van sanitair, meubilair, wand- en vloertegels rekening mee te houden. Veilig en comfortabel sanitair dat geschikt is voor het verzorgen van huisdieren is verkrijgbaar in een breed assortiment in verschillende eigentijdse of juist tijdloze stijlen. Door al bij het ontwerpen van de badkamer na te denken over de indeling, maakt u op de best mogelijke manier gebruik van de beschikbare ruimte. Met voldoende opbergruimte creëert u een comfortabele badkamer waar iedereen zich welkom voelt. Kom voor advies op maat gerust naar onze showroom in Emmen.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl