Badkamerplafond schimmelvrij maken

Afhankelijk van de tijd van het jaar stijgt de luchtvochtigheid in uw huis en dringt condensatie binnen. De combinatie van de warmte binnen, koud en vochtig weer buiten en een gebrek aan ventilatie zijn ideale omstandigheden voor schimmelvorming. Ruimtes als de badkamer zijn daar extra gevoelig voor. Vocht dringt onder de badkamerverf door en laat stukjes van het plafond afbladderen. In combinatie met schimmelplekken, begint het badkamerplafond er vies uit zien! Niemand wil dat zijn badkamer er slecht uitziet vanwege schimmel op het plafond. Volg onze tips voor het reinigen van een met schimmel aangetast badkamerplafond.

Badkamerplafond schimmelvrij maken

Het is eenvoudiger om schimmel te verwijderen en toekomstige schimmelgroei te voorkomen als u de tijd neemt om het getroffen gebied voor te bereiden. Gebruik een afsteek mes of een driehoekige scheerhaak om de afbladderende verf weg te schrapen. Schraap alles weg, veeg het plafond af en maak de badkamer schoon. Zo voorkomt u dat de nieuwe verf in aanraking komt met de afbladderende verf ‘stukjes’. In eerste instantie ziet het plafond er lelijker uit dan eerst, maar uw geduld wordt later beloond.

Schimmelvrij badkamer plafond - afbladderende verf

Schimmel van het plafond verwijderen

Schimmel van het plafond verwijderen, hoeft niet moeilijk te zijn of veel geld te kosten. Alleen in extreme gevallen is een specialist nodig. Vaak volstaat het doe-het-zelf verwijderen. Meng in een lege spuitfles twee delen bleekmiddel en tien delen water. Spuit het middel op het plafond, en eventueel de muren, om de schimmel te verwijderen. Dit is precies de oplossing die ook in dure schimmeldodende producten is opgenomen. Wees voorzichtig tijdens het spuiten en voorkom dat spatten op uw kleding komen. Draag iets ouds waarvan u het niet erg vindt dat er misschien bleekvlekken op komen.

Herschilderen

Laat de bewerkte oppervlakte goed opdrogen, de schimmels verdwijnen. Breng vervolgens een of meerdere lagen latex aan, die toekomstige condensatie weerstaan. Kies een latex die met een doek of oude handdoek afgeveegd kan worden. Zorg er tijdens het schilderen voor dat er geen verf op de inrichting van uw badkamer, zoals het sanitair en/of opbergruimten komt. Geef het plafond de tijd om volledig op te drogen, alleen dan bent u in de gelegenheid de werkzaamheden succesvol af te ronden.

Schimmelvrij plafond witte badkamer

Revitaliseer de badkamer

Het schimmelvrij maken van een plafond is eenvoudig. U verwijdert de schimmels en met de juiste latex én ventilatie voorkomt u dat deze terugkomt. Het resultaat is een frisse, prachtig geschilderde badkamer die er weer jaren tegen kan.

Heeft u vragen over het onderhoud, verbouwen of renoveren van uw badkamer? Bezoek onze showroom in Emmen. U vindt bij ons alles op het gebied van badkamers, tegels, sanitair, vloerverwarming en keukens.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl