Tijdloze combinaties voor badkamertegels

Hoe de tijden ook voortdurend veranderen, er zijn maar weinig dingen die nooit uit de mode raken. Tijdloze combinaties voor badkamertegels zijn hier een goed voorbeeld van. Wat wel verandert, zijn de motieven, texturen, maten, kleuren en vormen waardoor u een uitgebreidere keuze heeft dan eerder. Hoewel zoveel keuze geweldig is om te zien, is het een ontmoedigende en helaas vaak verwarrende opgave om de ideale tegelcombinatie voor uw badkamer te kiezen. Mooi Tegels en Sanitair geeft u een aantal voorbeelden van tijdloze combinaties voor badkamertegels, die ervoor zorgen dat u graag tijd doorbrengt in uw gerenoveerde of nieuwe badkamer.

Zwart en goud als tijdloze combinatie voor badkamertegels

Wie houdt er tegenwoordig nog van muren bedekt met grote monochrome tegels? Om een geweldige uitstraling te creëren, combineert u verschillende kleuren en texturen. Of het nu gaat om het afbakenen van ruimtes of om ze te combineren, het mixen van tegels is trendy. Zwarte tegels geven uw badkamer een industrieel uiterlijk. Een gouden rand voegt glamour en luxe toe. Kies bijvoorbeeld voor een ronde spiegel met goudkleurige omlijsting. Om het niet te donker te maken, heeft u bij zwarte tegels voldoende natuurlijke lichtinval en/of verlichting nodig.

tijdloos zwart goud

Bruin en wit als neutrale combinatie

Combinaties van gekleurde keramische of porseleinen tegels in de badkamer geven een leuke uitstraling. Tegenwoordig beperken de tegels zich niet alleen maar tot de doucheruimte, volledige wanden en vloeren zijn in bij elkaar passende kleuren en vormen te betegelen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden met mozaïek tegels en ze zien er allemaal even goed uit. Speel met verschillende tinten van dezelfde kleur en gebruik de tegels om van boven naar beneden een schaduwrijke muur samen te stellen. Verschillende tinten bruin geven uw badkamer, in combinatie met wit een heldere tint, waarbij de wanden en vloer elkaar perfect aanvullen.

bruin wit

Nostalgisch blauw

Wist u dat blauwe tegels van oorsprong gemaakt werden om in zwembaden het gevoel van natuurlijk water te creëren, waarbij de blauwe kleur het idee van de lucht weerspiegelt? Het is daarom niet verkeerd om te zeggen dat als er een klassieke kleur is voor een badkamer, het blauw is. Zowel het hemelse als blauwgrijs, turkoois of indigo zijn kleuren die u in verband brengt met water en de badkamer. Met een combinatie van blauwe kleuren geniet u het hele jaar door van zomerse water- en zwemnostalgie.

De niet alledaagse combi van beige en rood

Wilt u duidelijk onderscheid maken tussen de verschillende gebieden in de badkamer? Met tegels bakent u het douchegedeelte af van de wastafel en maakt u onderscheidt tussen het toiletgedeelte en de ruimte voor wasmachine en/of droger.

Combineer koude en warme tonen voor meer sfeer

Hoewel het misschien wat vreemd lijkt om crèmekleurige tinten te combineren met bijvoorbeeld grijsblauw ontstaat een warm, aangenaam geheel. Welke kleur u laat overheersen is aan u: er is geen standaard vorm. Laat gele tinten overheersen of geef deze eer aan de blauwtinten. Het hangt ervan af welk effect u wilt bereiken, de mooiste resultaten ontstaan als er geen vooraf bepaalde volgorde is. De keuze voor de kleur is belangrijk, net zoals de plaatsing. Bereidt de muren en/of vloer voor voordat u de tegels plaatst.

Lang leve groen!

Staat u niet meteen te springen bij de gedachte aan een groene badkamer? Groen biedt een groot contrast met kleuren als bruin en wit die vaak in badkamers te vinden zijn. Groen geeft een frisse, natuurlijke uitstraling aan iedere badkamer. In combinatie met badkameraccessoires geeft groen onverwachte effecten. Hoewel het makkelijk is om uzelf te laten meeslepen door de kleur van de tegels, is het belangrijk om te kijken naar het materiaal en de kwaliteit. Keramische en porseleinen tegels komen het vaakst voor, maar u heeft daarnaast ook de keuze voor natuursteen en/of glas.

Regenboogkleuren, want waarom beslissen?

Een kleur of kleurencombinatie kiezen moeilijk? De kleuren van de regenboog combineren prima bij elkaar. Dus als u wilt experimenteren met al uw favoriete kleuren is dat zeker mogelijk. Probeer niet de hele badkamer een regenboog patroon te geven, maar kies voor een kleurrijke mozaïekmuur met een egale kleur op de vloer. Of kies voor een smalle gekleurde strook, terwijl u in de rest van de badkamer consistentie behoudt en kiest voor een neutrale kleur.

Advies kleurencombinatie badkamertegels

Heeft u een bepaalde kleur badkamertegel(s) in gedachten? Bent u benieuwd naar verrassende combinaties die uw badkamer net dat beetje extra uitstraling geven? Kom naar onze showroom in Emmen en ontdek een gevarieerd assortiment wand- en vloertegels in uiteenlopende materialen, vormen, afmetingen, kleuren en tinten.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl