Tips voor een koele badkamer in de zomermaanden

De aangename zomertemperaturen zijn weliswaar fijn, maar velen van ons zoeken naar manieren om de badkamer koeler te houden. De badkamer is een van de meest gebruikte ruimtes in huis, en als de buitentemperatuur stijgt neemt het dagelijkse gebruik toe. Graag delen we tips voor een koele badkamer in de zomermaanden! Op eenvoudige manier overwint u de warmte en is de badkamer een aangename plaats voor verfrissing en verkoeling.

Praktische tips voor een koele badkamer in de zomermaanden

Een van de eenvoudigste ‘trucjes’ voor een koele badkamer is door de ramen op het juiste moment te openen en te sluiten. Dit helpt bij een goede luchtstroom. Hou de ramen gesloten als de zon er op staat en open ze pas als het zonlicht er niet meer op staat, zodat de koelere lucht kan circuleren. Laat, indien mogelijk, het badkamerraam ’s nachts open staan om te profiteren van de lagere temperatuur. Badkamerramen hebben niet altijd en overal bekleding, zodat het daglicht binnenvalt. Tijdens de warmere dagen helpt dit niet om de ruimte koel te houden. Denk na over (tijdelijke) zomerse raambekleding die u gesloten houdt om zo de zon buiten te houden. Jaloezieën, gordijnen en rolluiken helpen bij het afweren van de zon en verlagen de temperatuur in de badkamer.

Badkamerventilator voert warmte af

De badkamerventilator doet meer dan het verwijderen van vocht uit de lucht en is ook effectief bij het verjagen van warmte. Zet de ventilator op warme dagen iets eerder aan dan normaal en laat deze na het douchen wat langer aan. Op deze manier kan de warmte sneller worden afgevoerd. Laat de ventilator regelmatig onderhouden en controleren, zo bent u zeker van de beste werking.

Laat de deur openstaan

Wordt de badkamer niet gebruikt? Laat deze dan openstaan, zodat de lucht beter door de kamer circuleert. Vooral in kleinere badkamers is het erg benauwd als de ruimte gesloten is. Door het gelijktijdig openhouden van de ramen en deuren verbetert u de luchtcirculatie niet alleen in de badkamer, maar in het hele huis.

Korter en kouder douchen

We staan bij warm weer langer en vaker onder de douche dan op andere dagen. Maar hoe langer u doucht, hoe meer stoom u produceert in de badkamer. Dit laat de temperatuur stijgen, terwijl u deze eigenlijk wilt laten zakken. Probeer de douchetijd te verkorten. Wat ook helpt, is het gebruik van koeler water, zodat er minder stoom vrijkomt. Een van de beste manieren om deze tip uit te proberen, is door de temperatuur bij elke douchebeurt geleidelijk te verlagen. Zo geeft u uw lichaam de tijd om zich comfortabel aan te passen aan de temperatuurverandering.

Houd uw badkamer de hele zomer koel

Zoekt u betere of meer verkoeling voor uw badkamer op warme dagen? Probeer de genoemde tips uit en ervaar zelf het verschil. Wilt u daarnaast wat doen om uw badkamer te verduurzamen om energie te besparen? Kom voor meer tips of advies naar onze showroom in Emmen.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl