Interessante en opvallende badkamer feiten en weetjes

We praten graag en vaak over badkamerrenovaties, tegelwerk en geven advies over uw nieuwe badkamer. Deze blog is anders dan anders. Geen verkoopadvies, geen informatie of tips over hoe u de beste vloer- en wandtegels zoekt. Waarom dan verder lezen? We zochten, en vonden, online een aantal interessante, of misschien rare badkamer feiten en weetjes die we u niet willen onthouden!

Tien badkamer feiten om even bij stil te staan

  • Gemiddeld gaat iedereen jaarlijks 2500 keer naar het toilet. We brengen zo ongeveer 3 jaar van ons leven op het toilet door. Wie zegt er dat Donald Duck overbodig is?
  • Peilingen suggereren dat ruim 75% van de mensen de telefoon op het toilet gebruikt.
  • Wereldwijd vallen er jaarlijks meer dan 7 miljoen (!?) smartphones in het toilet.
  • Elke toiletspoeling verbruikt ongeveer 15 liter water.
  • Het allereerste bubbelbad was eigenlijk geen bubbelbad. Het was een draagbare unit die in het bad geplaatst werd om zo het bubbel effect te creëren. In de jaren die volgden werd de jacuzzi verder ontwikkeld tot de moderne versies die we nu kennen.
  • Van het allerduurste toilet ter wereld is bekend dat het ruim 15 miljoen Euro heeft gekost. Het toilet uitproberen is moeilijk, omdat het zich in een baan om de aarde, in het ISS, bevindt op een hoogte van 408 km.
  • Van alle toilet musea ter wereld, draagt het museum in Zuid-Korea de passende naam Mr. Toilet House.
  • Rond de vijfde eeuw had de stad Rome ongeveer 900 openbare badhuizen. Deze badhuizen werden gebruikt door de armere inwoners van de stad. Later werden het sociale locaties waar de rijke Romeinen bij elkaar kwamen.
  • Een piloot van een burgervliegtuig veroorzaakte in 2011 een terreuralarm door zichzelf per ongeluk op te sluiten in het toilet. De copiloot raakte in paniek toen een welwillende passagier, met zwaar accent, de cockpit probeerde te waarschuwen voor de situatie van de piloot. Door de paniekreactie werd een veiligheidswaarschuwing geactiveerd.
  • Het wereldrecord Monopoly spelen in bad staat op 99 (!?) uur. Als uw vel al rimpelt van een halfuurtje ontspannen in bad, hoe hebben deze bikkels er dan uitgezien?

Badkameradvies op maat

Heeft u de feiten en weetjes gelezen? Natuurlijk zijn er veel meer wetenswaardigheden over badkamer en toilet gewoontes te vinden. Maar we vonden dat we deze niet alleen maar voor onszelf mochten houden! Vergeet niet dat u altijd welkom bent bij Mooi Tegels en Sanitair in Emmen voor advies en informatie over uw badkamer. In de showroom ziet u een afwisselende collectie sanitair, badkameropstellingen, accessoires, vloer- en wandtegels. Maak online een afspraak voor een adviesgesprek of kom gewoon eens langs. We zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl