Badkamer verbouwen Emmen

Zoekt u informatie over badkamer verbouwen Emmen? De badkamer heeft een belangrijke functie. Deze oase van ontspanning moet rustgevend zijn en tegelijk ook praktisch. Twijfelt u over het vernieuwen of verbouwen van uw badkamer? Het loont de moeite om samen met Mooi Tegels en Sanitair de sprong te wagen en uw badkamer verbouwen Emmen. Verbouwen lijkt en is vaak een hele uitdaging, maar met een goede voorbereiding verloopt de verbouwing volgens plan.

Planning badkamer verbouwen Emmen

Het is belangrijk om plannen en ontwerptekeningen te maken van de bestaande badkamer en de gewenste veranderingen of aanpassingen. Zo wordt duidelijk welke wijzigingen u wilt aanbrengen aan de elektrische bedrading, het sanitair en de afvoer. Begin altijd met het tekenen van een plattegrond van de bestaande indeling. Dit laat onder andere zien:

  • De posities van het bestaande sanitair;
  • De nodige wijzigingen in de infrastructuur zoals het vernieuwen, verwijderen of verplaatsen van water- en afvoerleidingen;
  • Wijzigingen aan de elektrische bedrading, zoals kabels en stopcontacten die nodig zijn;

Daarna tekent u een plattegrond van de badkamer die u in gedachten heeft, met vermelding van:

  • Plaatsing van het nieuwe sanitair;
  • Nieuwe badkamermeubels en opbergruimtes;
  • Warm en koud water aanvoerpunten, afvoerleidingen, verwarming en elektra;

Ontmantelen en uitbreken bestaande badkamer

Wanneer u samen met Mooi Tegels en Sanitair uw badkamer verbouwt, maken we afspraken over wat u eventueel zelf doet en welke werkzaamheden onze ervaren vakmensen doen. Het ontmantelen van de bestaande badkamer, begint met het verwijderen van de elektra, daarna het meubilair en vervolgens het sanitair. Na het verwijderen van alle armaturen, sanitair en meubels is de volgende stap het verwijderen van de bestaande vloer- en wandtegels. Onze vakkrachten brengen geschikt gereedschap mee, waarmee de oude betegeling vlot wordt verwijderd.

Nieuwe bedrading aanleggen

Afhankelijk van de nieuwe badkamer, is het misschien nodig om de elektrische bedrading te verplaatsen. Omdat de badkamer een natte ruimte is, zijn er speciale vereisten en laat u de bedrading door een specialist aanleggen en/of aanpassen. Al bij het ontwerpen van uw droombadkamer heeft u met onze adviseur gesproken over het aanpassen van de bestaande bedrading. Daarbij is gekeken en gesproken over:

  • De aanwezigheid van een stroomonderbreker;
  • Het laten aarden van de badkamer;
  • Wegwerken van blootliggende draden;

We controleren bij het verbouwen van een badkamer altijd de staat van de aanwezige bedrading en stopcontacten die blijven zitten. Om een veilige omgeving te creëren moeten zowel de bestaande als nieuwe delen van de elektra voldoen aan de normen.

Renovatie en betegeling van de muren

Na het aanpassen van de leidingen en bedrading, zijn de muren aan de beurt. Niet elke vorm van wandbekleding is geschikt voor de badkamer. Kies voor materialen die vocht- en waterbestendig zijn. Een mooie wandtegel, die past bij de stijl van uw badkamer, is de meest gebruikte toepassing. Voor het opnieuw betegelen zijn de oneffenheden verwijderd, zodat een egale oppervlakte is ontstaan. Onze ervaren tegelaars betegelen de muren met hoge kwaliteitsproducten.

Badkamervloer betegelen

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in een breed assortiment en uiteenlopende collecties. Voordat we de vloer betegelen zijn onder andere afvoeren voor de inloopdouche gelegd. Het is belangrijk dat de tegels op een schoon, stevig en vlakke ondergrond gelegd worden. Afhankelijk van de staat van de vloer is het wellicht nodig om eerst een egalisatiemiddel aan te brengen. Na het leggen van de vloer is het mogelijk om het nieuwe sanitair te installeren en monteren.

Sanitair en meubilair

Kranen, vaste douchekoppen, handdouches, badkuip, spoelrandloos toilet of een wastafel die vrij hangt: u heeft de keuze uit een uitgebreid assortiment sanitair en accessoires. Van een praktische, ruime inloopdouche tot een badkamer met een vrijstaande badkuip of een bijzondere douchebad combinatie. Het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat en wat het beste past bij de inrichting van uw nieuwe badkamer.

Badkuipen

Een badkuip is een opvallend onderdeel van de badkamer. Tegenwoordig zijn er zowel vaste als vrijstaande badkuipen verkrijgbaar. Van de bekende rechthoekige badkuipen tot een geweldig luxe badkuip met jacuzzi en hydro massage mogelijkheden voor net dat beetje meer luxe.

Wastafel met of zonder meubel

Afhankelijk van de stijl en inrichting van uw nieuwe badkamer en de beschikbare ruimte, kiest u een wastafel. Een ingebouwde wastafel of een vrijhangende wastafel, in onze collecties ziet u verschillende voorbeelden en mogelijkheden. Ook is het mogelijk om een wastafel op het blad te plaatsen. Meubilair en werkbladen zijn in vrijwel elke gewenste breedte verkrijgbaar.

Hangend of staand toilet

Toiletten zijn verkrijgbaar in de klassieke, staande versie, maar ook in de hangende variant. Aan de muur bevestigde en opgehangen toiletten zien er mooi uit en er is ruimte om de vloer eenvoudig schoon te maken. Een hangtoilet heeft een steunframe nodig dat in de muur is verwerkt. In onze showroom ziet u voorbeelden van moderne toiletoplossingen zonder spoelrand en met waterbesparende reservoirs.

 

Handdoekverwarming

In een moderne badkamer mag een handdoekverwarmer niet ontbreken. Ze zijn compact en passen in alle badkamers. Het is een accessoire die in diverse stijlen beschikbaar is en die dus altijd bij de inrichting van uw badkamer past.

Verlichting

De badkamer verlichten doet u met wandlampen, inbouwspots en/of plafondlampen. Verlichtingsarmaturen zijn divers en in een breed assortiment verkrijgbaar.

Adviesgesprek badkamer verbouwing

We begrijpen dat het verbouwen van uw badkamer en het plannen daarvan, spanning met zich meebrengt. Hoe begint u met de verbouwing? Hoe demonteert u het bestaande sanitair? Hoelang duurt het voordat u de nieuwe badkamer in gebruik kunt nemen? Om de verbouwing zo vlot mogelijk te laten verlopen, is het samenwerken met ervaren vakmensen een aanrader. Mooi Tegels en Sanitair werkt samen met het eigen bouwbedrijf, waardoor we uw verbouwing van A tot en met Z plannen en uitvoeren. U hoeft zich geen zorgen te maken over de opvolging en uitvoering van de werkzaamheden. In onze showroom ziet u voorbeeld opstellingen van diverse badkamerontwerpen. Van een klassiek ontwerp tot modern design en alles wat daartussen zit. Kom voor een adviesgesprek gerust naar Mooi Tegels en Sanitair in Emmen. Een afspraak plant u eenvoudig online of door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar op +31591745343.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl