Kindvriendelijke badkamer

Een kindvriendelijke badkamer niet modern? Bij luxe, comfortabele badkamers denken we vaak aan degenen zonder kinderen of gezinnen waarvan de kinderen de deur uit zijn. Het hoeft niet zo te zijn. Ook gezinnen met jonge of kleine kinderen kunnen genieten van een comfortabele badkamer, zonder in te leveren op design of techniek. Een eigentijdse kindvriendelijke badkamer is veilig en praktisch voor het hele gezin. Kinderen stellen bad tijd vaak gelijk aan spetteren en kliederen. Mooi Tegels en Sanitair geeft advies en tips bij het inrichten van een badkamer voor groot en klein.

Kindvriendelijke badkamer met veilige opbergruimte

Bij het ontwerpen en inrichten van een kindvriendelijke badkamer is opbergruimte een van de belangrijkste dingen om te overwegen. Waar bergt u medicijnen, schoonmaakmiddelen en scheerapparatuur op? Een aan de muur hangende badkamer- of spiegelkast is een goede keuze. Deze kasten bieden voldoende ruimte voor kleine en scherpe voorwerpen, omdat ze hoog genoeg zijn, zodat kleine kinderhandjes er niet bij kunnen. Spiegelkasten bieden niet alleen de broodnodige opbergruimte, maar sommige modellen zijn voorzien van LED verlichting en stopcontacten voor scheerapparaten, haardrogers en andere apparaten, waardoor ze een praktische toevoeging voor de badkamer zijn.

Softclose onderkast

Wastafelkasten zijn ideaal om badkamerbenodigdheden uit het zicht op te ruimen, maar met kinderen zijn ze een mogelijk veiligheidsrisico. Veel van deze onderkasten hebben deuren en lades waar kinderen makkelijk bij kunnen. Bij het kiezen van een onderkast is het een goed idee om softclose deuren of lades te overwegen. Deze zijn veiliger voor kinderen, minder kans dat kleine vingertjes bekneld raken en harde dichtklappende of dichtslaande deur geluiden behoren tot het verleden.

Thermostatische douche

Een thermostatische douche is een geweldige aanwinst voor een familiebadkamer. De kranen hebben veiligheidsvoorzieningen, zoals een maximale temperatuur en temperatuurregeling. Ingebouwde thermostatische regeling houdt het water op een constante temperatuur, zodat er geen plotselinge veranderingen van koud naar warm of omgekeerd mogelijk zijn. Zo blijft de temperatuur van het douchewater op een veilige temperatuur voor zowel volwassenen als kinderen.

Antislip vloertegels

In elke badkamer raakt water de vloer, waardoor een potentieel gevaar voor uitglijden bestaat. Met een antislip vloertegel beperkt u dit risico. In onze showroom ziet u een breed assortiment vloer- en wandtegels. Heeft u recent nieuwe tegels gelegd, maar zijn deze niet antislip? De aanschaf van een bijpassende badmat is een alternatief. Deze neemt water op, waardoor de vloer minder gevaar voor uitglijden heeft.

Kindvriendelijke badkuip

Badkuipen voor kinderen saai? Wist u dat vrijwel elke badkuip kindvriendelijk te maken is? Dat betekent dat u geen of nauwelijks concessies hoeft te doen aan de stijl. Zelfs trendy vrijstaande badkuipen zijn kindvriendelijk. Let bij het aanschaffen van een bad of het slipvast is. Steeds vaker hebben baden een ingebouwde antislipbescherming, maar als dit ontbreekt bij de badkuip van uw voorkeur kies dan voor een antislip badmat die past bij uw nieuwe bad. U legt de badmat in het bad waar de zuignappen ervoor zorgen dat de mat vastzit. Antislip badmatten zijn verkrijgbaar in een breed assortiment, maar ook met patronen speciaal voor kinderen waardoor het badderen nog leuker wordt.

Waterdicht bad- of douchescherm

Kinderen maken graag plezier, ook tijdens het baden of douchen. Dat daar soms nogal eens wat water bij wordt verplaatst is logisch. Een eenvoudige manier om hiermee om te gaan is het plaatsen van een bad- of douchescherm. Deze schermen zijn eenvoudig te monteren en maken een enorm verschil als het gaat om water in het bad of douche te houden in plaats van op de vloer. Er zijn uiteenlopende ontwerpen beschikbaar, waaronder opties met ondoorzichtig glas of patronen die perfect aansluiten bij de badkamertegels. Voor elke badkamerstijl is een bijpassend scherm te vinden.

Badkamerspeelgoed

Een kind veilige badkamer hoeft niet saai te zijn. Maak de badkamer interessant met badkamerspeelgoed. Zo vermaken kinderen zich, zonder dat ze op ontdekking gaan in de badkamerkasten of grote hoeveelheden water uit het bad naar de vloer ‘verplaatsen’. Gebruik een netje dat in de buurt van het bad hangt, zo bergt u vochtig badkamerspeelgoed hygiënisch op en kunnen de kinderen er makkelijk bij.

Een badkamer moet vooral een leuke en ontspannende plaats in huis zijn. Het is de plek waar u tot rust komt voor het slapen gaan en waar u zich ’s ochtends voorbereidt op een nieuwe dag. Voeg kleur en leuke accessoires toe; laat kinderen weten waar hun persoonlijke badspulletjes zijn, zoals washandjes, zeep en badeendjes. Kinderen houden ervan om wat verantwoordelijkheid te krijgen voor hun spulletjes en dit is een goede manier om ze op te laten ruimen na het badderen of douchen. Bovendien is een kindvriendelijk ingerichte badkamer een prima manier om uw eigen spullen veilig en uit kleine handjes te houden.

Badkamer advies en inspiratie

Bent u benieuwd hoe u veiligheid en een bepaalde badkamerstijl samenbrengt? Kom voor advies en inspiratie naar onze showroom in Emmen. Modelopstellingen, vrijstaande badkuipen, douchebad combinaties, armaturen, kranen, wand- en vloertegels en accessoires laten de mogelijkheden zien. Maak vooraf een afspraak, of kom vrijblijvend langs. De showroom is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, alsook op koopzondagen. U vindt ons op de meubelboulevard in Emmen.


Kindvriendelijke badkamer – FAQ

1. Wat moet ik doen om mijn badkamer kind veilig te maken?

Laat jonge kinderen nooit alleen in de badkamer. Vooral als de kinderen klein zijn is een baby- of kindhekje een prima oplossing. Kies voor een slipvaste vloertegel, eventueel in combinatie met vloerverwarming. Overweeg scherpe randen, van bijvoorbeeld een onderkast of wastafel af te schermen. Thermostaatkranen helpen bij het voorkomen van te warm water.

2. Wat zijn de gevaren voor kinderen in de badkamer?

Haardrogers, maar ook stijltangen, scharen en scheermesjes bewaart u beter in een gesloten kast buiten het bereik van kinderen. Zorg ervoor dat u medicijnen, cosmetica en haarverzorgingsproducten veilig opbergt.

3. Welke risico’s hebben de meeste badkamers?

Waarschijnlijk heeft u diverse (chemische) reinigingsmiddelen in de badkamer. Veel van deze producten bevatten gezondheidsrisico’s door inademing en opname door de huid. Denk hierbij aan ammoniak, bleekmiddel en chloorproducten. De middelen zijn bijzonder gevaarlijk voor kleine kinderen die zonder belemmering toegang hebben tot de kastjes waar u de producten bewaart.

4. Wat zijn de meest voorkomende badkamerongelukken?

Enkele van de belangrijkste oorzaken van uitglijden en vallen in de badkamer gebeuren bij het in en/of uit de douche/badkuip stappen. Natte, gladde vloeren zijn eveneens een hekelpunt. Ook slechte verlichting, struikelen over badmatten, handdoeken en/of andere voorwerpen dragen bij aan ongevallen.

5. Welke stijl past het beste bij een kindvriendelijke badkamer?

Moderne badkamers zijn aanpasbaar op uw gezinssituatie. Landelijk, traditioneel, design of modern. Het is maar net waar uw voorkeur naar uit gaat. Ga voor kleuren en tegels die passen bij het sanitair. Gebruik niet te veel patronen door elkaar heen, hou het rustig. Met accessoires geeft u een unieke uitstraling aan uw badkamer. Voor (jonge) kinderen is een ruim assortiment accessoires verkrijgbaar. Van kleurrijke muur- en/of vloerstickers tot eigen handdoekenrekjes en veilige softclose kasten.

6. Welke badkuip past het beste in een kindvriendelijke omgeving?

Afhankelijk van de beschikbare oppervlakte in een badkamer, heeft u de keuze tussen een inbouw bad, een vrijstaande badkuip en/of een douchebad combinatie. Vrijwel alle beschikbare bad oplossingen kunnen kindvriendelijk gemaakt worden. Een belangrijk facet is een slipvrije bodem. Als de badkuip niet vanzelf heeft, kunt u daar een badmat voor gebruiken. Deze zit met zuignappen aan de bodem vast en voorkomt uitglijden op eenvoudige manier.

7. Is een badkamer verbouwing duur?

De kosten voor een nieuwe badkamer variëren en hangen af van de grootte van de verbouwing. De keuze voor sanitair, wand- en vloertegels spelen hierin een grote rol.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl