Badkamerrenovatie fouten vermijden

Veelvoorkomende fouten bij het renoveren van de badkamer en hoe u deze kunt vermijden. Bent u van plan om uw badkamer te renoveren? Een badkamerrenovatie is een waardevolle investering waar u jarenlang plezier van heeft. Om ervoor te zorgen dat de renovatie een succes is, leest u hier de meest voorkomende fouten bij renovaties en wat u kunt doen om deze te vermijden. Zo creëert u de perfecte badkamer in iedere gewenste stijl.

Misstap 1: Het budget overschrijden

Maak, voordat u begint met de renovatie, een berekening van de kosten. Hoewel budgetteren niet makkelijk is, is het cruciaal om de beste resultaten te krijgen. Jammer genoeg beginnen veel renovatieprojecten zonder dat er is nagedacht over het beschikbare budget. Dit leidt niet alleen tot stress situaties, maar ook tot teleurstellende resultaten. Omdat er zoveel is om rekening mee te houden, is het niet verkeerd om advies aan een badkamerspecialist in Emmen te vragen en zo budget overschrijdende kosten te voorkomen.

Misstap 2: De badkamer te vol proppen

Online en in magazines ziet u voorbeelden van badkamerstijlen en inrichtingen. Deze prachtige badkamers hebben vaak een grote vloeroppervlakte, iets wat in realiteit niet altijd het geval is. Als u een kleinere of beperkte ruimte heeft, betekent dat niet dat u af moet stappen van de gedroomde badkamerstijl, maar het is wel nodig om selectief te zijn met de inrichting. Ga voor een of twee eyecatchers, zo maximaliseert u de uitstraling van uw badkamer zonder in te leveren op het gebruiksgemak. Begin met kiezen van het onderdeel dat het meeste impact heeft. Dit kan van alles zijn, van een vrijstaande badkuip tot bijzondere kranen en van een opvallende spiegel tot een opzetwastafel. Mooi Tegels en Sanitair helpt u bij het creëren van het ideale badkamerontwerp.

Misstap 3: Overhaast te werk gaan

Een badkamerrenovatie is een groot project, dus neem voldoende tijd om het goed te doen. Helaas maken veel mensen nog altijd de fout om er een haastklus van te maken. Als u zelf weinig of geen ervaring heeft met renoveren, verbouwen en/of het aanleggen van sanitair is een inschattingsfout snel gemaakt. Plan uw badkamerrenovatie samen met onze adviseur en vakmensen. Zo haalt u het meeste uit de renovatie ervaring zonder dat u zich zorgen maakt over de haalbaarheid van de plannen.

Misstap 4: Spijt na aankoop

Denk na over de stijl van de inrichting. Hoe is het gevoel dat u ervaart bij het gebruik van de badkamer? Met de juiste keuze voor sanitair, tilt u uw badkamer naar een hoger niveau. Jammer genoeg gebeurt het regelmatig dat iemand na de renovatie spijt heeft van een bepaalde keuze. Denk aan accessoires die u in uw badkamer verwerkt. Gebruiksgemak en comfort maken van de badkamer een ruimte voor ontspanning. Thermostaatkranen zijn een ware aanwinst, maar bijvoorbeeld ook een douchebad combinatie zorgt voor een spa-achtige ervaring gewoon in uw eigen woning. Vloerverwarming is een ander voorbeeld van innovatie en comfort. Stel de verwarming zo in dat er op elk gewenst moment een aangename temperatuur is. Wilt u gebruikmaken van techniek en innovaties om de ideale badkamer te ontwerpen? Kom voor advies gerust eens langs in de showroom.

Misstap 5: Focus op waardestijging

Een andere veelgemaakte inschattingsfout bij het renoveren van de badkamer, is de toekomstige verkoopprijs van de woning. Zelfs zonder verkoopplannen, gaan de gedachten naar een waardestijging. Het lijkt logisch dat een verbouwing meerwaarde geeft aan de badkamer, maar dat wat u als een waardevolle toevoeging ziet, hoeft dat voor een eventuele koper niet te zijn. Een bad is leuk, maar als u het zelf nooit gebruikt is het beter om voor ander sanitair te kiezen. Richt de badkamer zo in, dat deze aan uw eigen behoeften en wensen voldoet. Maak van de gelegenheid gebruik om de badkamer naar wens in te richten. Er zijn momenten waarbij het zinvol is om met een eventuele verkoop rekening te houden, maar deze zijn eerder zeldzaam. Tenzij u van plan bent om binnen een half jaar te verhuizen, maakt u de renovatie niet minder spannend door te kiezen voor uw eigen ideeën.

Misstap 6: Zelf het renovatieproject leiden

Maak tot slot niet de fout om zelf het beheer en de uitvoering van het renovatieproject op u te nemen, als u hier geen tot weinig ervaring in heeft. Een badkamerrenovatie omvat verschillende stappen en het is niet moeilijk om de controle te verliezen. Om de renovatie volgens planning te laten verlopen en binnen het budget te blijven, is het praktisch om samen te werken met ervaren vakmensen. Mooi Tegels en Sanitair werkt nauw samen met het eigen bouwbedrijf, zodat alle aspecten van de badkamerrenovatie bij elkaar blijven.

Is dit het juiste moment om uw badkamerplannen te realiseren? Kom voor advies en inspiratie naar Mooi Tegels en Sanitair in Emmen. Bespreek uw ideeën met onze adviseur en zie voorbeeldopstellingen van diverse badkamerstijlen.


Badkamerrenovatie fouten vermijden – FAQ

1. Waar moet ik rekening mee houden bij een badkamerrenovatie?

Aandachtspunten zijn het budget, de beschikbare ruimte, de stijl en het ontwerp. Accessoires zoals kranen zijn een aanvulling op de gekozen stijl en benadrukken de uitstraling.

2. Wat is een logische volgorde bij het renoveren van een badkamer?

Begin bij een badkamerrenovatie met het verwijderen van de bestaande armaturen, het sanitair en de tegels. Leg daarna de nieuwe leidingen en ga verder met het, indien nodig, egaliseren van de vloer en muren. Betegel eerst de muren en pas daarna de vloer. Na het bijwerken van de verlichting, installeert en monteert u het sanitair. Afwerken doet u met kasten en accessoires.

3. Wat is het verschil tussen renoveren en herinrichten?

Renoveren is ingrijpend. U verandert de vorm en structuur van de badkamer, terwijl u met herinrichting kiest voor opfrissing van de ruimte zonder ingrijpende veranderingen.

4. Is het beter om te renoveren?

Renoveren is een goede manier om de waarde van een woning te verbeteren. Toch hoeft waardevermeerdering niet de uiteindelijke doelstelling te zijn van een renovatie. U renoveert en verbetert de badkamer voor het gebruiksgemak en uw eigen gevoel van welzijn.

5. Waarom is een badkamerrenovatie stressvol?

Het renoveren van de badkamer kan een stressvol proces zijn. Het is een rommeltje, de werkzaamheden veroorzaken lawaai en u kunt zich overweldigd voelen. Door een goede voorbereiding en overleg met onze ervaren vakmensen weet u precies in welke fase het project zich bevindt en neemt het stressgevoel af.

6. Hoe overleef ik een renovatie zonder zorgen?

Probeer de rust te bewaren tijdens de renovatie. Bespreek vooraf wat u wilt laten veranderen en waarom. Stel het budget vast en blijf daarbij. Vooraf neemt u de planning uitgebreid door en tijdens de werkzaamheden blijft u communiceren. Een goed voorbereide badkamerrenovatie verloopt vlot en zonder problemen.

7. Word ik gelukkig van een renovatie?

Ga bij uzelf na welk soort badkamer u in gedachten heeft. Kies voor een stapsgewijze aanpak en stel haalbare doelen. Tijdens een adviesgesprek stelt de verkoper samen met u een 3D-ontwerp samen, zodat u een visueel voorbeeld heeft van de toekomstige badkamer. Door regelmatig naar het ontwerp te kijken, ziet u hoe de werkzaamheden vorderen en hoe het eindresultaat steeds dichter bij komt.

8. Hoelang duurt het om zelf een badkamer te renoveren?

Afhankelijk van de renovatie duur moet u rekening houden met een periode van 3 tot 6 weken. Zonder ervaring kan dit langer zijn. U weet welke werkzaamheden u zelf kunt doen en wat u liever uitbesteed aan ervaren vakmensen. De hele renovatie aan vakkrachten over laten, gaat sneller en u hoeft zich geen zorgen te maken over de afwerking.

 

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl