Badkamer renoveren Emmen

Vertoont uw badkamer tekenen van slijtage? Badkamer renoveren Emmen verdient een goede planning. Ontwerp en planning zijn essentieel bij het inrichten van een badkamer die volledig aan uw wensen voldoet. Mooi Tegels en Sanitair heeft een aantal praktische badkamerrenovatie tips samengesteld.

Planning badkamer renoveren Emmen

De badkamer heeft zijn beste tijd gehad, de stijl en kleuren zijn niet meer van deze tijd of u stoort zich aan de uitstraling. De redenen om een badkamerrenovatie te overwegen zijn divers. Een gerenoveerde, fris ingerichte badkamer is een aanwinst voor uw woning. Een investering waar u jarenlang plezier van heeft. Het is daarom nuttig om inspiratie op te doen en ideeën voor uw ideale badkamer te verzamelen. Daarbij is het niet verkeerd om rekening te houden met de toekomst. Toegankelijkheid speelt nu, maar ook later een belangrijke rol. Maak bij het plannen van uw renovatieplannen een verlanglijstje. Hoe moet uw badkamer er straks uitzien? Heeft u een bepaalde stijl in gedachten? Combineert u duurzaam met wellness? Of gaat u voor een moderne inrichting? Schrijf op hoe u de ideale badkamer voorstelt.

Behoeften bepalen

Misschien heeft u uw droombadkamer in uw hoofd zitten. Probeer uw behoeften te omschrijven. Denk na over huidige en toekomstige behoeften. Denk bij het plannen van uw badkamerrenovatie aan overwegingen, zoals:

 • Wilt u een douche en/of bad of een combinatie van beide?
 • Hoe ziet uw ideale wastafel eruit? Is een enkele wastafel voldoende of geeft u de voorkeur aan een dubbele uitvoering?
 • Integreert u een toilet in de badkamer en hoe past deze het beste in de ruimte?
 • Kiest u voor een toekomst zekere inrichting zonder barrières?
 • Welke armaturen, maar ook welke wand- en vloertegels hebben uw voorkeur?

Plannen vormgeven

Stap voor stap krijgt uw badkamer vorm. Na het bepalen van uw behoeften is het tijd om een schets te (laten) maken. Meet hiervoor de exacte afmetingen op. Houd rekening met elke hoek en iedere bocht. Vergeet niet de hoogte van de ruimte te meten. Als de afmetingen bekend zijn, tekent u uw ideeën op de gewenste plaatsen. Wat is mogelijk? Hoe plaatst u het sanitair? Waar komt het meubilair? Maak verschillende schetsen, zo ziet u later hoe de varianten eruit zien. Ontdek op deze manier hoe uw ideale badkamer vorm krijgt. Zelf schetsen is altijd goed, maar uiteraard staat onze adviseur klaar om u te helpen bij het ontwerpen van een 3D voorstelling van uw nieuwe badkamer.

Verlichting in de badkamer

Licht is onmisbaar in de badkamer. Met de juiste verlichting benadrukt u de uitstraling en stijl van uw gerenoveerde badkamer. Combineer functionaliteit met een goede lichtkwaliteit. Welke verlichting is geschikt voor uw nieuwe badkamer? In de ochtend heeft u ander licht nodig dan op andere momenten. Veel hangt af van de aanwezige, natuurlijke lichtinval. Kom voor advies over badkamerverlichting naar onze showroom. Hier ziet u voorbeelden van moderne verlichtingssystemen.

Keramische wand- en vloerbedekking

Tegels zijn nog altijd de nummer een keuze bij het renoveren of (ver)bouwen van de badkamer. Met name het bad- en/of douchegedeelte zijn moeilijk voor te stellen met een andere bekleding. Tegels zijn eenvoudig in onderhoud en makkelijk schoon te maken. Het brede assortiment zorgt dat er voor elke badkamer en elke stijl een passende tegel beschikbaar is. Hebben tegels uw voorkeur? Besteed aandacht aan de volgende punten bij het kiezen van wand- en vloertegels:

 • Een tijdloos design past bij moderne, maar ook traditioneel ingerichte badkamers.
 • Laat uw kleine badkamer groter lijken door een grotere tegelmaat te kiezen.
 • Stem de kleuren, tinten en patronen af op de badkamerstijl, hiermee benadrukt u de uitstraling van de badkamer.

Designvloeren en moderne vloerbekleding

Om schimmel en vochtproblemen te vermijden is het belangrijk om rekening te houden met de materialen die u gebruikt bij een badkamerrenovatie. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om hout in de badkamer te verwerken, al gaat dit gepaard met aanpassingen en extra kosten. Designvloeren zijn ‘in’ en leverbaar in onder andere vinyl. Vinyl neemt geen water op, er is geen risico op beschadigingen als de vloer of wand nat wordt. Het aanbod is kleiner dan het beschikbare tegel assortiment.

Sanitair en meubilair

Nadat u de stijl heeft bepaald, is het tijd om de badkamer op een logische en tegelijk stijlvolle manier in te delen. Waar plaatst u het sanitair? Zijn er leidingen aanwezig? Hoe past meubilair het beste bij de badkamerstijl? Aandachtspunten zijn:

 • Heeft de badkamer een raam? Plaats spiegels en wastafels in de buurt van een raam. Zo maakt u optimaal gebruik van de natuurlijke lichtinval.
 • Bij een renovatie zijn de leidingen aanwezig. Nieuwe aanleg of verplaatsen is alleen nodig als u het sanitair verplaatst.
 • Let op dat er bij het plaatsen van sanitair en meubilair voldoende ruimte overblijft om in de badkamer te bewegen.

Opbergruimte

Opbergruimte lijkt op het eerste gezicht niet belangrijk, toch is het van onmisbaar belang in de badkamer. Verzorgingsproducten, handdoeken, schoonmaakmiddelen en dergelijke hebben een plaats nodig zodat ze niet gaan zwerven. Kastruimte onder de wastafel, maar ook planken en nissen bieden mogelijkheden om zaken in op te ruimen.


Badkamer renoveren met ervaren vakmensen

Een goede planning en onderbouwing van de renovatie van uw badkamer, helpt bij het uitvoeren van de werkzaamheden. Planning is belangrijk om zowel de kosten als het budget in het oog te houden. Mooi Tegels en Sanitair helpt u bij het plannen, uitvoeren en voltooien van uw badkamerrenovatie. Maak een afspraak voor een adviesgesprek en neem met onze adviseur de opties door. Zo krijgt uw nieuwe badkamer snel vorm. Meer weten? U vindt ons op de meubelboulevard in Emmen, de showroom is geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl