Kiest u voor keramische of porseleinen tegels?

Keramische of porseleinen tegels geven muren en vloeren een elegante uitstraling. Tegels zijn te vinden in badkamers, keukens en woonkamers. Het is een veelgebruikte wand- en vloerbedekking, verkrijgbaar in een uitgebreid assortiment. Uiteenlopende kleuren, stijlen en designs sluiten aan bij de inrichting van uw badkamer. Voordat u een stijl of tegel kiest, is het interessant om de verschillen tussen keramische en porseleinen tegels te kennen.

Verschillen keramische en porseleinen tegels

In veel opzichten lijken beide tegels op elkaar. Als u kijkt naar de gelegde producten zijn ze niet altijd uit elkaar te houden. Beide tegels zijn op klei gebaseerd, maar porselein is een meer gespecialiseerde soort keramiek. Bij het vervaardigen van porseleinen tegels gebruiken tegelproducenten kleisoorten met een hogere dichtheid dan bij keramiek. Het bakproces gebeurt op hogere temperatuur en duurt langer. De verschillen in ingrediënten en productiemethoden zorgen voor het ontstaan van tegelsoorten met unieke eigenschappen. Beide tegelsoorten hebben unieke kenmerken, net zoals voor- en nadelen.

  • Porseleinen tegels hebben dezelfde kleur. Een (af)gebroken stuk ongeglazuurd porselein heeft over de hele dikte een uniforme kleur. Keramisch tegels hebben vaak een geglazuurd oppervlak, waardoor breuken eronder kleurverschillen kunnen laten zien.
  • Porselein heeft een gladdere afwerking dan keramiek.
  • Keramische tegels hebben een kleinere dichtheid en zijn daarom iets lichter in gewicht.
Porseleinen of keramische badkamertegels

Voordelen van porselein

Porseleinen tegels hebben bijzondere eigenschappen:

  • Door de dichtheid is porselein duurzamer dan keramiek. Porselein is minder gevoelig voor slijtage.
  • Kleine oneffenheden vallen minder op dan bij keramische tegels.
  • Porseleinen tegels zijn waterbestendig, dit komt door de hardheid.

Voordelen van keramiek

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in uiteenlopende afwerkingen. Van klassiek tot modern en alles wat daar tussen zit. Door verschillende samenstellingen is keramiek meestal goedkoper dan porselein. Keramiek is zachter, waardoor het snijden eenvoudig is. Sommige keramische tegels hebben een gestructureerd oppervlak wat een extra dimensie toevoegt.

 

Wand- en vloertegel assortiment badkamer Emmen

Hoe kiest u voor keramische of porseleinen tegels?

Welke tegel kiest u voor de badkamer? De twee belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een tegel zijn de kosten en de waterbestendigheid. Porselein heeft een grotere waterbestendigheid en is ideaal voor natte of vochtige ruimtes. Bij het kiezen tussen keramische en porseleinen tegels, is het niet ondenkbaar om functionaliteit en budget met elkaar te combineren. Een goed voorbeeld hiervan is keramiek voor de wanden en porselein op de vloer. Houd bij het vergelijken van tegels rekening met uw smaak en de gewenste badkamerstijl. In onze showroom vindt u een breed, gevarieerd assortiment keramische en porseleinen wand- en vloertegels.

Kom inspiratie op doen!

Kom voor inspiratie naar Mooi Tegels en Sanitair in Emmen. Maak kennis met de nieuwste trends en doe ideeën op voor uw badkamer. We werken met producten van bekende fabrikanten zoals Sphinx, Villeroy & Boch, Dutch Design Tegels en Pastorelli. Wand- en vloertegels zijn verkrijgbaar in uiteenlopende afmetingen en kleuren. Heeft u plannen voor uw badkamer, maar bent u niet zeker welke tegel daar het beste bij past? Onze adviseur laat de mogelijkheden zien. We zijn van dinsdag tot met zaterdag geopend.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl