Mooi en praktisch: kasten voor de badkamer

Badkamerkasten zijn mooi en praktisch. Ze zijn een ideale opbergruimte voor handdoeken, haardrogers, cosmetica en verzorgingsproducten. Badkamerkasten voorkomen dat uw badkamer een rommelige indruk maakt en dat uw gebruiksvoorwerpen in aanraking komen met de heersende luchtvochtigheid. Kasten voor de badkamer doen meer: ze zijn medebepalend voor de indeling en uitstraling van de ruimte.

Mooie en praktische materialen voor badkamerkasten

Hoewel hout een geweldig materiaal is voor een kast, is het niet altijd geschikt voor gebruik in de badkamer. Goede alternatieven zijn glas, kunststof, metaal of MDF-plaat in verschillende designs. Het is belangrijk een materiaal te kiezen dat eenvoudig te onderhouden is en dat bestand is tegen het vochtige binnenklimaat van de badkamer. Het is de moeite waard om materiaal met een houtlook te gebruiken als u de badkamer een huiselijke, gezellige uitstraling wilt geven.

Badkamer kast zwevend

Functie badkamerkast

Kasten dragen bij aan het praktische gebruik van de badkamer. Voldoende opbergruimte minimaliseert chaos. Badkamerkasten zijn verkrijgbaar in uiteenlopende afmetingen, stijlen en prijsklassen. Kies voor een kast met een geïntegreerde spiegel of bevestig een spiegel boven de kast. Zeker in combinatie met de juiste verlichting is het geen verkeerd idee om een badkamerkast en spiegel met elkaar te combineren. Omdat stijlen en voorkeuren variëren zijn de mogelijkheden bijna ongelimiteerd.

Badkamer kast wasmachine

Soorten badkamerkasten

In uw zoektocht naar een nieuwe badkamerkast, ziet u interessante mogelijkheden:

Interieurontwerp kent geen grenzen en biedt vooral oplossingen. Hoge kasten en bovenkasten zijn ideaal in kleine ruimtes, omdat ze veel opbergruimte geven en u de wandruimte op de best mogelijke manier gebruikt. Maar ook andere stijlen geven uw badkamer een opgeruimde uitstraling.

Badkamer kast wandcombinatie

Passende afmetingen

Kasten zijn niet alleen maar onder te verdelen in typen, er zijn ook uiteenlopende afmetingen. Het is belangrijk dat u voldoende vrije ruimte heeft in de badkamer, zodat u zonder grote beperkingen kunt bewegen. Vooral bij kleine badkamers kiest u het best niet voor te grote kasten. Mooi Tegels en Sanitair adviseert om bij het kopen van een badkamerkast rekening te houden met de volgende punten:

  • Kasten zijn beschikbaar in variabele hoogtes. De keuze hangt af van de ruimte die u beschikbaar heeft en hoe u de rest van de badkamer indeelt.
  • Speel met verschillende hoogtes voor afwisseling, laat de hoogtes vloeiend in elkaar overlopen.
  • De breedte van standaard kasten is 30 of 60 centimeter. In sommige gevallen zijn er smallere, maar ook bredere modellen verkrijgbaar.
  • Vergelijkbaar met de breedte is de diepte van de kast. Standaard dieptes zijn 20, 30 of 40 centimeter.

Badkamer kast Duravit modern

Montage van een badkamerkast

Tot slot is er de keuze voor de montage en plaatsing van de kast. Staande kasten spreken voor zich, maar er zijn ook hangkasten en wastafelmodellen die montage en bevestiging nodig hebben. Aan de muur gemonteerde kasten zien er licht uit en maken het schoonmaken van de badkamer eenvoudig. Voordat u een kast aan de muur bevestigd is het nodig om de draagkracht te controleren. Aan de andere kant is het relatief snel om kasten op pootjes te zetten of gewoon neer te zetten. Kies plaatsing die u zelf praktisch vindt.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl