Badkuip: acryl vs geëmailleerd staal

Waar zitten verschillen in een badkuip van acryl vs geëmailleerd staal? Het is een vraag waar bijna iedereen die nadenkt over het kopen van badkuip mee te maken krijgt. Geëmailleerd staal is zwaar, voelt kil aan, heeft een ouderwetse vorm en is bovendien fragiel. Dit zijn misvattingen en misverstanden die nog altijd genoemd worden, bij kopers van een nieuwe badkuip of douchebak. We vertellen u graag meer over de verschillen van een badkuip acryl vs geëmailleerd staal.

Badkuip: acryl vs geëmailleerd staal kort samengevat

Eigentijdse, moderne badkuipen zijn veelal gemaakt van twee materialen:

  • Geëmailleerd staal, een combinatie van glas en plaatstaal. Kenmerken zijn de robuustheid, de krasvastheid en het feit dat ze volledig recyclebaar zijn.
  • Acryl, een thermisch gevormde kunststof. Met als kenmerken de kleurvastheid en het warm aanvoelen van het materiaal.

Het gebruik van acryl in sanitair zoals badkuipen en douchebakken bestaat al sinds de jaren 1970 van de vorige eeuw. Deze badkuipen zijn het meest verkocht, terwijl de varianten van geëmailleerd staal een goede nummer twee zijn.

Vergelijking acryl en geëmailleerd staal:

Acryl

Geëmailleerd staal

Licht in gewicht

Eenvoudig van opzet

Aangenaam huidgevoel

Hitte en uv-bestendig

Houdt warmte goed vast

Breed kleurassortiment

Verkrijgbaar in veel ontwerpen

Krasbestendig

Nieuwe badkuip kopen

Nu u de kenmerken van de verschillende materialen beter kent, is het goed om, voordat u een nieuwe badkuip of douchebak aanschaft, naar de details te kijken. Details zijn onder andere het gewicht, de vorm en uitstraling Zo beslist u op verantwoorde manier welk materiaal zinvol is.

badkuip acryl of geëmailleerd staal

Gewicht van een badkuip

Renoveert of verbouwt u een badkamer in een ouder gebouw? Bevindt uw badkamer zich in een appartement waarbij u te maken heeft met een trappenhuis of lift? In deze gevallen is het nodig om rekening te houden met de vloerconstructies. Als een lichtere badkuip nodig blijkt, heeft acryl de voorkeur. In sommige gevallen is geëmailleerd staal tot twee keer zo zwaar als acryl.

Voorkeur badkuip ontwerp

Beide materialen bieden prachtige badkuipen in diverse ontwerpen aan. Omdat acryl makkelijker te vormen is het aanbod creatief en veelzijdig. Wilt u een speciale badkuip? De kans is groot dat u deze vindt, uitgevoerd in acryl. Zowel acryl als geëmailleerd staat is robuust, maar alleen geëmailleerd staal is volledig krasbestendig. Ideaal als u bijvoorbeeld uw trouwe viervoeter regelmatig in bad doet. Een kleine pre voor geëmailleerd staal is hygiëne, op het harde oppervlak kunnen bacteriën zich niet verzamelen.

badkuip duravit acryl

Gevoel van comfort

Op het gebied van comfort en gevoel, heeft acryl voordelen. Kunststof voelt warmer aan, ook bij lagere kamertemperaturen. Zo kunt u op de rand van het bad zitten, zonder dat het koud aanvoelt. Geëmailleerd staal voelt koeler aan. Vult u de badkuip met warm water, dan verandert het koele gevoel vrij snel.

Kosten nieuwe badkuip

Hoewel geëmailleerd staal als duurder bekend staat, zijn er nauwelijks verschillen bij het vergelijken van prijzen. Uw nieuwe badkuip is zo goedkoop of duur als dat uw verwachting is. De prijzen hangen af van de vorm, maat en eventuele extra’s. Mooi Tegels en Sanitair is aangesloten bij Nationale Badkamer Garantie, u heeft bij ons de waterdichte garantie dat uw nieuwe badkamer conform afspraak wordt geleverd en afgewerkt.

badkuip materiaal vorm

Levensduur nieuwe badkuip

Een geëmailleerde stalen badkuip heeft een lange levensduur. Veroudering is nauwelijks zichtbaar. Zelfs na vele jaren ziet u aan het oppervlak geen tekenen van slijtage en behoudt het bad zijn glans. Dat wil niet zeggen dat acryl niet duurzaam is. Moderne ontwerpen hebben een gemiddelde levensduur van 20 jaar en langer. Welk materiaal u ook kiest, waar het vooral om gaat, is dat u het nieuwe bad mooi vindt dat het goed in uw badkamer past en dat u er heerlijk in kunt ontspannen.

lange badkuip acryl of staal

Inspiratie opdoen voor uw nieuwe bad

Bent u benieuwd naar de ‘echte’ verschillen van badkuipen in verschillende materialen? Kom voor inspiratie en advies naar onze showroom in Emmen. Bekijk onze brede collectie badkuipen, maar ook hebben we douchebad combinaties, toilet oplossingen, vloerverwarmingssystemen, armaturen en verlichting. Alles voor een complete badkamerverbouwing, praktisch onder een dak samengebracht. Bespreek uw plannen met onze adviseur en ontvang een gratis 3D-ontwerp van uw nieuwe badkamer. Ook het demonteren van de bestaande badkamer, het installeren en monteren van het nieuwe sanitair en het leggen van de tegels nemen we u uit handen. Onze samenwerking met het eigen bouwbedrijf zorgt voor een vlotte afwerking van uw verbouwproject. Graag tot ziens!

 

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl