Welke badkamertegels passen bij de badkamer?

Vraagt u zichzelf af welke badkamertegels passen bij de badkamer, dan bent u bij Mooi Tegels en Sanitair aan het juiste adres. Met jarenlange ervaring in onze branche, krijgen we deze vraag regelmatig gesteld. Omdat iedereen eigen voorkeuren en ideeën heeft, is er geen standaard antwoord. Om de juiste tegel te kiezen, zijn de tegelsoort en de afwerking belangrijk. Lees hier meer over het kiezen van badkamertegels.

Welk tegel type past het beste bij de badkamer?

De meest gekozen vloer- en wandtegels voor in de badkamer zijn porselein en keramiek. Beide typen lijken misschien op elkaar, maar verschillen in functionaliteit. Andere, duurdere, mogelijkheden zijn marmer en natuursteen. Hieronder leest u de verschillen tussen keramiek en porselein.

Keramische tegels

Keramiek tegels worden op een minder hoge temperatuur gebakken als porselein. Het is eenvoudiger om kleur, patronen en ontwerpen toe te passen tijdens het ontwikkelingsproces. Keramische tegels staan goed op bijna elke badkamermuur, omdat wandtegels meer opvallen van vloertegels. Mooie patronen geplaatst op opvallende plaatsen, geven uw badkamer net dat beetje meer uitstraling. Dat betekent niet dat keramische tegels alleen maar geschikt zijn voor de muur. Ook als vloertegel is keramiek beschikbaar. Het risico op barst en breukschade is groter dan porseleinen tegels omdat keramiek minder sterk is.

Porseleinen tegels

Porselein wordt bij hoge temperaturen gebakken, wat de tegel versterkt. Deze tegels zijn zowel duurzaam als sterk en uitermate geschikt als vloertegel. Porselein is van nature meer bestand tegen vlekken, waardoor het onderhoud eenvoudig is.

porseleinen matte vloertegel badkamer

Afwerking van de tegel

Net als soorten tegels zijn er verschillende afwerkingsmethoden beschikbaar. De bekendste manieren zijn gepolijst of glanzend en mat.

Gepolijste tegels

Gepolijste of glanzende tegels zijn in staat om optische illusies te creëren. Zo lijkt een kleinere ruimte groter, door de reflectie die glanzende tegels geven. Een badkamer ziet er groter uit dan dat deze in werkelijkheid is. Bovendien geven glanzende tegels een donkere kamer meer licht.

Matte tegels

Matte tegels zijn gericht op de functionaliteit en gebruiksgemak. Mat heeft niet hetzelfde visuele effect als gepolijste tegels. Matte tegels hebben voordelen als antislip, wat in een badkamer erg praktisch is. Matte tegels zijn ook makkelijker als deze vuil zijn. Gepolijste tegels hebben door de lichtreflectie de neiging om viezigheid extra te benadrukken. Terwijl vuil en stof zich bij matte tegels vermengen, waardoor minder onderhoud nodig is.

grijze wand- en vloertegel

Welke vloer- en vloertegels zijn het beste?

Verschillende soorten tegels, en afwerkingen daarvan passen in een badkamer, maar wat past nu het beste bij uw badkamer? Onze adviseur geeft in de showroom een toelichting op de beste tegelkeuze en veel gekozen combinaties.

Glanzend keramiek en mat porselein

De meest gebruikte wand- en vloertegel combinatie zijn gepolijste keramische wandtegels en matte porseleinen vloertegels. De duurzame porseleinen vloertegels gaan langdurig mee en de matte afwerking zorgt voor voldoende antislip veiligheid. Tegelijk geven de glanzende keramische muurtegels uw badkamer een unieke uitstraling en hoeft u zich geen zorgen te maken over schade of gebarsten tegels.

Mat porselein

Wilt u er zeker van zijn dat u geniet van een duurzame, veilige badkamer zonder dat u de wand- of vloertegels de komende jaren moet vervangen? Mat porselein is dan een prima keuze. Deze tegels hebben een onderhoudsarm karakter, zijn sterk en vanwege de matte afwerking antislip.

Gepolijst porselein

Een bijzondere keuze wanneer uw badkamer beperkt lichtinval heeft, zijn glanzende porseleinen wand- en vloertegels. De tegels maken uw kamer breder en lichter.

Gepolijst keramiek

Maak van uw badkamer een kunstwerk met tegels van glanzend keramiek! Als u wat ‘leven’ aan uw badkamer wilt toevoegen zijn keramische tegels een geweldige keuze, aangezien ze in allerlei kleuren en ontwerpen verkrijgbaar zijn.

glanzend porselein vloer en wandtegel

Tegeladvies op maat

Kom naar de showroom van Mooi Tegels en Sanitair in Emmen voor tegeladvies op maat. We laten u een breed assortiment vloer- en wandtegels in uiteenlopende stijlen en afwerkingen zien. Naast keramiek en porselein ziet u tegels van marmer en natuursteen. De getoonde tegels zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Praat tijdens uw bezoek met onze adviseur en krijg antwoorden op de vragen die u heeft over het kiezen van de beste vloer- en/of wandtegel voor in uw badkamer. Denkt u na over het verbouwen van de badkamer? Maak duidelijk welke ideeën en/of voorkeuren u heeft voor materialen en sanitair, zodat we een gratis 3D-ontwerp kunnen ontwikkelen. Meer weten of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? We zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag of maak een online een afspraak voor een adviesgesprek.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl