Koopadvies wastafel en onderkast

Een van de belangrijkste vragen bij het inrichten van een badkamer is hoe het sanitair en meubilair bij elkaar passen. De combinatie van de wastafel en onderkast heeft invloed op het uiterlijk en de uitstraling van uw badkamer. Het is daarom belangrijk om te weten waar u op let als het gaat om wastafels en bijpassende wastafelkasten. Mooi Tegels en Sanitair geeft koopadvies en tips voor uw nieuwe wastafel en onderkast.

Koopadvies wastafel en onderkast, maat bepalen

Bepaal eerst de maat, want met de juiste afmeting in uw hand is het makkelijker (en leuker) winkelen. Kies de wastafel zo dat de maat bij uw badkamer past. Niet te groot, maar zeker ook niet te klein. Natuurlijk zijn ook uw ideeën en verwachtingen belangrijk, maar de ruimte is van doorslaggevend belang. Let op dat er aan zowel de linker- als rechterzijde van de wastafel voldoende plaats is en dat u voor de wastafel bewegingsruimte heeft en houdt.

Staande of zwevende wastafel

Tegenwoordig hebben veel mensen de voorkeur voor een zwevende of wand hangende wastafel. Deze modellen hebben een aantal interessante voordelen:

 • Moderne uitstraling van de badkamer;
 • De badkamer oogt groter;
 • De montage hoogte van de wastafel is op wens aan te passen;
 • Sneller klaar met schoonmaken;

Maar er zijn natuurlijk ook staande wastafels die vaak in combinatie met charmante of stijlvolle onderkasten een prima uiterlijk hebben.

zwevende wastafel

Montage en installatie

Wastafels, maar ook onderkasten zijn er in uiteenlopende varianten. Een onderscheidend kenmerk is of de wastafel in de onderkast wordt geplaatst of erop. Welke variant het beste in uw badkamer past, hangt af van verschillende factoren:

 • Wastafels en onderkasten die met elkaar verbonden zijn, hebben nauwelijks overgangen en zijn eenvoudig in onderhoud. Een opzetwastafel heeft meer onderhoud nodig.
 • Ruimte naast de wastafel. Inbouwwastafels hebben niet altijd veel ruimte rondom, zodat er weinig legruimte is.
 • Opzetwastafels hebben een charmant uiterlijk, terwijl een inbouwwastafel er modern uitziet.

Ideale opbergruimte

Afhankelijk van uw behoefte aan opslagruimte is de ene onderkast al meer geschikt dan de andere.

 • Wastafelkast met lades. Lades zijn eenvoudig te openen en te sluiten. Een ideale oplossing als u badkamerbenodigdheden graag onder de wastafel opbergt.
 • Onderkast met deuren. Deze kasten zijn minder overzichtelijk, omdat u moet bukken om de deuren te openen. Eerder geschikt voor wasruimtes die minder vaak gebruikt worden.
 • Onderkasten met vakken. Zien er moderner uit dan volledig gesloten kasten, maar hebben wel direct zich op de kastinhoud. Opruimen is nodig om een rommelige uitstraling te vermijden.

opzet wastafel

Stijl van de wastafel en onderkast

Na het bepalen van de afmetingen en de voorkeur voor een bepaald type wastafel, komt het aan op de stijl. En in dit geval telt alleen uw eigen smaak. Welke badkamerstijl spreekt u het meeste aan? Van modern tot traditioneel en alles daar tussenin. De keuze is groot. Monochrome kleurenpaletten met grijs of wit zijn typerend voor moderne badkamers. Deze stijl gaat vaak samen met gladde, glanzende oppervlakken en slanke armaturen zonder franje. Voor een meer traditionele stijl zijn houten badkamermeubels met opzetwastafels en bijpassende wastafelkranen een aanrader. Maar het is ook leuk om details en accessoires te combineren. U bepaalt welke stijl bij u past en hoe de badkamer er uiteindelijk uit komt te zien.

Extra’s voor moderne wastafels

Is een wastafel met onderkast niet voldoende voor uw badkamerverbouwing? Mooi Tegels en Sanitair heeft extra’s in de vorm van kranen, verlichting, wand- en vloertegels die uw badkamer verfraaien.

 • LED verlichting, decoratief en zowel aan de binnen- als buitenzijde van de kast te bevestigen.
 • Kleur van de badkamerkast. Grijze, maar ook zwarte badkamermeubels geven uw badkamer een eigenzinnige uitstraling.

Ontwerp of stel uw eigen wastafel samen. De ideale wastafel gaat niet over de mooiste ‘wasbak’ en ook niet over de grootste kast of de duurste kranen. Bij de ideale wastafel gaat het erom dat u deze dagelijks gebruikt en dat met gemak en plezier doet. Begin daarom met het vaststellen van de beschikbare ruimte en kies de wastafel en onderkast naar eigen smaak en volgens behoeften en budget.

moderne wastafel

Uitgebreid assortiment sanitair en badkamermeubilair

Denkt u na over een badkamerverbouwing of zoekt u naar een passende wastafel voor in uw nieuwe badkamer? Kom gerust naar de showroom van Mooi Tegels en Sanitair in Emmen. U vindt ons op de meubelboulevard. We zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag en laten u graag zien hoe een wastafel en onderkast de gewenste badkamerstijl vormgeven. Naast sanitair en meubilair vindt u bij ons een uitgebreid assortiment vloer- en wandtegels. Tot ziens in Emmen.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl