Plafondverlichting in de badkamer

Plafondverlichting in de badkamer zorgt voor een prettige sfeer en veiligheid. Verfraai uw badkamer met verlichting die het dagelijkse leven aangenamer maakt. Maar welk type plafondverlichting is geschikt voor plaatsing in de badkamer? Mooi Tegels en Sanitair deelt een aantal praktische ideeën en verlichtingstips met u.

Uitgebreide keuze plafondverlichting voor in de badkamer

De plafondlamp is een klassieker als het gaat om badkamerverlichting. In de meeste badkamers is er daarom in het midden van het plafond een aansluiting. Over het algemeen zijn de bekende badkamerplafondlampen niet spectaculair te noemen: ronde op vierkante lampen met een passende kap of glazen sluiting. Voordelen van de klassieke plafondlamp zijn de lage prijs en de eenvoudige installatie. Nadelen zijn de eenvoudige uitstraling en het feit dat u het licht niet kunt richten.

Tips: Gebruik voor een mooier licht in uw badkamer niet alleen maar plafondlampen. Kies voor een combinatie met bijvoorbeeld een spiegel- en/of wandlamp.

plafondverlichting spiegel

Inbouwlampen en -spots

Inbouwlampen zijn veelzijdig. Plaatsing kan daar waar licht nodig is.  In plaats van aan het plafond, zoals de klassieke plafondlampen, zijn inbouwspots in het plafond gemonteerd. De behuizing is gelijk aan het plafond. Optisch bestaan de spots eigenlijk niet als lamp, het enige dat telt, is het licht dat een spot uitstraalt.

Voordelen van inbouwlampen en -spots zijn:

  • Modern en esthetisch uiterlijk;
  • Plaatsing van armaturen waar u deze nodig heeft;
  • Goede verlichting voor de inloopdouche of douchecabine;
  • Door montage in het plafond lijkt de ruimte groter;

Nadelen van de inbouwlamp of -spot:

  • Bij een verbouwing of renovatie is het nodig de plafondconstructie op nieuw in te tekenen;
  • Duurder in vergelijking me de klassieke plafondlamp

Inbouwspots werken alleen met een verlaagd plafond, waardoor het meer tijd in beslag neemt om ze te installeren. Vooral in geval van bestaande badkamers in oude(re) gebouwen brengt de installatie aandachtspunten met zich mee. Denkt u erover om de douche te verlichten? Kies voor inbouwspots die volledig spatwaterdicht zijn.

LED strip verlichting

Indirecte plafondverlichting

Een vrij onbekende manier om de badkamer te verlichten is indirecte plafondverlichting. In tegenstelling tot direct licht dat naar beneden verlicht, valt het licht indirect van onderaf op het plafond. De mogelijkheden om op deze manier uw badkamer te verlichten zijn verrassend groot. Naast de klassieke lampen, zijn er ook zogenaamde wallwasher en spots die het licht afschermen en naar het plafond richten. De look is daarnaast relatief goedkoop en vrij eenvoudig te realiseren met LED strips. LED strips zijn supersnel te installeren en passen overal, van op badkamerkast tot op een verlaag plafond en op de muren. Indirecte verlichting heeft als voordeel dat het goedkoop is en dat het effect een geweldige uitstraling heeft. Het is echter niet voldoende als enige lichtbron voor de hele badkamer.

Plafondverlichting hanglamp

Hanglampen

De hanglamp is als badkamerlamp in opmars. De lamp hangt in de kamer en straalt licht uit naar beneden en/of de zijkanten. Hanglampen zijn een aanwinst in badkamers met hoge plafonds en verkrijgbaar in een breed assortiment. Toch is een hanglamp niet altijd praktisch in elke badkamer, het laat de ruimte kleiner lijken en ze zijn niet altijd geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. Kijk bij het kopen van een hanglamp voor de badkamer naar de lichtopbrengst. Let op dat de lamp niet in de spiegel schijnt. Kies voor een combinatie met wandlampen en/of spiegelverlichting.

 

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl