Haal het wellness gevoel in huis

Bent u benieuwd hoe u uw badkamer omtovert tot een wellness badkamer? De tijd dat de badkamer alleen maar een functionele ruimte was om snel doorheen te lopen, bij het begin of aan het einde van de dag, ligt in het verleden. De veranderingen van de afgelopen jaren hebben de dagelijkse gewoonten en routines veranderd, waarbij de badkamer niet vergeten is. Of u nu een kleine of grote badkamer heeft, het is een toevluchtsoord voor ontspanning. Met de nieuwste moderne technologie is het mogelijk om een eenvoudige badkamer om te toveren tot een wellness badkamer. Haal het wellness gevoel in huis en geniet van de ultieme ontspanning gewoon in uw eigen badkamer.

Haal het wellness gevoel in huis met hightech douches en kranen

Een nieuwe trend die niet alleen invloed heeft qua stijl, maar ook op energieverbruik, is het gebruik van hightech kranen. Deze systemen zijn milieuvriendelijker dan de standaard kranen. Bovendien hebben ze bijzondere extra’s en functies waardoor u de mogelijkheid heeft om te kiezen tussen waterstromen en watermassages. Douchen was niet eerder zo ontspannend! Een van de meest populaire keuzes is het combineren van efficiënt waterverbruik en massage effecten met behulp van waterstralen. Kies het type waterstraal die past bij uw persoonlijke behoefte. Niet alleen is de douche ervaring van hoger niveau, u gaat bewuster om met waterverbruik zonder dat u daarbij inlevert aan comfort.

Licht- en kleurtherapie

Steeds vaker zijn er verlichtingssystemen geïntegreerd in douchekoppen. Het combineren van de ontspannende kracht van kleur en licht geeft een geweldige wellness ervaring. Kleurentherapie is een hulpmiddel dat op unieke manier ontspanning biedt. In de badkamer ontstaat zo een ruimte met aangepaste verlichting. Van speciale, heldere spiegelverlichting tot meer diffuse verlichting voor de douche- of badruimte om het gevoel van ontspanning te vergroten. Door verlichtingssystemen te scheiden is het mogelijk om de hoeveelheid te verdelen op basis van uw behoefte. Zo krijgt de badkamer maximaal comfort en vermindert u het energieverbruik.

Wellness badkuip

Waar het tot de jaren 1980 bijna standaard was om een badkuip in de badkamer te hebben, veranderde het sentiment waardoor we vaker kozen voor een praktische douche. De afgelopen jaren draait deze trend om en keert de badkuip langzaam maar zeker terug. In een wellness badkamer is een comfortabel ligbad vaak het middelpunt en de ideale gelegenheid om te ontspannen. U heeft de keuze uit oneindig veel mogelijkheden. Van een luxe vrijstaande badkuip tot een ovaalrond of vierkant model. De douchebad combinatie is een optie voor de kleinere badkamers. Extra wellness elementen zoals bubbels en waterstromen zijn optioneel.

Sauna en hamam

Bent u een echte liefhebber van ontspanning en wellness? Tegenwoordig zijn er tal van systemen voor thuissauna’s en hamams verkrijgbaar. Met een breed scala aan maten, vormen en materialen om bij elke badkamerstijl te passen, is er altijd een model dat aan uw wensen voldoet. De weldadige en ontspannende krachten van een sauna en/of hamam zijn zowel in uw wellness badkamer als daarbuiten te installeren. Bekende fabrikanten die deze systemen ontwikkelen en aanbieden hebben luxueuze designobjecten gemaakt die passen in bijna elke omgeving. De aandacht voor detail en materialen zorgt ervoor dat het wellness gevoel perfect inpasbaar is in uw thuisomgeving.

Materiaal en structuur

De keuze voor materiaal is een belangrijk onderdeel bij het ontwerpen en inrichten van uw wellness badkamer. Een van de regels bij het samenstellen van materialen voor in de badkamer, is het creëren van een gastvrije, aangenaam warme omgeving. Een wellness badkamer is een plek van ontspanning, daarom draagt de keuze voor warme tinten en natuurlijke materialen bij een het creëren van een rustgevende omgeving. Bij het uiterlijk van uw wellness badkamer zijn de keuze voor textiel en accessoires belangrijk. Zachte badstof of fleece badjassen geven het gevoel in een luxe hotelkamer te zijn. Laat dezelfde warme, zachte vezels terugkomen in de badmat en overweeg de aanschaf van groene planten voor een natuurlijke, rustige uitstraling.

Advies en tips wellness badkamer

Met de bovenstaande tips creëert u een badkamer die gewijd is aan ontspanning, wellness en zelfzorg. De tips zijn afzonderlijk of samen toe te passen en helpen bij het ontwerpen van een badkamer die aan uw wensen en behoeften voldoet. Mooi Tegels en Sanitair heeft in de showroom een gevarieerd assortiment badkameropstellingen, badkuipen, douchebad combinaties, vloer- en wandtegels om uit te kiezen. Onze adviseur ontwerpt samen met u uw droombadkamer op maat. Verbouwen, renoveren, uitbreiden of nieuw inrichten? Bijna niets is onmogelijk. Kom voor inspiratie of advies naar Mooi Tegels en Sanitair in Emmen. Graag tot ziens!

 

Nationale Badkamer Garantie

Haal het wellness gevoel in huis – FAQ

1. Waarom is een rustgevende badkamer belangrijk?

We staan er niet dagelijks bij stil, maar een badkamer is de plaats waar u elke dag begint en eindigt. Gemiddeld brengt iemand 1,5 jaar van zijn of haar leven door in de badkamer. In een aangenaam ingerichte en verwarmde badkamer voelt u zich prettiger en is het makkelijker om de dag te beginnen of af te sluiten.

2. Waarom is de badkamer een plaats van comfort en ontspanning?

De badkamer is een plaats om te ontspannen. Het is een plek om tijd met uzelf door te brengen. Een wellness badkamer is de ruimte voor ‘me time’, iets wat in het drukke dagelijkse bestaan een welkome afwisseling is.

3. Wat doen kleur en licht in een wellness badkamer?

Kleur en licht zijn fantastische manieren om een ontspannende, kalmerende bad en douche omgeving te ontwikkelen. Met behulp van muziek en/of van kleur veranderende lampen ontstaat de perfecte wellness belevenis.

4. Hoe geef ik mijn badkamer een ontspannende uitstraling?

Het creëren van een relaxte sfeer kan al met het kiezen van de juiste accessoires. Kies voor planten om een natuurlijke omgeving na te bootsen. Zorg ervoor dat de badkamer is opgeruimd en dat er voldoende opbergruimte is. Het installeren van een waterzuinige douchekop, eventueel met verschillende waterstralen en verlichting geeft optimale ontspanning. Gebruik zachte badmatten en/of vloerkleden.

5. Hoe kan ik ontspannen in de badkamer?

Zorg ik ervoor dat de badkamer een aangename temperatuur heeft. Het wellness gevoel krijgt u door een luxe badkuip, een praktische douchebad combinatie of een mooie inloopdouche te (laten) installeren. Aangepaste verlichting vergroot dit gevoel.

6. Is een wellness badkamer duur?

De kosten die u uitgeeft aan het verbouwen, renoveren of herinrichten van uw badkamer variëren. Stel vooraf een budget op en ga hier niet overheen. Afhankelijk van de behoeften, ideeën en wensen die u heeft, krijgt u te maken met kosten. Het aanpassen van de accessoires en het veranderen van de verlichtingsarmaturen zijn voordeliger dan het volledig verbouwen van de badkamer. Mooi Tegels en Sanitair geeft badkameradvies op maat.

7. Hoe richt ik mijn badkamer opnieuw in?

Denk na over de behoeften die u heeft en meet de ruimte op. Doe inspiratie op en vergelijk badkamer stijlen met elkaar. Wees realistisch over de beschikbare ruimte en denk na over opslag en ventilatie.

8. Hoeveel kost een wellness bad?

Badkuipen zijn er in een breed assortiment met uiteenlopende vormen, maten, kleuren en mogelijkheden. In onze showroom ziet u badkuipen van hoge kwaliteit en van bekende merken.

9. Verbruikt een wellness badkamer veel energie?

Moderne technologie doet ook zijn intrede in de badkamer. Energiezuinige verlichting, waterbesparende douchekoppen en toiletten zijn interessante oplossing als u de badkamer verbouwt of renoveert. Ook toepassingen zoals een sauna of hamam zijn in duurzame varianten verkrijgbaar.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl