Een stijlvol toilet kopen in Emmen

Wilt u een stijlvol toilet kopen in Emmen? Het toilet is een van de belangrijkste en meest gebruikte sanitaire voorzieningen in huis. Daarom is het praktisch dat het toilet werkt. Werkt uw toilet de laatste tijd niet goed of bent u het beu om kleine reparaties uit te voeren? Misschien is het tijd voor een upgrade. Maar waar moet u op letten bij het kopen van een nieuw toilet en hoe past het nieuwe toilet in de wc-ruimte of badkamer? Mooi Tegels en Sanitair geeft advies bij het kopen van een nieuw, stijlvol toilet.

Voordat u een stijlvol nieuw toilet koopt

Het selecteren, kopen en installeren van een nieuw toilet kost tijd en geld. Voordat u een nieuw toilet aanschaft, is het raadzaam om te bepalen waar uw voorkeur naar uit gaat. Zorg ervoor dat het nieuwe toilet duurzaam is, een goede spoelkracht heeft en tegelijk waterefficiënt is. Anders kunnen de kostenbesparingen die u zou verwachten van een toilet met een laag waterverbruik teniet worden gedaan door herhaald naspoelen. Wat zijn de aandachtspunten bij het kopen van een nieuw toilet?

Gemonteerd nieuw toilet

Indeling van de wc-ruimte

Toiletten nemen een aanzienlijke hoeveelheid ruimte in, vooral in kleine badkamers, dus het plannen van de gewenste indeling is noodzakelijk. De makkelijkste en snelste manier is om het nieuwe toilet op dezelfde plaats te installeren als de bestaande wc. De afvoerleidingen zijn aanwezig en er is genoeg ruimte voor een standaard toilet. Renoveert u de wc-ruimte of plaatst u een nieuwe badkamer, dan is er misschien nog geen positie voor de wc gekozen. Breng de ruimte in beeld en kijk of er beperkingen of obstakels zijn die een probleem vormen. Kies een plaats die toegankelijk is. Om comfortabel te zijn staat een toilet minimaal 15 centimeter van andere objecten, zoals een wastafel, douche of bad.

Toilet afmeting

Naast de indeling van de ruimte is ook de grootte van het toilet belangrijk. Meet het bestaande toilet op om een idee te krijgen van de afmetingen. Het is niet noodzakelijk om een wc te kopen met exact dezelfde maten, zolang het toilet maar comfortabel in de beschikbare ruimte past. Toiletpotten worden in verschillende maten aangeboden. Houdt er bij het bepalen van de ruwe afmeting rekening mee dat het praktisch is om de spoelbak zo dicht als mogelijk bij de muur te houden. Het reservoir hoeft niet strak tegen de muur te zitten, omdat dit problemen kan geven met het deksel. Het is belangrijk om te weten dat toiletpotten verkrijgbaar zijn in langwerpige en ronde fronten. De langwerpige modellen nemen de meeste ruimte in. Bent u slecht ter been of bent u toekomstgericht bezig? Overweeg een toilet op comfort hoogte.

toilet spoelbak, deksel

Spoelfuncties

Fabrikanten van sanitair hebben diverse spoelsystemen ontwikkeld, waaronder single-flush, dual-flush en touchless-flush.

  • Single flush is de standaard voor de meeste toiletten. U spoelt het toilet in een keer door, waarbij het reservoir volledig leegspoelt. Het aanbod is breed en er zijn diverse ontwerpen, vormen en kleuren.
  • Dual-flush is ontworpen om het waterverbruik te verminderen. U heeft de mogelijkheid om te spoelen met minder of meer water, door op een van de twee spoelknoppen te drukken.
  • Touchless flush onderscheidt zich door een elektronische sensor die de spoeling aanzet wanneer u met uw hand voor de sensor ‘zwaait’. U hoeft het toilet niet aan te raken. Deze spoelmethode is vooral voor commercieel gebruik.
Dual flush toilet

Soorten toiletten

In de loop van de jaren zijn toiletten meer divers en mooier geworden. Er is een scala aan opties, zoals maat, spoelstijl, vorm, kleur, eendelig en/of in de muur bevestigd.

  • Eendelige toiletten. Deze toiletten hebben een tank en pot die met elkaar zijn verbonden. Dit verkleint de afmeting, waardoor ze prima passen in kleinere badkamers en wc-ruimtes. Opvallend is dat deze toiletten vaak duurder zijn dan toiletten uit twee delen.
  • Tweedelige toiletten zijn het meest gebruikt en bestaan uit een toiletpot en een apart spoelreservoir.
  • Hangtoilet, bevestigd in de muur. Deze toiletten nemen niet veel ruimte in en zijn bovendien makkelijk schoon te maken. Het reservoir is verborgen in de muur. Hangtoiletten zijn wat duurder, maar geven uw wc-ruimte een strak en modern uiterlijk.
Geberit hangtoilet

Kosten van een nieuw toilet

Vanwege het grote aanbod en de keuze uit soorten, maten en functies variëren de kosten van een nieuw toilet aanzienlijk. Eenvoudige, standaard tweedelige toiletten zijn verkrijgbaar vanaf € 100. Moderne spoelrandloze hangtoiletten met ingebouwde technologie zijn aanmerking duurder. Toch is het brede scala aan prijsopties goed nieuws. Er is voor elk budget een nieuw, stijlvol toilet te vinden. Wilt u het nieuwe toilet laten installeren? Mooi Tegels en Sanitair stelt een prijsofferte op maat samen.

Advies en inspiratie stijlvol toilet

Zoekt u een nieuw toilet en wilt u inspiratie op doen? Kom naar de showroom van Mooi Tegels en Sanitair in Emmen. Bekijk het gevarieerde assortiment en praat met onze adviseur over de mogelijkheden. De showroom is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Vooraf een afspraak voor een adviesgesprek maken is mogelijk.

Hangtoilet

Een stijlvol toilet kopen – FAQ

1. Hoe vaak moet ik mijn toilet vervangen?

Toiletten zijn sterk en bij goed onderhoud gaan ze makkelijk 40 tot 50 jaar mee. Bij dagelijks gebruik is het realistischer om te weten dat een toilet zo’n 20 tot 30 jaar meegaat, voordat vervanging nodig is. Sommige onderdelen van het toilet, zoals de toiletbril, de spoelklep of drijver moeten misschien eerder vervangen of gerepareerd worden.

2. Is het goedkoper om een toilet te repareren of een nieuwe te kopen?

Dat hangt af van de problemen die het toilet heeft. Sommige reparaties of nieuwe onderdelen zijn goedkoop en makkelijk zelfstandig uit te voeren. Als een toilet problemen blijft houden, lopen de kosten op. Nieuwe toiletten zijn al verkrijgbaar vanaf € 100, het is dus een kwestie van afwegen en budget bepalen.

3. Wat doe ik met een oud toilet?

Afhankelijk van de gemeente of stad waar u woont, brengt u het oude toilet naar de milieustraat. Als u de werkzaamheden uitbesteed aan Mooi Tegels en Sanitair, zorgen onze vakmensen ervoor dat het ‘bouwpuin’, op de juiste manier wordt afgevoerd.

4. Wat kan er misgaan als ik zelfstandig een toilet verwissel?

Veel voorkomende fouten die zich voor kunnen doen wanneer u weinig ervaring heeft met het installeren van toiletpotten en spoelreservoirs, zijn onder andere vergeten het water af te sluiten, voordat u het oude toilet verwijdert. Verwijder het spoelreservoir, voordat u het toilet verwijdert. Het gebeurt regelmatig dat bouten en moeren te strak worden aangedraaid.

5. Kan een toilet in een dag vervangen worden?

Het vervangen van het toilet is in veel gevallen ongecompliceerd. Zonder ingrijpende breek en/of sloop werken is het mogelijk om het oude toilet te verwijderen en de nieuwe te installeren in een tijd van twee tot vier uur. Bent u niet echt handig of heeft u weinig kluservaring reken dan op een iets langer tijdsbestek.  

6. Moet ik een professional inschakelen om een nieuw toilet te plaatsen?

In feite is het niet moeilijk om uw oude toilet te vervangen, zolang u deze aansluit op de bestaande afvoer- en waterleiding. Plaatst u een toilet in een andere ruimte of op andere plaats in de badkamer dan is het raadzaam om ervaren vakmensen in te schakelen.

7. Moet ik het volledige toilet vervangen?

Vervang het volledige toilet als de reparatiekosten meer kosten dan de helft van een nieuw toilet. Sommige problemen zijn niet te verhelpen, zoals een barst in de toiletpot. Om toekomstige reparatiekosten te vermijden is nieuwe aanschaf beter en op langere termijn voordeliger.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl