Badkamerverlichting Emmen

Zoekt u tips voor nieuwe badkamerverlichting Emmen? Een uniek, eigen gevoel voor smaak is wat het verschil maakt bij het ontwerpen en inrichten van uw badkamer met bijpassende verlichting. Badkamerverlichting is er in een paar hoofdstijlen zoals plafondlampen, spots en wandverlichting. Binnen de afzonderlijke categorieën is er een breed assortiment interessante ontwerpen, vormen en kleurcombinaties. Van strak design tot rustieke en vintage geïnspireerde lampen in brons, glas en messing. Of u nu op zoek bent naar kleine badkamerverlichting, verlichtingsideeën voor een gastenbadkamer of gewoon uw badkamerverlichting in Emmen wilt vernieuwen, Mooi Tegels en Sanitair heeft een uitgebreide keuze aan verlichting voor elke badkamer.

badkamerverlichting spot

Advies badkamerverlichting Emmen

We weten allemaal dat elektriciteit en water niet samengaan, daarom is het kopen van badkamerverlichting niet altijd even eenvoudig. U heeft te maken met veiligheidsvoorschriften als het gaat om elektriciteit. Het is daarom wel zo veilig om gebruik te maken van de ervaring van een vakkracht. Maar laat dat u er niet van weerhouden om nieuwe badkamerverlichting te kiezen. In onze showroom ziet u een gevarieerd verlichtingsassortiment. Onze adviseur geeft informatie over de IP-waarde van de lampen, badkamerzones en soorten verlichting waaruit u keuze heeft.

IP-waarde uitleg

Elke lamp heeft een zogenaamde IP-waarde. IP betekent Ingress Protection en geeft aan hoe stof- en waterbestendig een lamp is. Hoe hoger de waarde, hoe beter de bescherming. De IP-waarde bestaat uit twee cijfers, waarbij het eerste cijfer de mate van bescherming tegen stof aangeeft, terwijl het tweede cijfer de vochtweerstand aangeeft. Samen geven de cijfers aan in hoeverre de behuizing van een armatuur is beveiligd tegen omgevingsinvloeden.

Betekenis IP-waarde eerste cijfer:

 • IP0X: Geen bescherming
 • IP1X: Beschermd tegen aanraking met de hand
 • IP2X: Beschermd tegen aanraking met de vinger
 • IP3X: Beschermd tegen aanraking met gereedschap
 • IP4X: Beschermd tegen aanraking met draad
 • IP5X: Stofvrij
 • IP6X: Volledig Stofdicht

Betekenis IP-waarde tweede cijfer:

 • IPX0: Geen bescherming
 • IPX1: Druipwaterdicht 1
 • IPX2: Druipwaterdicht 2
 • IPX3: Sproeiwaterdicht
 • IPX4: Spatwaterdicht
 • IPX5: Straalwaterdicht
 • IPX6: Waterbestendig
 • IPX7: Dompeldicht tot een diepte van 1 meter
 • IPX8: Volledig Waterdicht

Afhankelijk van de grootte van uw badkamer en de indeling maakt u gebruik van de beste IP-waarden bij de keuze voor nieuwe badkamerverlichting.

verlichting IP-waarde

Soorten badkamerverlichting

Er zijn veel verschillende stijlen en soorten badkamerverlichting beschikbaar. Dus of u nu op zoek bent naar modern of traditioneel, een hanglamp of wandlamp, u vindt het bij Mooi Tegels en Sanitair!

Plafondverlichting

Plafondlampen zijn traditioneel, functioneel en vaak gebruikt als badkamerverlichting. Denk niet dat u een beperkte ontwerpkeuze heeft. Hoewel er nog altijd vrij eenvoudige ontwerpen verkrijgbaar zijn, is het assortiment groter dan ooit tevoren. Kies uit moderne ontwerpen die passen bij de badkamerstijl en badkamerinrichting die u heeft. Van een decoratieve badkamerkroonluchter tot meer eigentijdse armaturen.

Inbouwspots

Een modernere keuze voor badkamerverlichting heeft de vorm van inbouwspots. Deze lampen passen in en zitten vlak tegen het plafond, waar ze zorgen voor een meer gelijkmatige verlichting in de badkamer. Spotjes hebben wat meer installatiewerk dan een enkele plafondlamp, maar het totale eindresultaat is indrukwekkend. Sommige spotjes hebben de mogelijkheid om de lichtstraal specifiek te richten op een bepaald element, zoals het bad of de wastafel. Spots zijn een uitstekend alternatief voor de enkele armaturen. Er zijn ook spots die speciaal ontworpen zijn voor plafond boven de douche, deze hebben een hogere IP-waarde.

badkamerverlichting inbouwspots

Wandverlichting

Voor een meer ingetogen sfeer is wandverlichting een prima keuze. Er zijn wandlampen die onafhankelijk van de plafondverlichting en/of inbouwspots werken. Hierbij is er een aparte schakelaar voorzien voor de wandverlichting. Een wandlamp is handig op plaatsen waar u extra verlichting nodig heeft.

Spiegel- en kastverlichting

Iets waar u misschien niet meteen aan denkt is spiegel- of kastverlichting, terwijl dit geweldige oplossingen zijn voor badkamerverlichting. Lichtstrips, LED lampen, ingebouwde spots of flexibele LED verlichting geeft de contouren van de spiegel of kast weer en geeft een luxe gevoel. Welke methode u ook als voorkeur heeft, het is een effectieve manier om extra verlichting in de badkamer te brengen.

badkamer spiegel verlichting

Andere aandachtspunten badkamerverlichting

Maar er is meer om over na te denken dan de stijl, de kleur en de vorm van uw nieuwe verlichting. Weet u al waar u lichtschakelaars wilt (laten) plaatsen? Hoe loopt de bedrading? Welke installatie werkzaamheden doet u zelf en wat laat u liever aan vakmensen over? Badkamerverlichting is te bedienen met wandschakelaars binnen of buiten de badkamer. Het gebruiksgemak staat voorop. Denk goed na over de plaatsen van de schakelaars.

Energiebesparing

Duurzame verbouwingen of renovaties helpen bij energiebesparing. Moderne badkamerverlichting heeft standaard energiebesparende functies, maar er zijn andere manieren om op het energieverbruik te besparen:

 • Schakel bij het verlaten van de badkamer de verlichting uit;
 • Led verlichting is energiezuinig;
 • Vervang oude lampen door moderne spaar- en/of led lampen.
badkamerverlichting inloopdouche

Tips bij het kopen van nieuwe badkamerverlichting in Emmen

Heeft u plannen om uw bestaande badkamerverlichting binnenkort te vernieuwen of te vervangen? Met deze praktische tips maakt u de juiste keuzes en heeft u lang plezier van de nieuwe verlichtingsarmaturen:

 • Kies de juiste IP-waarde.
 • Meet de ruimte op, zodat u weet hoeveel lumen u nodig heeft om de badkamer goed te verlichten.
 • LED verlichting heeft in veel gevallen een hoge lichtopbrengst.
 • Lichtere kleurenpaletten en tinten reflecteren het licht beter. Overweeg een lichtere kleur voor bijvoorbeeld het tegelwerk.
 • Geschakelde wandlampen verbeteren de sfeer.
 • Zorg voor voldoende verlichting boven de wastafel.
 • Warm wit is meestal de beste kleur voor verlichting in een badkamer.
badkamerverlichting modern

Bezoek de showroom van Mooi Tegels en Sanitair

Kom voor vrijblijvend advies en inspiratie naar onze showroom in Emmen. We laten u een gevarieerd assortiment badkamerverlichting zien en geven een toelichting op de aandachtspunten. Of u nu voor een complete verbouwing of renovatie gaat of dat u alleen de verlichting wilt (laten) vervangen, we zijn u graag van dienst. We zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag.    

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl