Licht: de vierde dimensie van architectuur

Licht en verlichting zijn van cruciaal belang bij het creëren van een sfeer en uitstraling. Naast natuurlijke lichtinval zijn (bad)kamers met moderne lichttechnologie ook creatief en decoratief in te richten. Of het nu gaat om ontspannend, zacht licht voor een rustige omgeving tot neutraal of gekleurd omgevingslicht voor bijvoorbeeld werkplekken. Met de moderne LED-lichttechnologie van Schlüter – LIPROTEC creëert u het juiste licht op de juiste plaats. De beproefde profieltechnologie van Schlüter-Systems zorgt ervoor dat uw badkamer de gewenste uitstraling heeft. Mooi Tegels en Sanitair werkt met op maat gemaakte producten op het gebied van verlichting en besturingstechniek.

Innovatie en vooruitgang met Schlüter-LIPROTEC

LIchtPROfielTEChniek van topkwaliteit. LED-lichttechnologie heeft unieke en interessante kenmerken:

 • Nieuwe dimensie in lichtdesign, vanaf de muur.
 • Energiebesparend voor duurzaam (ver)bouwen.
 • Volledig op maat.
 • Direct en indirect licht met een slimme lensselectie.
 • Dankzij LED-strips een homogeen lichtbeeld.
 • Vier lichttypes, de keuze is aan u.
 • Verwerking in hoogwaardige aluminium profielen.
 • Perfecte installatie door verschillende profielgeometrieën.
 • Eenvoudige montage van de profielen in tegellijm.
Liprotec wandverlichting, LED-strips
Schlüter LIPROTEC wandverlichting
 • Diffusers zijn eenvoudig te installeren door ze vast te klikken.
 • LED-strips zijn later en indien gewenst te vervangen.
 • De strips zijn omhuld wat voor veerkracht zorgt.
 • IP65 gecertificeerde LED-strips, geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer.
 • Complete systeemaccessoires.
 • Hoogwaardige besturingstechnologie.
 • Geen bedrading van schakelaar nodig, draadloos schakelen.
 • Eenvoudige batterijvervanging zonder eerst de schakelaar te verwijderen.
 • Op behoefte en maat afgestemde complete sets verkrijgbaar.

Kies voor accenten

Met Schlüter-LIPROTEC geeft u bouwelementen nieuwe accenten. Of het nu gaat om uw badkuip, wandpanelen voor voorwandinstallaties, met de nieuwste lichtprofieltechnologie ziet u ruimtes in een nieuw, verrassend licht.

Schlüter-LIPROTEC-WS/-WSQ

LIPROTEC-WS is een draagprofiel uit geanodiseerd aluminium voor de verlichting van wandpanelen aan de voorzijde. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van verschillende in het profiel geplaatste LED-strips.

LIPROTEC-ES, in combinatie met verschillende lenzen ontstaan lichteffecten. Dit maakt het mogelijk om inbouw-, indirecte of directe verlichting te realiseren voor wandprojecties. Profielen zijn zo bevestigd dat gebruikte lenzen en lampen vervangbaar zijn.

LIPROTEC-WSQ, voorzien van een gevormde afdekrand in een tijdloos en modern Schlüter-QUADEC-DESIGN.

Modern en veilig

LIPROTEC is een universele oplossing voor verlichting van onder meer perrontrederanden. Er zijn duizenden toepassingen voor de moderne LED-lichttechniek.

LIPROTEC-PB

LIPROTEC-PB is een hoogwaardig profiel gemaakt van geanodiseerd aluminium met een zichtbaar oppervlak met een breedte van 25 mm. De profielen zijn voorbereid voor het monteren van de LED-strips en creëren samen met de Schlüter-trapprofielen een geweldige randverlichting. In combinatie met twee lenzen, ontstaan verschillende lichteffecten. Zo is het mogelijk om de rand indirect of direct te verlichten met een 3 mm lichtstrip.

Licht uit de tegels

LIPROTEC-VB is niet alleen toepasbaar als elegant randprofiel voor tegelbekledingen, maar maakt het ook mogelijk om met licht designaccenten aan te brengen in de tegelbekleding. U kunt hierbij denken aan indirecte verlichting vanaf de tegelvloer richting het plafond, of als lichtgevende strip op de basistegels. LIPROTEC-VB is in vier verschillende hoogtes verkrijgbaar met een inbouwhoogte van slechts 2,2 mm zijn het ideale inbouwcomponenten voor bijzondere lichteffecten. LIPROTECES is een andere variant, waarmee met direct uitstraling een 3 mm dikke lichtstrook wordt gerealiseerd. Beide profielen zijn zo ontworpen dat zowel lenzen als lampen vervangbaar zijn.

Verlichting in het kwadraat

Met Schlüter-DESIGNBASE-QD is het verlichten van randen en sokkels kinderspel. Werkbladen, maar ook wandconstructies uit noppenframe of KERDI-BOARD krijgen in een handomdraai een lichtgevende afwerking. Dit hoogwaardige profiel is toepasbaar voor uiteenlopende mogelijkheden. LED-strips zijn in de wandoppervlakken opneembaar. Evenals decoratieve materialen krijgen directe verlichting. U geeft uw badkamer een unieke uitstraling met verlichting op maat.

Een echte alleskunner

Met LIPROTEC creëert u een verscheidenheid aan verlichting. Dankzij de profielvormen is de technologie geschikt voor meest uiteenlopende (in)bouwsituaties bij nieuwbouw en renovatie. De hoogwaardige draagprofielen helpen u bij het creëren van verlichting in de wandbekleding, nissen en/of vloerconstructies. Afhankelijk van de plaatsing van het profiel bereikt u (in)directe lichteffecten die uw badkamer een geheel eigen uitstraling geven. Wilt u meer weten over LIPROTEC en de installatie daarvan in uw badkamer? Kom voor advies en informatie naar Mooi Tegels en Sanitair in Emmen. We laten u de verschillende profielen en toepassingen zien. De showroom is geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl