Voor- en nadelen van een tegelvloer

Voor- en nadelen van een tegelvloer in de badkamer. Tegels behoren tot de meest gekozen vloerbedekking voor badkamers. Dankzij een grote verscheidenheid aan formaten, kleuren, patronen en oppervlakken zijn tegelvloeren een ideale oplossing voor uw badkamer. Mooi Tegels en Sanitair zet de voor- en nadelen van een tegelvloer op een rij.

Voordelen van een tegelvloer in de badkamer

Tegels zijn stevig. Het maakt niet uit of u water morst of met hoge hakken over de vloer loopt, de tegels beschadigen niet. Afhankelijk van de gekozen slijtvastheid zijn geglazuurde vloertegels extra kras- en stootbestendig. Klasse I en II zijn geschikt voor licht tot middelmatig gebruik. Tegenwoordig bestaat het aanbod standaard uit tegels uit klasse III, die bestand zijn tegen hogere en zwaardere belasting. Tegels uit klasse IV zijn voor intens gebruik, bijvoorbeeld de keuken en/of het terras. Klasse V is het hoogst en het meest bestendig tegen beschadigingen. Andere voordelen zijn, onder meer:

Tegels zijn duurzaam

Afhankelijk van het materiaal en de plaatsing zijn tegels duurzaam en heeft u tientallen jaren plezier van een tegelvloer. Omdat een tegelvloer niet een- twee- drie verwisselbaar is, luidt het advies om een ietwat tijdloze uitvoering te kiezen. Een natuurtint, maar ook een zandsteen, graniet of betonlook geven uw badkamer jarenlang een geweldige uitstraling.

Tegels zijn antistatisch en veelzijdig

Tegels zijn niet statisch en voorkomen dat u bijvoorbeeld een ‘tikje’ krijgt bij het aanraken van de deurklink of een kraan. Bovendien is er een grote verscheidenheid aan ontwerpen en maten. Een bezoekje aan onze showroom laat zien dat bijna niets onmogelijk is. Van een klein mozaïek tot vloertegels van grotere afmetingen van meer dan 1 meter bij 1 meter. Hetzelfde geldt voor de kleuren en patronen. Het aanbod is divers en er is een tegel voor elke badkamerstijl. Maar ook tegels met een houtlook of een leisteenlook geven een badkamer een unieke uitstraling.

Eenvoudig in onderhoud

Stofzuigen, aanvegen of dweilen. Tegelvloeren zijn eenvoudig in onderhoud en makkelijk schoon te maken. Kalkvlekken verdwijnen met azijnwater, terwijl u hardnekkig vuil verwijderd met een speciale tegelreiniger.

Ideaal voor vloerverwarming

Er is vrijwel geen betere vloerbedekking voor vloerverwarming dan tegels. Tegels hebben een uitstekende warmtegeleiding. Hierdoor bespaart u energie, omdat de vloerverwarming met een lagere aanvoertemperatuur werkt. Tegels houden de warmte langere tijd vast.

Nadelen van een tegelvloer in de badkamer

Naast de voordelen heeft een tegelvloer ook enkele nadelen. Zo is het bekend dat tegels koud aanvoelen. Vooral als er geen vloerverwarming is, voelt de vloer op koudere dagen onaangenaam. Met een passend tapijt of een douchemat verhelpt u dit gevoel.

Vakmensen leggen de mooiste vloeren

Een tegelvloer laat u het beste door ervaren vakmensen leggen. Deze weten hoe een bepaald formaat tegel het beste gelegd wordt en wat er nodig is om kleine oneffenheden weg te werken. Bij Mooi Tegels en Sanitair werken ervaren gekwalificeerde tegelzetters die u van dienst zijn bij het leggen van de gekozen tegels.

Tegels vervangen is niet zomaar gedaan

Het gebeurt een enkele keer dat het oppervlak van een tegel barst, reparatie is niet effectief. Om de vloer te herstellen is het nodig om de beschadigde tegel te verwijderen. Dat houdt in dat de tegellijm ook verwijderd moet worden en dat u de ondergrond goed schoonmaakt. Pas daarna lijmt u een nieuwe tegel in plaats van de oude. Voorwaarde daarvoor is dat u nog extra tegels heeft en/of dat de tegel nog te koop is. Als dat niet het geval is, zoekt u een soortgelijke tegel. Het onderscheid blijft zichtbaar. Houd daarom altijd een paar tegels achter de hand.

Pas op voor uitglijden!

Natte tegels kunnen glad zijn. In badkamer is uitglijden niet ondenkbaar. Let daarom bij uw keuze op de slipweerstandsklasse. Tegels in de klassen R9 en R10 bieden een lage tot gemiddelde slipweerstand. Tegels uit hogere klassen bieden een grotere slipweerstand. Onze adviseur geeft uitleg over hoe u slipgevaar verkleint.

Luide vloerbedekking

Afhankelijk van de schoenen die u draagt, veroorzaken stappen op de tegelvloer een klikkend geluid. Dit is moeilijk te veranderen. Dezelfde ‘oplossing’ als tegen koude voeten biedt uitkomst: rustige, zachte zolen met eventueel een geluidsabsorberend tapijt.

Advies over tegelvloeren

Badkamers, keukens en kelders zijn nog altijd klassiek betegelde ruimtes. De vloerbedekking is zowel duurzaam als waterdicht en vriendelijk in onderhoud. In het hedendaagse brede assortiment tegels met een warme en huiselijke sfeer zijn tegelvloeren ook geschikt voor woon- en slaapkamers. Wilt u meer weten over tegels als vloerbedekking? Kom naar onze showroom in Emmen voor inspiratie en advies op maat.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl