Vloerverwarming in de badkamer Emmen

Vloerverwarming in de badkamer Emmen? Ontdek het voordeel van warme tegels, kostenbesparing en levenslang comfort met vloerwarming. Ideaal voor badkamers, natte ruimtes en doucheruimtes. De badkamer is oorspronkelijk ontworpen om functioneel te zijn. Tegenwoordig is het een belangrijke plek om tot rust te komen en te ontspannen. Het installeren van vloerverwarming in de badkamer Emmen, voegt comfort toe en haalt de kilte van vloertegels weg op een koude dag. Het hebben van een vloerverwarmingssysteem is daarnaast een interessant verkoopargument, dat waarde toevoegt aan uw woning. Mooi Tegels en Sanitair werkt met de kwaliteit, techniek en het design van Schlüter-Systems.

wand en vloerverwarming badkamer

Beste vloerverwarmingssysteem om te kiezen

Vloerverwarming wint aan populariteit en zowel bij nieuwbouw als renovatie van de badkamer denken mensen na over het verwarmingssysteem. Elektrische vloerverwarming is geschikt voor installatie in badkamers, natte ruimtes en douches voor extra comfort, waardoor het een populair systeem is bij badkamerrenovaties.

  • Elektrische vloerverwarming. Schlüter-DITHRA-HEAT-E is een systeem dat is ontworpen om aan uw verwachtingen en specificaties te voldoen. Met een dikte van slechts 5,5 mm is het een ideale oplossing voor warme vloeren én wanden in uw badkamer.
  • Schlüter-BEKOTEC-THERM is een efficiënte verwarmingstechniek met een laag energieverbruik. Geschikt voor diverse vloerbekledingen.

Kom voor vrijblijvend advies op maat naar onze showroom in Emmen. Loop gerust binnen of plan uw afspraak online.

Badkamer vloerverwarming dikte

Warmwatervloerverwarming

Warmwatervloerverwarming van Schlüter-Systems kan op bijna elke verwarmingsinstallatie aangesloten worden. Van een conventionele cv-installatie tot warmwaterpomp en zonnepanelen. BEKOTEC-THERM bestaat uit een noppensysteem. De innovatieve verwarmingstechniek maakt dit vloerverwarmingssysteem kostenbesparend en u geniet van aangename warmte door de snel reagerende, klimaat regelende vloer. De snelle, eenvoudige installatie heeft pluspunten. In combinatie met moderne, duurzame energiebronnen werkt deze vorm van vloerverwarming uitermate efficiënt.

Badkamer warmwatervloerverwarming

Elektrische vloerverwarming

Het Schlüter-DITRA-HEAT-E vloerverwarmingssysteem dat ook voor wanden gebruikt wordt. Het is een dun en veelzijdig systeem. De verwarmingskabels zijn slechts 5,5 mm dik en ideaal voor zowel nieuwbouw als renovaties. Het is een duurzame manier van verwarmen, waarbij u de mogelijkheid heeft om een verwarmingsschema in te stellen.

Badkamer vloerverwarming elektrisch

Kosten en installatie van vloerverwarming in de badkamer

Een van de belangrijkste overwegingen voordat u vloerverwarming laat installeren, is ervoor te zorgen dat de ondervloer zowel stevig als stabiel is. Eventuele isolatie voorkomt warmteverlies naar beneden en houdt de warmte langer in de badkamer vast. Ontbreekt isolatie? Isolatieplaten zijn eenvoudig aan te brengen met slechts een kleine verhoging van het vloerniveau. Het installeren van vloerverwarming in de badkamer gaat sneller dan het aanleggen en monteren van conventionele verwarmingssystemen, zoals radiatoren. Vloerverwarming is moeiteloos te installeren, voordat de vloerafwerking met bijvoorbeeld tegels of natuursteen gebeurt. De kosten voor het aanleggen en installeren van vloerverwarming in de badkamer zijn over het algemeen goedkoper dan traditionele verwarmingssystemen. Vloerverwarming is duurzaam en energiezuinig, omdat het op lagere temperatuur werkt en tegelijkertijd een aangename warmte door de badkamer verspreid. Vraag vrijblijvend een prijsofferte op maat aan.

Vloerverwarming Schlüter systems logo

Vloerverwarming met of zonder radiator?

De warmteafgifte en warmteontwikkeling van vloerverwarming is voldoende om uw badkamer te verwarmen. Waar een traditionele radiator werkt met convectiewarmte, geeft vloerverwarming stralingswarmte af. Het verschil merkt u vooral aan het feit dat een radiator direct opwarmt bij het aanpassen van de temperatuur, terwijl snel opwarmen bij vloerverwarming beperkt mogelijk is. Aan de andere kant is het gebruik van vloerverwarming energiezuiniger. Een badkamer zonder radiator heeft een functioneel probleem: handdoeken zijn moeilijk te drogen. Bij een radiator legt u een natte handdoek op de radiator, waardoor het drogen versnelt. Vloerverwarming is, voor extra comfort, aan te vullen met de installatie van een handdoekverwarming.

badkamer vloerverwarming wand

Warmteregelaar en accessoires

Vloerverwarming is nauwkeurig te regelen door programmeerbare verwarmingsschema’s in te stellen. U past een bestaand schema eenvoudig aan, zodat u op elke dag in ieder jaargetijde zo goed als mogelijk gebruikmaakt van uw vloerverwarming. Tegenwoordig zijn er handige Wifi-thermostaten die werken met praktische apps voor op de smartphone. Ideaal als u van huis weg bent en de vloerverwarming wilt aanzetten voor uw thuiskomst.

Comfortabele badkamer met vloerverwarming

Advies vloerverwarming

Denkt u na over het (laten) aanleggen van vloerverwarming? Kom voor advies op maat naar Mooi Tegels en Sanitair in Emmen. We laten u zien welke systemen het beste passen bij uw behoeften en geven uitleg over de werking van vloerverwarming. In overleg plannen we een afspraak om de badkamer op te meten en te zien hoe de bestaande ondervloer eruit ziet. Op basis van deze gegevens, stellen we een prijsopgave op maat samen. Ook voor al uw andere badkameroplossingen bent u bij ons aan het juiste adres. Goed om te weten is dat we aangesloten zijn bij de Nationale Badkamer Garantie. Graag tot ziens!

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl