Veelvoorkomende toilet problemen en oplossingen

Als er iets is waarvan u een goede werking verwacht, dan is dat het toilet. De gevolgen van een kapot toilet zijn onaangenaam. Maar wat doet u als uw toilet problemen vertoont en/of als er omstandigheden zijn waarvan u verbetering verwacht? Mooi Tegels en Sanitair helpt u bij het weer functioneel krijgen van uw toilet. Dit zijn tenslotte problemen die u niet langer dan noodzakelijk wilt uitstellen. Lees ons advies voor veelvoorkomende toilet problemen en oplossingen om uw toilet in een mum van tijd weer operationeel te krijgen. Of u nu een doorgewinterde doe-het-zelver of een beginner bent, met een handig overzicht pakt u de meest voorkomende toilet problemen zelf aan, zodat uw toilet en/of badkamer functioneel blijven.

Probleem: toilet spoelt niet door

U kent het vast wel: u bent klaar met het toilet en grijpt of drukt naar de spoelhendel met de verwachting het typische doorspoelende water geluid te horen. Tot uw ontzetting gebeurt er niets, het toilet spoelt nier door. Vervelend, maar vaak ligt de oplossing binnen handbereik. Een kapot toilet is een enorme onderneming en zorgt niet zelden voor opschudding. Afgezien van onaangename geluiden en onaantrekkelijk overlopen zijn de meeste problemen vrij eenvoudig op te lossen.

Toiletproblemen, toilet spoelt niet door

Analyseer het probleem

Begin met het analyseren van het probleem. Spoel het toilet door en kijk wat er gebeurt. Gebeurt er niets, of draait het water rond en stopt het dan? Wervelend water geeft aan dat het water uit de tank niet snel genoeg in de pot komt. Er kunnen oorzaken zijn waardoor de waterstroom verminderd is. Met een spiegel ziet u de gaten van waaruit het water in de toiletpot komt, het is goed mogelijk dat vuil en kalkaanslag de gaten deels verstoppen. Ontkalken helpt. Het kan ook nodig zijn om de vlotter te vervangen.

Toiletspoeling repareren

Soms is het nodig om het toilet te verwijderen en eronder te kijken of er problemen zijn die de toiletspoeling beïnvloeden. Het is mogelijk om dit zelf te doen, maar als u zich zorgen maakt, is het raadzaam om contact op te nemen met een specialist die ervaring heeft met sanitair problemen. Het is een relatief snelle klus die vlot en betaalbaar af te handelen is. Als u een toilet vervangt, is het verstandig om het nieuwe toilet door een ervaren vakman te laten monteren. U bent er dan zeker van dat de taak correct wordt uitgevoerd.

Toiletproblemen, onderdelen stortbak

Probleem: het toilet is kapot, water blijft lopen

Stopt het toilet niet met lopen na het spoelen? Zorg er eerst voor dat er water in de tank zit en blijft zitten. Als er onvoldoende water is, blijft het toilet doorlopen. Controleer of de vul klep volledig is ingeschakeld en/of zet de volledig open. Verwijder de bovenkant van het waterreservoir en kijk naar de vlotter met de daaraan bevestigde ‘arm’ die het waterpeil aangeeft. Stopt de waterstroom bij het omhoog liften van de arm? Dan ligt het probleem van doorlopen in het feit dat het waterpeil in de tank niet hoog genoeg stijgt om te stoppen met spoelen. Controleer of de arm goed op zijn plaats zit en niet blijft haken tijdens het doorspoelen.

Montage kogelkraan

Kijk naar het type kogelkraan, plastic of metaal. Na het afsluiten van de watertoevoer en het doortrekken van het toilet, schroeft u de zwevende arm los. Is deze oud of kapot? Neem de volledige constructie uit de stortbak en vervang deze door een nieuwe constructie waarmee het water het reservoir na gebruik goed bijvult.

Toiletproblemen, wc blijft lopen

Probleem: kapotte wc-bril

Niet alle problemen hebben een interne oorzaak. Sommige zijn opvallend duidelijk! Kapotte of gebroken wc-zittingen, komen vaak voor en zijn relatief snel op te lossen. Een beschadigde, losse of wiebelende toiletbril verwijdert u makkelijk. Controleer de bevestiging tussen de zitting en de toiletpot. Vaak draait u de zitting zo vast en/of los. Vervang de kapotte wc-bril door een gloednieuwe. Let bij het kopen van een wc-bril op dat u de juiste maat kiest.

Toiletproblemen, kapotte wc-bril vervangen

Probleem: Het toilet is verstopt

Een verstopt toilet, iets waar u niet op zit te wachten en dat altijd op de slechtst mogelijke momenten gebeurt. Als u het niet erg vindt om uw handen vuil te maken, is het niet altijd nodig een vakman in te huren. In plaats daarvan kunt u zelf de situatie onder controle krijgen. Het is weliswaar geen gewilde klus, maar wel noodzakelijk. Gebruik in elk geval rubberen handschoenen. Zet de ramen open en/of maak gebruik van ventilatie. Sluit, voordat u met de werkzaamheden begint het water af. Zorg voor een toilet ontstopper die groot genoeg is om de ingang onderaan uw toilet af te dekken. Bevestig de zuignap aan de onderkant van de toiletpot en pomp krachtig. In de leiding is een gorgelend geluid hoorbaar. Probeer te spoelen om te zien of het probleem is opgelost.

Verstopt toilet repareren

Door een halve emmer heet kraanwater vanaf enige hoogte in de toiletpot te gieten, is het te proberen om de verstopping te verwijderen. Water dat van een zekere hoogte valt, heeft het potentieel de verstopping op de lossen of in sommige gevallen volledig op te heffen. Gebruik geen kokend water, dit kan porselein breken, waardoor de problemen alleen maar groter worden in plaats van afnemen. Voorkom schade aan de toiletpot. Lukt het niet om het toilet met de ontstopper te repareren en de verstopping bevindt zicht dicht bij de oppervlakte, kunt u optioneel een draadkledinghanger gebruiken. Omdat de kleerhanger smal is, draait u deze rond in de buis om de vastgekoekte massa los te maken. Een andere mogelijkheid is het gebruik van een enzymproduct dat u een nacht laat weken. Deze oplossing werkt bij organisch afval dat het toilet verstopt. Zijn kinderspeelgoed of een haarborstel de oorzaak, dan helpt een enzymproduct niet! Het gebruik van ouderwets zuiveringszout is een prima alternatief.

Toiletproblemen, verstopte wc

Laat een kapot of verstopt toilet uw humeur niet verpesten!

Gewapend met de juiste kennis en tips voor het verhelpen van een toiletprobleem bent u uw eigen probleemoplosser voor de wc. Van problemen met de pot tot het waterreservoir en van een kapotte wc-bril tot een verstopt toilet: we hebben de meest voorkomende problemen en oplossingen toegelicht. Vergeet niet dat het vaak de eenvoudigste oplossingen zijn die u zowel tijd als geld besparen. Veel toiletreparaties zijn zelfstandig op te lossen. Wilt u meer informatie? Loop gerust eens binnen in onze showroom.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl