Hoe kiest u het juiste toilet voor uw woning?

Jammer genoeg is het toilet een van de meest ‘verwaarloosde’ ruimtes in een woning. Iedereen weet hoe vervelend een niet goed werkend of een oncomfortabel toilet is. Mooi Tegels en Sanitair laat zien hoe u het juiste toilet voor uw woning kiest. In dit artikel beschrijven we de basistypen, de installatie, de duurzaamheid en accessoires die eigenlijk niet mogen ontbreken in een aangenaam, comfortabele toiletruimte.  

Hoe kiest u het juiste toilet voor uw woning?

Er zijn twee soorten toiletten: staande toiletten en hangtoiletten. Hang- of zwevende toiletten werken in combinatie met een gedeelte waarin de watertank, de toiletspoeling en afvoerleidingen zijn ondergebracht. Afhankelijk van de inrichting en stijl van de toiletruimte of badkamer zijn de accessoires verkrijgbaar in verschillende materialen. Let op het type aansluiting en het afvoersysteem; beide zijn zowel horizontaal als verticaal te installeren. Bij het installeren van het hangtoilet is de zithoogte belangrijk. De juiste zithoogte zorgt voor meer comfort; als het toilet eenmaal geïnstalleerd is, is de hoogte niet meer aan te passen. Dit type toilet past dankzij het moderne ontwerp in veel verschillende badkamer- en toiletstijlen.

Toilet kiezen praktische hang- of wandtoilet

Staand toilet

Het alternatief voor een hang- of zwevend toilet is een staand toilet. Deze meer klassieke en bekende versie biedt vergelijkbare voordelen. Als er een technisch probleem is, lijkt de reparatie eenvoudiger. De stortbak is niet, net als bij een zwevend toilet, in de muur ingebouwd, maar zonder breekwerk meteen bereikbaar. Een staand toilet, maar ook een duoblok toilet passen prima in een designbadkamer of in een klassieke inrichting.

Alle toiletsystemen die Mooi Tegels en Sanitair aanbiedt zijn ergonomisch, kostenbesparend en eenvoudig te installeren. Naast het uiterlijk moet een toilet vooral hygiënisch zijn. Dankzij de hoogwaardige materialen zijn moderne toiletten bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Toilet kiezen, aanbod showroom Mooi Tegels en Sanitair

Accessoires en aanvullingen

Als aanvulling kiest u een klassieke of aangepaste toiletbril. Een toiletbril kan zoveel meer zijn dan alleen maar een wc-bril. Praktische en technologische aanvullingen bieden mogelijkheden voor spoelen, drogen en verzorgen. Comfort en hygiëne zijn keuzeopties. In combinatie met uw nieuwe toilet heeft de zitting een niet te onderschatten functionele en modieuze kant.

Wastafel of fonteintje

Een andere must-have in het toilet is de wastafel of fonteintje. Deze kleine wastafel is eenvoudig te installeren. Zo is het handen wassen snel gedaan en bent u verzekerd van een perfecte hygiëne. Een fonteintje is functioneel en tegelijk decoratief.

Toilet model en fonteintjes

Design of klassiek

Of u nu kiest voor een design of klassiek sanitair systeem, Mooi Tegels en Sanitair biedt diverse mogelijkheden en bijpassende accessoires. Kies het model dat het beste bij uw interieur past. Betaalbare toiletten ziet u in de showroom! Zowel voor het vervangen van de bestaande wc-pot tot het volledig verbouwen van de toiletruimte of badkamer, u vindt bij ons alles op het gebied van sanitair en tegels. Kom gerust eens langs in de winkel en vindt de best staande wc-pot, het beste duoblok toilet en/of het meeste duurzame dual-flush systeem. Onze adviseur vertelt u alles over de mogelijkheden. Graag tot ziens in Emmen.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl