Grote wandtegels badkamer plaatsen

Wilt u grote wandtegels in de badkamer plaatsen? Vroeger was het duidelijk: kleine kamers zijn geschikt voor het betegelen van kleine kamers, terwijl grote tegels beschikbaar zijn voor grote kamers. Tegenwoordig is het eerder een kwestie van smaak en zijn grotere tegelformaten populair. Mooi Tegels en Sanitair laat zien hoe grote wandtegels uw badkamer een geweldige uitstraling geven.

Achtergrond grote wandtegels badkamer plaatsen

Terwijl tegelformaten eerder beperkt waren tot formaten van 30 x 30 of 60 x 60 en alle maten daartussen, is het nu mogelijk om groot formaat tegels te zetten. Wand- en vloertegels van 1,20 x 1,20 meter of 1 x 3 meter zijn niet langer een uitzondering. Als het gaat om groot formaat tegels, is er onderscheid tussen:

  • Groot formaat tegels XL met een afmeting van minimaal 1m2
  • Zeer groot formaat tegels XXL met een oppervlakte van minimaal 3 m2

Daarnaast kenmerken groot formaat tegels zich door de opvallend dunne dikte. Waar het bij standaard tegels niet ongebruikelijk is om een dikte van ca. 1 cm te hebben, zien we bij groot formaten diktes tussen 3 mm en 6 mm.

Groot formaat wandtegels badkamer

Praktische tips grote wandtegels plaatsen

Het belangrijkste bij het lijmen van grote wandtegels is het hebben van een gladde ondergrond. Zorg altijd voor een vlakke, gladde en schone ondergrond. Gebruik, indien nodig, egalisatie vuller of een dunne laag pleisterwerk die u op de muren aanbrengt. Werkzaamheden met grote tegels hebben een verhoogde inspanning. Om het gewenste resultaat te zien, is inzet van een ervaren tegelzetter wenselijk.

Buttering en floating methode

Voor het leggen van groot formaat tegels, is het gebruik van de buttering en floating methode ideaal. De tegellijm wordt niet alleen op de tegel aangebracht, maar ook op de ondergrond. Eventuele kleine oneffenheden zijn op deze manier eenvoudig te compenseren.

Grote tegels stevig verbinden

De grote oppervlakte van tegels met afmetingen vanaf 1 x 1 meter zorgen voor een zekere gevoeligheid. Als het middelpunt na het leggen of zetten geen stevige verbinding met de ondergrond heeft, kan een vallend glas al voldoende zijn om de tegel te beschadigen. Om te voorkomen dat uw prachtige nieuwe wanden of vloer beschadigen, is zorgvuldig lijmen van groot belang.

Grote wandtegels badkamer plaatsen

Hulpmiddel grote tegels leggen

Om de sterkst mogelijke verbinding met de ondergrond te krijgen, is het goed om vanuit het midden van de tegel de lijm aan te brengen. De mooiste wanden ontstaan als de tegels precies gezet worden. Gebruik zuignappen voor een nog nauwkeurigere positionering. Gebruik een hoogwaardige mortel, omdat u meer mortel nodig heeft dan bij standaard tegels, heeft dit impact op de materiaalkosten. Let op dat u mortel of tegellijm gebruikt dat geschikt is voor de achterkant van de tegels, soms is een speciale lijmmortel nodig.

Praktische informatie groot formaat tegels

Wilt u meer gedetailleerde en praktische informatie over het kopen, leggen en zetten van groot formaat tegels? Bezoek onze winkel. U vindt ons op de meubelboulevard in Emmen. In de winkel ziet u een breed assortiment wand- en vloertegels in zowel standaard als XL en XXL afmetingen.

 

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl