Badkamerrenovatie Emmen

Kies voor professionele badkamerrenovatie Emmen. Stel, u bent uw oude badkamer beu en denkt serieus na over het ter hand nemen van een sloophamer. Sta, voordat u met de eerste stap van de renovatie begint, eerst even stil en neem de badkamer in u op. Als het sanitair nog in goede staat verkeert, volstaat misschien het renoveren van armaturen, tegels, badkamermeubilair en badkameraccessoires. Een complete verbouwing kost al snel geld en neemt tijd in beslag. Pak daarom eerst een stuk papier en pen, ga in de badkamer staan en maak een lijstje van de dingen waar u zich aan stoort. Zijn het de kranen, is de douche aan vervanging toe of zijn het de tegels waar u klaar mee bent? Bespreek uw ideeën voor badkamerrenovatie Emmen met Mooi Tegels en Sanitair!

Eenvoudige badkamerrenovatie Emmen

Zelfs met een beperkt of klein budget is een renovatie van de badkamer mogelijk. Bent u daardoor verrast? Onze adviseur in de showroom laat de mogelijkheden zien! Ook van een badkamer uit de jaren 90, hoeft niets verloren te gaan. Met het veranderen van armaturen, spiegels, tegels of zelfs wc-bril ziet uw badkamer er moderner uit. Onmogelijk? Alleen maar totdat u begint en ziet hoe eenvoudige aanpassingen een wereld van verschil maken.

Badkamerrenovatie plannen

Is een lik verf of het vervangen van de kranen niet genoeg? Als het sanitair, de douche en/of de tegels op hun retour zijn, is het tijd om de hele badkamer te renoveren. Eenvoudige veranderingen zijn sneller en goedkoper dan een volledige verbouwing. Wilt u de volledige badkamer renoveren? Stel vooraf een budget vast en let bij het kiezen van het sanitair, tegels en accessoires op de prijs. Een marmeren opzetwastafel heeft nu eenmaal meer invloed op uw budget dan een vrij hangende keramische wastafel.

slopen badkamer, verouderde badkamer, afbraak badkamer, verwijderen tegels

Aandachtspunten

Zowel bij een gedeeltelijke als volledige renovatie van de badkamer, besteedt u aandacht aan de volgende punten:

  • Stel het doel van de renovatie vast. Een betere indeling van de ruimte, het vervangen van het tegelwerk of het volledig vernieuwen van de verouderde badkamer.
  • Onderzoek de kosten voor sanitair en tegels.
  • Check de eventueel beschikbare subsidies voor onder andere verduurzaming en/of energiebesparing.

Mooi Tegels en Sanitair laat zien wat belangrijk is bij het plannen van een badkamer verbouwing. U ontvangt gratis een 3D-ontwerp van uw toekomstige badkamer.

Checklijst badkamer verbouwing

Als u van tevoren duidelijk weet wat er moet gebeuren, gaat het plannen en uitvoeren van de verbouwing vanzelf. Bepaal wat u zelf doet en waar u professionele hulp voor nodig heeft. Het is belangrijk dat alles op de juiste manier is geïnstalleerd en aangelegd. Maak een realistische inschatting van de verbouwingswerkzaamheden, of laat deze door onze ervaren professionals voor u maken. Een logische volgorde is:

  • Verwijderen van bestaande inrichting
  • Leggen van nieuwe leidingen voor water, verwarming en ventilatie
  • Leggen van elektrische bedrading
  • Vloerverwarming leggen
  • Tegelen
  • Installeren en monteren van sanitair
  • Badkamermeubilair neerzetten en accessoires bevestigen
badkamer leidingwerk, nieuw bad, installatie werk

Praktische informatie badkamerrenovatie in Emmen en omstreken

Het verwijderen en/of afbreken van de bestaande kamer, doet u ook met weinig ervaring, grotendeels zelf. Kies voor het aanleggen, installeren en monteren voor de kennis en ervaring van onze vakmensen.

Wastafel vervangen

Staat een nieuwe wastafel op het wensenlijstje van uw badkamerrenovatie? Er zijn verschillende mogelijkheden: van een inbouw- en/of hangwastafel tot moderne meubel- en opzetwastafels. Een praktische hangende wastafel is vooral geschikt in kleinere ruimtes.

Nieuwe douche

Kies voor een moderne, comfortabele badkamer met een inloopdouche. Een inloopdouche is praktisch en ruim, maar is niet overal mogelijk. Heeft u een badkamer met beperkte afmetingen? Een douchebak of douchecabine is in dat geval makkelijker te realiseren.

Wel of geen nieuwe badkuip?

Als uw badkuip er wel eens beter heeft uitgezien, is een badkamerverbouwing een ideaal moment om de badkuip te verwijderen en te vervangen. Overweeg een upgrade naar een badkuip van wellness niveau, met jacuzzi. Of ga voor pure luxe met een prachtig vrijstaande badkuip. Kijk ook naar het aanbod van douchebad combinaties. Een geweldige oplossing voor kleinere badkamers.

Keuze voor een nieuw toilet

Iets minder spannend bij het verbouwen van de badkamer is de keuze voor een nieuw toilet. Gaat u voor een volledige renovatie? Een hangend toilet kan dan een prima oplossing zijn. Vooral bij het schoonmaken van de badkamer is een hangtoilet praktisch. Bovendien ziet u geen stortbak en is de afwerking mooier dan bij een staand, compleet toilet. Moderne toiletten hebben geen spoelrand, verbruiken minder water en zijn duurzaam. Uw toilet een luxe uitstraling geven? Overweeg een softclose bril.

nieuwe badkamer, modern tegelwerk, softclose toilet

Kosten badkamer renoveren

Renovatie van de badkamer is niet alleen maar een project met stof en verbouwingswerkzaamheden. Renoveren heeft impact op uw portemonnee. De kosten variëren en door vooraf te budgetteren en een offerte op maat te laten maken, weet u wat u kunt verwachten. Keuzes voor materialen, sanitair, meubilair, tegels en accessoires hebben invloed op de prijs van de badkamerrenovatie. Afhankelijk van het soort werkzaamheden dat u uitvoert of laat uitvoeren, zijn er soms overheidssubsidies beschikbaar voor het verduurzamen van uw woning.

Professioneel badkamerrenovatie advies

Heeft u hulp nodig bij het plannen van uw badkamerrenovatie? Mooi Tegels en Sanitair helpt u graag verder! We bieden badkameradvies en nemen vrijblijvend de verbouwplannen met u door. Maak online een afspraak en kom voor advies naar onze showroom in Emmen. In de showroom ziet u voorbeeld opstellingen van sanitair, meubilair, armaturen, accessoires, vloer- en wandtegels. Bespreek uw ideeën en plannen met onze adviseur en krijg antwoord op de vragen die u heeft over het verbouwen van de badkamer.


Badkamerrenovatie Emmen – FAQ

1. Wat is een logische volgorde bij het renoveren van de badkamer?

Maak de badkamer leeg en begin met sloopwerkzaamheden. Een logische volgorde is riolering, water, elektriciteit. Daarna is het tegelwerk aan de beurt. Het installeren van sanitair gebeurt als de tegels liggen. Inrichten met meubilair en accessoires is de laatste stap van de verbouwing.

2. Hoelang duurt een badkamer verbouwing?

Afhankelijk van het soort verbouwing moet u rekening houden met gemiddeld twee tot drie weken. Een badkamerrenovatie is ingrijpend. Voor een vlot verloop is een juiste opvolging van de werkzaamheden nodig.

3. Hoe snel kan een bad naar een douche omgebouwd worden?

De verbouwing van een bad naar een douche is snel te realiseren. Afhankelijk van de verandering naar inloopdouche of praktische douchecabine zijn deze werkzaamheden vaak binnen een paar dagen gerealiseerd. Als er leidingen verlegd moeten worden en/of bij het aanpassen van het tegelwerk moet u rekening houden met werkzaamheden die wat langer duren.

4. Is elke badkamer geschikt voor het plaatsen van een inloopdouche?

Als u een inloopdouche wilt installeren, is een bepaalde vloerdiepte nodig. Is deze niet beschikbaar, dan voeren onze vakmensen een boring uit om de inbouwhoogte voor de douche te creëren.

5. Hoe ver spat het water bij een open douche?

Weg spattend water is een probleem in een open douche. De afstand is afhankelijk van de ruimte tussen de douchekop, de achter- en zijwanden. Ook de kracht van de waterstraal heeft invloed op de spat afstand.

6. Is een inloopdouche koud?

De gevoeligheid voor kou verschilt per persoon. Soms is het koeler in een inloopdouche in vergelijking met een gesloten douchecabine. Warmte verspreidt zich makkelijker door de badkamer.

7. Is een naadloze badkamer duurder dan tegels?

Terwijl de materiaalkosten voor een naadloze badkamer en een hoogwaardig betegelde badkamer ongeveer gelijk zijn, kost het professioneel laten realiseren van een naadloze badkamer meer dan het leggen van tegels.

8. Welke tegels laten mijn badkamer groten lijken?

Kleine, donkere badkamers lijken groter door lichtgekleurde tegels in verschillende tinten. Pas op dat de tegels niet te groot zijn, maar tegelijkertijd ook niet te klein. In de showroom ziet u een breed assortiment vloer- en wandtegels die in uiteenlopende maten verkrijgbaar zijn.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl