Industriële badkamer ontwerpen

Wilt u een trendy industriële badkamer ontwerpen of laten installeren? De industriële stijl, ook bekend als industrial chic, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire trends bij woninginrichting. Fabrikanten van tegels, sanitair, verlichtingsarmaturen en kranen hebben collecties ontwikkeld en op de markt gebracht die op de industriële stijl zijn geïnspireerd. In onze showroom ziet u voorbeelden van industriële badkamer ontwerpen en andere trendy stijlen.

Geschiedenis industriële badkamer ontwerpen

De inrichting van de industriële stijl vindt zijn inspiratie in verlaten fabrieken en magazijnen in de jaren 1940 en 1950 van de vorige eeuw. Door deze ruimtes om te bouwen tot werkplaatsen, studio’s en ateliers voor ambachtslieden en kunstenaars werden het woon- en werkruimtes in een. Zo ontstonden grote open ruimtes die zowel eenvoudig als functioneel waren. Met de juiste combinatie van eenvoud, elegantie en karakter. Het gebruik van gerecycleerde materialen, naast basismaterialen zoals hout, metaal en zichtbare baksteen zijn onderscheidende kenmerken van industriële inrichting. In deze post geven we advies en tips over het ontwerpen van een badkamer met een industriële look.

Materiaalkeuze industriële badkamer inrichting

Welke materialen kiest u bij het ontwerpen van een nieuwe badkamer? Beton, metaal, hout en steen zijn typische kenmerken van een industriële omgeving. De keuze is belangrijk voor het uiteindelijke eindresultaat.

  • Voor de vloeren en wanden, maar ook voor het wastafelblad, is beton een geweldige keuze voor een industriële look. Er zijn tal van producten verkrijgbaar die een beton uitstraling hebben.
  • Zowel te gebruiken op de vloer, de wanden als in het meubilair. Kies voor ruw hout met een oud of antiek uiterlijk, zodat het de industriële kenmerken heeft. Hergebruik van bestaande stukken is bovendien trendy.
  • Een ander veel gebruikt materiaal voor een ruwe uitstraling is metaal. Streef naar eenvoudige vormen, rechte lijnen en een minimalistische look in donkergrijs of zwart. Voor een extra effect is een roestige look beschikbaar.
  • De terra rode kleur van baksteen is typisch industrieel. Zichtbare baksteen wordt gebruikt om een oudere uitstraling te geven aan relatief nieuwe ruimtes.

Hergebruik van meubilair en andere voorwerpen

Gebruik van gerecyclede voorwerpen en gebruikt meubilair komt terug in de industriële stijl. Oude archiefkasten zijn in de badkamer geweldig te gebruiken als opbergruimte. Naast de structuur van de badkamer, de muren en vloer, zijn het ook de accessoires die zorgen voor een uniek uiterlijk. Voor een badkamer met industriële look gebruikt u bijvoorbeeld oude meubelstukken, of delen daarvan, die u met een lik verf of een stuk schuurpapier klaar maakt voor nieuw gebruik. Het geeft uw badkamer een geweldige uitstraling en een eigen karakter.

Architectonische elementen

De industriële stijl is functioneel zonder overbodige decoraties. De eenvoud is kenmerkend voor de inrichting. Maak gebruik van de aanwezige elementen in de ruimte. Verberg geen baksteen of metaal, maar breng ze onder de aandacht. Zichtbare balken, kolommen of pilaren verdienen het om gezien te worden. Verberg de constructie niet langer achter gipsplaten of pleisterwerk, maar maak gebruik van deze elementen om uw badkamer vorm te geven. Buizen of pijpen zijn een aanvulling op het industriële uiterlijk, waardoor de ruimte de bedoelde uitstraling krijgt.

Natuurlijke lichtinval en kunstmatige verlichting

Goede verlichting is belangrijk. Badkamers hebben niet altijd grote ramen, waardoor de natuurlijke lichtinval eerder beperkt is. Eventueel is het mogelijk om een groter raam te laten plaatsen of een dakraam te laten monteren. Als alternatief ligt het gebruik van kunstmatige verlichting voor de hand. Er zijn originele oplossingen die uw badkamer een industriële look geven. Gebruik bijvoorbeeld hanglampen, zoals een hangende metalen lamp. Daarnaast is er ook een brede keuze uit spots en staande lampen. Focus op metaal en eenvoudige lijnen. De verlichting draagt bij aan het karakter van de badkamer.

Creëer uw eigen industriële badkamer

Met de onderscheidende kenmerken bij het inrichten van een (bad)kamer in de industriële stijl, gaat u aan de slag. De functionaliteit en eenvoud van de ruimte zijn belangrijk. Meubilair en accessoires dienen een uniek doel en zijn niet alleen maar decoratief. Mooi Tegels en Sanitair heeft een breed assortiment sanitair, tegels en verlichtingsarmaturen. U heeft tal van opties om uit te kiezen. Kom naar de showroom voor een adviesgesprek en begin met het ontwerpen van uw industriële badkamer.

Nationale badkamer garantie

Industriële badkamer ontwerpen – FAQ

1. Wat is industrieel badkamer ontwerp?

De industriële design trend bestaat al langere tijd en legt de focus op sterke, stoere materialen. Denk aan chroom, messing, koper, staal, baksteen en hout.

2. Hoe geef ik mijn badkamer een industriële uitstraling?

Er zijn verschillende manieren om uw badkamer een nieuwe inrichting te geven. Laat een bakstenen muur zien, voeg industriële verlichting toe, beperk de accessoires tot een minimum en overweeg het toevoegen van hout- en/of metaalaccenten.

3. Wat maakt een badkamer groter?

Hoe meer licht er weerkaatst, hoe groter de badkamer eruit zal zien. In plaats van alleen een spiegel boven de wastafel te hangen, kunt u overwegen om een hele muur te spiegelen, of tenminste een groot gedeelte daarvan. Dit heeft ongeveer hetzelfde effect als een raam en brengt veel licht in de kamer, waardoor de badkamer groter lijkt.

4. Hoe laat ik mijn badkamer er elegant uitzien?

Gebruik een licht, neutrale kleur om een elegante stijl te creëren. Een badkamer ziet er duurder uit met het gebruik van kwaliteitsmaterialen. Combineer bijvoorbeeld wit linnengoed met neutrale accessoires. 

5. Welke stijl past bij een industriële look?

Moderne stijlen gaan vaak goed samen met een industriële badkamerinrichting. Hedendaags ontwerp is niet de enige stijl die past bij een functionele ruimte. Sterker nog, veel interieurstijlen passen prima in een stoere, industriële omgeving.

6. Wat is het beste voor een badkamervloer?

De meest populaire keuze voor badkamervloeren zijn tegels. Met name porselein en keramiek bieden een geweldige oplossing. Tegelvloeren zijn veerkrachtig, waterdicht, sterk en verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, vormen en kleuren. Bij een industrieel ontwerp past ook natuursteen, al is dit een duurdere optie.

7. Wat is het duurste bij het verbouwen van een badkamer?

Meestal is het duurste onderdeel van een renovatie of verbouwing de arbeid, het tegel- en loodgieterswerk. Ook wijzigingen in de indelingen, het verleggen van leidingen zijn aspecten die meespelen in de kosten. Stel vooraf een budget vast en ga daar niet over heen.

8. Wat zijn industriële kleuren?

Monochrome kleuren zoals grijs, zwart, wit en roestbruin zijn kleuren die de boventoon voeren bij industriële stijlen. Elke kleur die voorkomt in baksteen, beton, hout of metaal past in een industriële badkamer. Rood en oranje zijn interessante kleuren voor accessoires.

9. Wat is industrieel chique?

Industrieel chique verwijst naar een stijl die bestaat uit een combinatie van industriële en moderne elementen. Kenmerkend zijn de strakke lijnen en eenvoudige vormen. Vaak ziet u bakstenen muren, metalen accenten en betonnen vloeren terug in deze ruimtes.

10. Hoe maak ik een industriële badkamer gezellig?

Door warmte toe te voegen, krijgt de ruimte een andere uitstraling. Combineer daarom ruwe materialen met kleurrijke tapijten, badmatten en/of raambekleding. Kies voor contrasterende kleuren die het gevoel van koud naar warm brengen.

11. Wat is het voordeel van de industriële stijl?

Meubels en sanitair in industriële stijl zijn slijtvast en worden vaak hergebruikt en/of gerecycleerd. U heeft de mogelijkheid om de industriële look zelf aan te passen met accessoires die uniek zijn voor uw badkamer.

12. Wat heeft de industriële stijl beïnvloed?

De moderne en tegelijk vintage trend is beïnvloed door de vroege jaren 1940 en 1950, als de Victoriaanse periode. U ziet zichtbare balken, rustieke metalen kolommen, verlichting in een antieke stijl en mechanische details zoals tandwielen, katrollen en kleppen.

 

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl