Ontwerp het ideale gastentoilet

Het gastentoilet niet belangrijk? Niets is minder waar. We staan niet dagelijks stil bij het ontwerp en de inrichting van het toilet. Mooi Tegels en Sanitair laat tips zien om het meeste uit uw (gasten)toilet te halen. Zo maakt u altijd de allerbeste indruk op visite die het kleinste kamertje gebruikt. Ontwerp het ideale gastentoilet samen met ons en kom naar de showroom in Emmen voor advies op maat.

Ontwerp het ideale gastentoilet met een slimme planning

Een (gasten)toilet is gemiddeld 3,5 m2. Dit klinkt niet veel of groot, maar het is belangrijk dat het ontwerp en de inrichting praktisch zijn. Een onhandig ingedeeld toilet levert stress op. Stress voor gasten die het toilet gebruiken, maar ook voor uzelf. Heeft u plannen om het toilet te verbouwen of opnieuw in te richten? Ga naar de ruimte en kijk aandachtig naar de oppervlakte, de vorm en verhoudingen:

 • Hoe is het ontwerp zinvol?
 • Waar plaatst u het toilet en het fonteintje of de wastafel?
 • Welke verlichting past bij het ontwerp?
 • Waar plaatst u gastendoekjes, een toiletborstel en een afvalbakje?

We delen graag praktische adviezen en tips met u voor het ontwerp van uw nieuwe toiletruimte.

gastentoilet ontwerpen

Zwevend sanitair en meubilair

Tegenwoordig zijn het hangtoilet en zwevende fonteintjes of wastafels niet meer weg te denken uit een moderne toiletruimte. Zwevend sanitair en badkamermeubilair voor aan de muur hebben bijzondere voordelen:

 • Eigentijdse, moderne inrichting van de ruimte.
 • Schoonmaak en onderhoud zijn eenvoudig en nemen minder tijd in beslag.

In onze showroom ziet u verschillende voorbeelden van een ingedeelde toiletruimte met zowel hangend als staand sanitair en meubilair.

opbergruimte toilet

Betegelen op de juiste plaatsen

Een toiletruimte is kleiner dan een badkamer, iets waar u met het kiezen van de wand- en vloerbedekking rekening mee houdt. Waar het vaak uit praktisch en hygiënisch oogpunt logisch is om de badkamer volledig te betegelen, is dat bij een toiletruimte niet altijd het geval. Afhankelijk van uw ideeën en de gekozen stijl, is het misschien voldoende om alleen de vloer te tegelen en de muren bijvoorbeeld te schilderen. Het antwoord op de vraag waarom u een toiletruimte betegeld is eenvoudig:

 • Aanbevolen tegel plaatsen zijn de vloer, maar ook rond de toiletspoeling en rond de wastafel zijn tegels praktisch.
 • Gebruik de tegel als decoratie en maak zo uw toilet kleurrijker en levendiger.

In kleinere ruimtes is het mooier om te werken met zo min mogelijk voegen, omdat dit een verkleinend effect heeft. Mozaïektegels vormen hierop een uitzondering. Bent u benieuwd naar naadloze oplossingen? Lees hier alles over een badkamer of toiletruimte zonder voegen.

wandtegels toilet

Investeer in een goede spiegel

We zijn een ijdel volkje. Een goede spiegel is in feite onmisbaar voor het gastentoilet. Dat betekent niet meteen dat we ons zelf graag op het toilet zien zitten. Wel is de spiegel een goede vriend, die ervoor zorgt dat u er goed uitziet als u van het toilet komt. Praktische tips bij het kiezen van een passende spiegel zijn:

 • Kies een spiegel die niet breder is dan de wastafel.
 • Overweeg het gebruik van een spiegel met ingebouwde verlichting.
 • Kleine extra’s, zoals een planchet onder de spiegel, zijn praktisch.

Een bijkomend voordeel van een spiegel in de toiletruimte is dat de kamer er groter uitziet. Dit komt door de lichtreflectie en de illusie van meer ruimte.

Denk aan goede verlichting

Het gastentoilet is meer dan alleen maar een toilet. Het is tegelijk een ruimte om make-up te controleren, haar te fixeren en te zien of ons gebit schoon is. Goede verlichting is een must. Plant u meer dan een lamp? Installeer deze dan zo dat ze afzonderlijk schakelbaar zijn. Dimmers zijn een goed idee, net zoals inbouwspots. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u weten hoe u de beste verlichting kiest? In onze winkel ziet u uiteenlopende verlichtingsstijlen.

toilet verlichting

Durf op te vallen

De tijd dat het toilet voornamelijk wit was, ligt lang achter ons. Kleinere ruimtes zijn geweldig om te spelen met kleuren. Ziet u een gekleurde tegelvoer niet meteen zitten? Met uitdagende muurkleuren is veel mogelijk. Bij het plannen van een nieuw toilet ziet u dat sanitair ook in andere kleuren, dan standaard wit, verkrijgbaar is. Wandpanelen zijn een geweldige aanvulling op elke ruimte.

Kies een opvallende radiator

Niet iedere toiletruimte is voorzien van verwarming. Als u een nieuwe radiator of ander verwarmingstoestel kiest, let dan op het uiterlijk hiervan. Dat is niet moeilijk, want er zijn eigentijdse radiatoren die in talloze uitvoering en kleuren verkrijgbaar zijn. De typische slanke handdoekradiatoren verwarmen efficiënt en geven uw toiletruimte een comfortabele uitstraling.

toilet radiator, design radiator

Kom bezoekers tegemoet

Is uw (gasten)toilet geschikt voor bezoekers? Natuurlijk bent u zelf degene die het meest gebruikt maakt van het toilet, toch is praktisch om aan bezoekers te denken en zo vervelende situaties te vermijden. Praktisch betekent dat:

 • Zorg dat er voldoende toiletpapier zichtbaar is. Niemand vraagt graag om toiletpapier.
 • Verberg of plaats geen dingen waarvan u niet wilt dat anderen dit zien.
 • Is het toilet dicht bij de keuken of woonkamer? Zorg voor voldoende muziek of achtergrond geluid als u gasten heeft die naar het toilet gaan.
 • Plaats een afvalbakje in het toilet, zodat gasten niet onhandig of gegeneerd afval mee naar buiten nemen.
toilet ontwerp kleur grijs

Denk aan bezoekers en gasten

Bij het ontwerpen van het ideale gastentoilet, gaat het niet om de duurste tegels of het meest bijzondere toilet. Het draait om comfort en praktisch gebruik van een kleine ruimte. Ontdek wat een toiletruimte comfortabeler maakt. Vermijd alles wat een gastenbezoek in verlegenheid kan brengen. Kijk vanuit het oogpunt van een bezoeker en maak op deze manier indruk. In principe is het niet moeilijk om de ideale toiletruimte in te richten. Wat vindt u zelf belangrijk als u een vreemd toilet bezoekt? Hoe voelt u zich prettig en comfortabel? Kom voor inspiratie naar Mooi Tegels en Sanitair. In onze ruime showroom ziet u een eigentijds aanbod sanitair en tegels voor zowel de badkamer als toiletruimte. Bovendien zijn we aangesloten bij de Nationale Badkamer Garantie, zodat u altijd een waterdichte garantie heeft op uw badkamer aankoop.

 

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl