De slimme badkamer, toekomstmuziek of realiteit?

Is de slimme badkamer toekomstmuziek of realiteit? We gebruiken tegenwoordig bijna allemaal slimme technologie in de vorm van een smartphone. Thuis, maar ook onderweg regelt u praktische dingen eenvoudig en snel. Een toenemend aantal apparaten werkt op WLAN of bluetooth. Het dagelijkse leven wordt veiliger en comfortabeler, maar tegelijkertijd bent u zo in staat om energie te besparen. Smart home-toepassingen zijn in opkomst en we maken er met allen meer en vaker gebruik van. Ook in de badkamer nemen de intelligente toepassingen toe.

Slimme badkamer toepassingen

Het is publiek geheim dat er in de badkamer een verhoogde behoefte aan comfort is. Slimme toepassingen zijn van grote dienst. Of u het nu gaat om een slim douche- of verlichtingssysteem, slimme armaturen of waterbesparende toiletten. Dit zijn toepassingen die zich richten op aspecten als comfort, hygiëne, gezondheid, veiligheid en welzijn. Het is de moeite waard om deze ontwikkelingen en toepassingen te bekijken en eventueel mee te nemen in het plannen van een badkamer renovatie of nieuwbouw.

slimme badkamer smartphone

 

Individueel en op maat gemaakt

Individueel instelbare programma’s op de kranen, vereenvoudigen het douchen voor het hele gezin. De temperatuur, maar ook de straal, duur en intensiteit zijn op iedere gebruiker instelbaar. Met een simpele druk op de knop roept u uw ideale doucheprogramma op. Via uw smartphone bedient u het slimme LED-verlichtingssystemen, regelt u de temperatuur en geniet u van het comfort van een slimme badkamer. Bewegingssensoren bij lichtbronnen creëren een breed scala aan toepassingen. En met gepast licht geeft u uw badkamer meer kleur. Wat denkt u bijvoorbeeld van LED toiletbedieningspanelen die automatisch verschijnen als u ze nadert?

Slimme badkamer douche paneel

Hygiëne op het hoogste niveau

Misschien niet helemaal onverwacht, maar het toilet is een sleutelproduct voor slimme toepassingen en oplossingen. De huidige mogelijkheden combineren slimme functies met een comfortabele levensstijl. Moderne douche wc’s hebben een strak ontwerp en zijn nog nauwelijks te onderscheiden van de onhandig ogende eerste modellen. Naast de hoofdfunctie bieden ze afhankelijk van het model en de fabrikant extra functies zoals een individueel instelbare watertemperatuur, een verwarmde zitting, droog functie, het automatisch omhoog en omlaag gaan van de bril en deksel. Al deze functies zijn eenvoudig te bedienen met een afstandsbediening, maar in toenemende mate ook met een smartphone.

Contactloos of spraakgestuurd

Contactloze sanitair oplossingen zijn vooral bekend uit openbare sanitaire ruimtes, maar vinden steeds vaker ook hun weg naar privé badkamers. Contactloze oplossingen verhogen zowel de standaard van comfort als de hygiëne. Het automatisch openen van het toiletdeksel bij nadering, het automatisch doorspoelen van het toilet met een handbeweging voor de sensor heeft een grote gebruikerswaarde. Andere slimme en contactloze toepassingen ondersteunen energiebesparing. Zo voorkomt u onnodig waterverbruik door sensor gestuurde kranen die de waterstroom zelf in- en uitschakelen.

Slimme badkamer sensor badkraan

Langere zelfstandigheid

Waar u misschien niet direct bij stil staat is dat slimme technologieën een mogelijkheid zijn voor een langere onafhankelijkheid en dus zelfstandigheid. Door het eenvoudiger te maken om het licht aan en uit te doen, maar ook door gebruik te maken van spraakbesturingssystemen zoals Siri en/of Alexa heeft u een werkend hulpsysteem in huis. Steeds meer fabrikanten ontwikkelen sensoren met valdetectie en maken het mogelijk om aansluitingen op huisnoodoproepen te vereenvoudigen. Op deze manier is uw badkamer langer zelfstandig bruikbaar en geniet u ook op oudere leeftijd van uw eigen bekende, veilige thuisomgeving.

Veilig gebruik van de slimme badkamer

Niet alleen op de zichtbare plaatsen in de badkamer ziet u meer slimme oplossingen, maar ook achter de wand doet slimme technologie zijn intrede. Op langere termijn zorgt deze ontwikkeling ervoor dat reguliere onderhoudsprocessen digitaal en op afstand gebeuren. Intelligente technologie helpt bij het verbeteren van watergebruikssystemen, tijd te besparen en schade in een vroeg stadium op te sporen. Het installeren van analyse systemen achter de wand heeft een veiligheidsvoordeel. Het systeem stuurt bij het vermoeden van een lekkage of andere schade een signaal naar uw smartphone. Bij waterschade kan het systeem de watertoevoer automatisch afsluiten, dit geeft rust vooral op momenten dat u niet thuis bent.

Slimme badkamer spiegel verlichting

De slimme badkamer voor een comfortabel gevoel

Slimme technologie in de badkamer biedt veel mogelijkheden om de badkamer aan te passen op uw eigen wensen. Gerichte, maar ook programmeerbare aanspraak is duidelijk iets wat we meer en meer terug zien in allerlei toepassingen voor dagelijks gebruik. Waar nog niet zo lang geleden de focus lag op gadgets zoals een douche wc, gaat het nu meer om een intensieve beleving van de badkamer. Factoren als licht, temperatuur en waterverbruik spelen vaker een rol en dragen bij aan het gebruiksgemak van de badkamer. Een slimme badkamer is realiteit en de mogelijkheden zullen zich in de toekomst alleen maar verder ontwikkelen. Bent u benieuwd hoe u slimme technologie in de badkamer toepast? Vraag advies en kom naar de showroom in Emmen.

 

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl