Vloer tegelen

Een vloer tegelen ingewikkeld of moeilijk? Mooi Tegels en Sanitair deelt de beste tips voor een prachtige tegelvloer. Bij het leggen van tegels bepalen kleine details hoe mooi de vloer er later uit ziet. Hierbij een aantal praktische adviezen en tips voor iedereen die nadenkt over nieuwe tegels en die in de planningsfase zit.

Vloer tegelen en tegels kopen

Ook als u zelf uw nieuwe tegels legt, moet de vloer er mooi uitzien. Het is belangrijk dat de tegels aan uw verwachting en latere eisen voldoen. U wilt niet dat er al na korte tijd wandelpaden verschijnen. De plekken ontstaan op plaatsen waar regelmatig op gelopen wordt. Om deze vroegtijdige slijtage te voorkomen, let u bij de keuze voor uw nieuwe tegels op de slijtvastheidsklasse. In de winkel vertelt onze adviseur u alles over de kwaliteitskenmerken voor tegels. Denk bij het aanschaffen van tegels aan ‘reserve tegels’. Als u extra tegels heeft, is het niet erg als er tijdens het leggen een of meerdere tegels breken. Naderhand vervangende tegels kopen is lastig, aangezien tegels uit verschillende batches niet altijd helemaal overeenkomen. Kijk of de dozen die u koopt dezelfde serienummers hebben. Houd altijd een aantal tegels op reserve voor een later moment.

vloer tegelen, combinatie tegels formaten

Waar beginnen met tegelen vloer?

Tegels hebben niet altijd de precieze afmetingen, zoals toegelicht op de verpakking. Bij het tegelen van de vloer, met standaard tegels, moeten de voegen een bepaalde breedte hebben om de verschillen op te vangen en optisch te verbergen. Daar staat tegenover dat u ook de keuze heeft om te werken met gekalibreerde en gerectificeerde tegels met smalle voegen. Deze tegels zijn op maat gesneden en hebben randen met een hoek die exact 90° is. In de showroom leggen we u uit wat de aandachtspunten zijn bij het kopen van tegels en de manier waarop uw vloer de mooiste resultaten krijgt.

Maak een tegelplan

Voordat u begint te tegelen, is het handig om een tegelplan te maken. Meet het vloeroppervlak af en teken deze op schaal op een stuk papier. Op een ideale tekening zit een voeg in het midden van de vloer of legt u een rij tegels langs de centrale as. De tegels hebben in dat geval aan beide zijden dezelfde overstek. Een tegelplan laat zien waar de gesneden tegels het minst opvallen. Duurt het te lang om een tegelplan te ontwerpen? Leg de tegels eerst zonder lijm op de vloer. Zo krijgt u een idee van het eindresultaat. Dit is weliswaar niet zo nauwkeurig als tekenen, maar een goede manier om het legpatroon te bepalen.

zelf tegelen, vloer tegelen

Vloertegels leggen op beton

Tegelen is eenvoudig als de ondergrond is voorbereid op de werkzaamheden. Werk oneffenheden in de vloer weg, zo voorkomt u vroegtijdige beschadigingen en breuken aan de tegels. Repareer de beschadigde plekken en controleer of de ondergrond vlak is. Is dit niet het geval? Er zijn verschillende producten verkrijgbaar om de reparaties of egalisatie uit te voeren. Eventueel werkt u met een primer voor een betere hechting van de tegels aan de vloer. Extra werk levert dit nauwelijks op, maar het maakt uw tegelvloer op een eenvoudige manier sterker.

Muurtegels voor vloertegels

Legt u zowel vloer- als wandtegels? Begin met de wandtegels en tegel de vloer daarna. Zo krijgt u voegen op dezelfde plaatsen, wat de uitstraling van de ruimte verbetert. Dit geldt voor alle ruimtes of kamers waar u muur- en vloertegels plaatst. Maak gebruik van tegelkruisjes als hulpmiddel om de voegen dezelfde breedte te geven. Vlakke kruisjes hoeven niet noodzakelijkerwijs te verwijderd worden, voordat u gaat voegen.

vloertegel met voegkruis

Tegeladvies op maat

Het tegelen van een vloer lijkt eenvoudig, maar zeker wanneer u dit niet dagelijkse doet, kan het al snel in een drama eindigen. Kom voor advies naar Mooi Tegels en Sanitair in Emmen. U vindt bij ons alles op het gebied van sanitair, badkamers, vloer- en wandtegels en vloerverwarming. Ons brede assortiment bestaat uit hoogwaardige merken en producten van kwaliteitsfabrikanten. Onder andere Sphinx tegels, Villeroy & Boch, Pastorelli, Duravit, Geberit, Grohe en Geesa behoren tot het aanbod. In de showroom ziet u gevarieerde opstellingen van wand- en vloertegels. De meeste tegels zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, kleuren en tinten.

vloertegel, groot formaat, mozaïek,

Vloer laten betegelen

Denkt u na over nieuwe vloertegels, maar ziet u het tegelwerk niet zetten? Onze ervaren tegelzetters hebben jarenlange ervaring met het leggen en zetten van wand- en vloertegels. Groot formaat, mozaïek, patronen, lijnen en structuren hebben geen geheimen meer. Het resultaat is een mooie vloer die voldoet aan hetgeen u voor ogen heeft. Meer weten? Bezoek Mooi Tegels en Sanitair in Emmen.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl