Douchecabine als alternatief voor douchegordijn

Is een douchecabine een alternatief voor een douchegordijn? Wanneer u uw oude douchegordijn wilt vervangen en op zoek bent naar iets anders, is een douchecabine zowel een duurzame als praktische oplossing. Douchecabines zijn verkrijgbaar is verschillende vormen, maten en kleuren. We laten u zien hoe een douchecabine als alternatief voor een douchegordijn past bij de badkamer.

Douchegordijn vervangen door douchecabine

Verrassend veel douches hebben nog een douchegordijn. Beschadiging en verkleuring, maar ook het modebeeld zijn redenen om een douchegordijn te vervangen. Een andere reden is dat het douchegordijn niet of onvoldoende water tegenhoudt tijdens het douchen. Waterverplaatsing en vochtproblemen zijn vervelend, maar hoeven niet lang te duren. Het installeren van een douchecabine is iets complexer dan het snel ophangen van een douchegordijn. Kiezen voor een douchecabine is een keuze voor een duurzame oplossing en jarenlang comfortabel douche plezier.

Douchegordijn vervangen door douchecabine

Alternatief voor klassieke doucheoplossing

In tegenstelling tot een douchegordijn zijn douchecabines in bijna talloze maten, vormen, soorten en kleuren beschikbaar. Ze zijn ook bijzonder populair bij gelijkvloerse douches, die eenvoudig toegankelijk zijn en geen obstakels hebben of vormen. Er is geen echte standaardmaat, wat betekent dat er ook douchecabines zijn voor de grotere doucheruimtes en modern ingerichte badkamers. In onze winkel ziet u gevarieerde modellen en constructies:

  • Hoek douchecabine
  • Douchecabine van veiligheidsglas (zonder frame)
  • Eenvoudiger, voordeliger modellen en varianten van hoogwaardige kunststof
  • Douchecabines met draai-, vouw- of schuifdeuren
Douche cabine hoek

Installatie en montage van een douchecabine

Waar u een douchegordijn eenvoudig ophangt, is de installatie en montage van een douchecabine iets ingewikkelder. Om te beginnen is het verwijderen van de douchegordijnen en/of de scheidingswand nodig. Bij het zelf installeren van de cabine zijn zorgvuldig werken en het volgen van de instructies nodig om een perfect en stabiel eindresultaat te bereiken. Zorg voor voldoende afdichting rondom de randen en wanden van de douchecabine. Sluit de randen goed af, zodat vocht niet kan ontsnappen. Ziet u het niet zitten om zelf een douchecabine te installeren? Onze ervaren vakmensen monteren de cabine vlot en vakkundig.

Douchegordijn douchebad combinatie

De juiste variant voor uw badkamer

Neem de tijd bij het kiezen van een douchecabine. Niet alleen de vorm, maar ook de manier waarop u de cabine opent en sluit zijn van invloed op het comfort en gebruiksgemak. In kleinere badkamers is het logisch om te kiezen voor een schuifdeur, omdat dit het minste ruimte nodig heeft. Zoekt u meer comfort? Een douchebad combinatie is dan een mogelijkheid.

douchegordijn douchecabine

Douchecabine uitproberen

Twijfelt u om het zoveelste douchegordijn te kopen? Een douchecabine biedt misschien het gemak waar u naar op zoek bent. In onze winkel ziet u diverse modellen en uitvoeringen, die u ‘uitprobeert’. Stap in de cabine en ontdek of de deur en ruimte passen bij dat wat u zoekt. We werken samen met fabrikanten van bekende merken en bieden badkamer oplossingen op maat. Kom naar Emmen en praat met onze adviseur over uw verwachtingen van een douchecabine. Ontvang een gratis 3D-ontwerp en geniet op korte termijn van uw nieuwe, comfortabele douche.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl