Vergroot een kleine badkamer door te renoveren

Het ontwerpen en inrichten van een kleine badkamer is uitdagend, maar niet iets om u zorgen over te maken. Met een paar handige tips en trucs geeft u een kleine badkamer een groter ruimtelijk gevoel zonder ingrijpende breek- of sloopwerkzaamheden. Maak tijdens het renoveren de juiste keuzes voor onder andere kleur, spiegels en verlichting waardoor uw kleine badkamer groter lijkt.

Kleine badkamer visueel vergroten

Om een kleine badkamer groter en ruimtelijker te maken, hoeft u geen muren te verplaatsen. In sommige gevallen kan dit een optie zijn, maar vaak bereikt u met kleinere ingrepen of aanpassingen veel. Denk hierbij aan:

  • Lichte kleuren voor het plafond en de muren;
  • Gebruik van klein sanitair;
  • Werk met grote spiegels;
  • Installeer een glazen douchecabine;
Kleine badkamer vergroten

Verlichten van de muren en het plafond

De kleuren van in het oog springende oppervlakken zijn cruciaal voor het gevoel van ruimtelijkheid. Begin bij het renoveren van de badkamer dan ook met de wanden, de vloer en het plafond. Donkere kleuren hebben eerder een dempende, donkere werking. U kiest het beste voor een witte of andere lichte kleur zoals beige of een tintje lichtgeel. Gaat uw voorkeur uit naar het betegelen van de muren? Een grotere maat tegels geeft een ruimtelijker gevoel. Aangezien een plafond de ruimte opent is de kleur bij voorkeur wit of een wit gerelateerde kleur, vooral bij een lage kamerhoogte geeft wit een ruimtelijk gevoel.

Kleine badkamer vergroten met witte tegels

Kleine sanitaire voorzieningen

Sanitair is in verschillende maten verkrijgbaar. Afmetingen die kleiner zijn dan de ‘standaardmaat’ leveren verrassend veel extra ruimte op. Besteed in het bijzonder aandacht aan het toilet en wastafel. Kleinere installaties met een zwevende wastafel en een ruimte besparende sifon benadrukken een ruimte gevoel en zien er bovendien modern uit. Als het gaat om een douche, kies dan voor een stevig, rechthoekig model. Eventueel maakt u de keuze voor een douchebad combinatie.

Kleine badkamer optisch vergroten

Spiegels geven reflectie

Spiegels zijn een eenvoudige, veel gebruikte truc om diepte en ruimte aan de badkamer toe te voegen. Hang een zo groot mogelijke spiegel boven de wastafel en een spiegel aan nog zeker een andere muur. Sommige badkamerontwerpen lenen zich perfect voor een spiegelwand, maar wat ook werkt is door te kiezen voor kasten met daarop een spiegel.

Glazen douchecabine

Om ervoor te zorgen dat de douche met een donker douchegordijn of een druppelvormige cabine het zicht niet onnodig beperkt, installeert u een glazen douchecabine. Een inloopdouche werkt ook ruimte vergrotend. Laat in dat geval de wand weg en kies voor glas. Zo heeft u visueel meer ruimte en ziet uw badkamer er gelijk modern en trendy uit. Ook met het oog op de toekomst heeft een barrièrevrije inloopdouche praktische voordelen.

Kleine badkamer glazen douchecabine

Inspiratie kleine badkamer renovatie

Voelt uw badkamer (te) klein aan en zoekt u mogelijkheden om meer ruimte te creëren? Zonder ingrijpende, kostbare verbouwingen laten we u in onze winkel zien welke mogelijkheden er zijn om uw badkamer groter te laten lijken. U vindt bij ons een breed assortiment sanitair, verwarmings- en verlichtingsoplossingen, wand- en vloertegels.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl