Tips voor een onderhoudsvriendelijke badkamer

Altijd een schone badkamer met een minimale schoonmaakinspanning? Lees onze tips voor een onderhoudsvriendelijke badkamer. De wens voor een schone badkamer lijkt moeilijk te vervullen. Vooral als veel mensen dagelijks gebruikmaken van de badkamer, zijn er discussies over wie, het wat en wanneer van schoonmaken. Mooi Tegels en Sanitair deelt praktische oplossingen om de badkamer langer schoon te houden.

Praktische tips voor een onderhoudsvriendelijke badkamer

De muren en vloer vallen op en hebben onderhoud nodig om vuilophoping te vermijden. Grootformaattegels zijn in dat opzicht beter dan mozaïek. Minder voegen, minder kans op vuil. Spreken kleinere tegels of een mozaïek u meer aan? Let op de kwaliteit van de voeg en laat, indien nodig, de voegen afdichten. Tegels zijn het meest gebruikt op badkamervloeren. Wat geldt voor de muur, is hetzelfde voor de vloer. Grote tegels zijn eenvoudig schoon te maken en door te werken met een minimum aan voegen zien de vloer en muren er altijd stralend uit. Overweeg het aanleggen van vloerverwarming voor aangename warmte.

Onderhoudsvrije badkamer grootformaattegels Villeroy & Boch

Douche en bad

Gladde douchewanden zijn eenvoudig in onderhoud en laten kalkaanslag goed verwijderen. Een zo glad als mogelijk oppervlak helpt hierbij. Doucheschermen zonder frame hebben minder groeven of randen waar vuil zich op kan hopen. Daarnaast is het handig om een wisser in de douche te hebben, zodat u deze direct na het douchen gebruikt om de waterdruppels van de muren te verwijderen. De badkuip is een ander verhaal. Na een ontspannend bad is er weinig zin om met een spons en schoonmaakmiddelen aan de slag te gaan. Besproei het bad na het baden met heet water of kies voor een badkuip die een nanocoating heeft. Deze materialen hebben een waterafstotende werking en voorkomen dat olie of vuil de badkuip achterblijft. Zorg er bij een vrijstaande badkuip voor dat u voldoende ruimte rondom het bad heeft, waardoor schoonmaken eenvoudiger wordt.

Onderhoudsvriendelijke badkamer trekker

Toilet en wastafel

Moderne hangtoiletten maken het mogelijk om de vloer eronder eenvoudig schoon te houden. In combinatie met een spoelrandloos toilet, is het toilet altijd schoon. Hoe gladder het oppervlak, hoe minder vuil er achterblijft. Kies voor een wc-borstel in een passende houder die ‘opvalt’ en dus een subtiele hint naar het gebruik hiervan. Net zoals een hangtoilet is het makkelijker om een zwevende wastafel te reinigen. Opzetwastafels met een onderbouwmeubel hebben meer onderhoud nodig, omdat er water naast de wastafel spettert. Vuil dat zich tussen de wastafel en onderkast ophoopt, is lastig te verwijderen. Denk bij het kiezen van de wastafel ook aan een stankafsluiter en reinig deze minimaal een keer jaar, om zo een goede waterafvoer te hebben. Schoonmaken gaat beter als iets makkelijk toegankelijk is.

Onderhoudsvriendelijke badkamer hangtoilet Geberit

Spiegel en armaturen

Glanzende oppervlakken geven uw badkamer een schone uitstraling. Dit geldt vooral voor de spiegel, die meestal boven de wastafel hangt. Elk gebruik van water stelt de spiegel bloot aan waterspatten. Alternatieve bevestiging, niet recht boven de wastafel, lijkt ongebruikelijk, maar is zeker geen verkeerde gedachte als u zoekt naar onderhoudsvriendelijke badkamer oplossingen. Armaturen zijn gevoelig voor spatten en kalkaanslag. Veeg deze af met een zachte doek, zodat kalkaanslag geen kans krijgt en de kranen er schoon en verzorgd uitzien.

Onderhoudsvriendelijke badkamer grote spiegel boven wastafel

Kast- en opslagruimte

Minder kastruimte betekent minder ruimtes en oppervlakken die moeten worden afgestoft. Het makkelijkste zijn hangkasten, zodat u makkelijk omheen beweegt en de vloer eronder dweilt. Greeploze kasten geven daarnaast een rustige uitstraling en zijn makkelijk schoon te maken, juist omdat ze geen groeven hebben. Deel de kastruimte zo in dat u na elke schoonmaakbeurt de spullen eenvoudig terug kan zetten. Houd de inhoud van de kast bij. Zo houdt u het overzicht en voorkomt u dat de kast gebruikt wordt als ‘centrale opslagplaats’.

Onderhoudsvriendelijke badkamer zwevende kastruimte

Tijd besparen met een onderhoudsvriendelijke badkamer

Een onderhoudsvriendelijke badkamer is niet alleen praktisch, het bespaart tijd. Deze tijd gebruikt u voor andere, leuke dingen. Van alle huishoudelijke klusjes en taken, spreekt het schoonmaken van de badkamer bij velen tot de verbeelding. Niemand is graag uren bezig met het reinigen van badkamermuren, het dweilen van vloeren of het oppoetsen van armaturen. Kom naar onze showroom en ontdek hoe praktische oplossingen uw badkamer onderhoudsvriendelijk maken. Van een spoelrandloos toilet, tot een grootformaat tegel en alles daartussen. Mooi Tegels en Sanitair laat zien dat het schoonmaken van uw badkamer niet lang hoeft te duren. Onze adviseur geeft tips over materialen, structuren en combinaties. Ontvang een gratis 3D-ontwerp van uw nieuwe badkamer! We zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Graag tot ziens in Emmen!

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl