Keukentrends 2024

Welkom in dit nieuwe jaar! 2024 belooft spannende innovaties, duurzaamheid, technologische vooruitgang en functionaliteit. Keukentrends 2024 gaan over het gebruik van milieuvriendelijke materialen en duurzame productieprocessen. Daarnaast zien we hoe slimme keukenapparatuur meer en meer de weg vindt naar de keuken. Van koelkasten tot slimme ovens. Het dagelijks leven in en het comfort van de keuken neemt toe. Mooi Tegels en Sanitair praat u bij over de nieuwste keukentrends.

Keukentrends 2024: stijlen en designs

Net als de trends van 2023 blijft de moderne keuken, met keukeneiland, in een eenvoudig design ook dit jaar populair. Het eiland heeft de functie van kookeiland of die van extra werkblad. Ongeacht de functie: het keukeneiland is met recht het stralende middelpunt van de keuken. Kenmerkend zijn lichte kleuren, ingetogen decoratie, heldere lijnen en eenvoudige vormgeving waarbij voldoende opbergruimte niet mag ontbreken. Minimalisme blijft. De combinatie van een hoog gebruikscomfort en een minimum aan designelementen komt tot uiting in de moderne, hedendaagse keuken. Een monotone kleurstelling, hoogwaardige kwaliteitsmaterialen voor de werkbladen en keukenfronten, hightech apparatuur en chroombeslag geven de keuken vorm. Een keukeneiland geeft de keuken een moderne uitstraling. Bij het kiezen van een nieuwe keuken zijn uw eigen wensen en ideeën belangrijk, zodat u later geniet van uw persoonlijke droomkeuken.

Het keukeneiland hoort bij de trends van 2024

Eigentijdse kleuren in de moderne keuken

Kleuren zijn een interessant onderwerp. Iedereen heeft een eigen smaak en voorkeur. Zachte crème en pastelkleuren zijn net zo geliefd als fellere tinten. Moderne keukens zijn in blauw of rood leverbaar, terwijl een grijstint een subtielere uitstraling heeft. Trendkleuren en combinaties daarvan zijn:

Elegante, tijdloze crème kleuren

Het kleurenpalet van beige tot crème geeft de keuken een tijdloze, elegante uitstraling. Natuurlijke kleuren stralen bovendien licht en warmte uit, zodat een harmonieus geheel ontstaat. Het enigszins terughoudende karakter van deze kleuren zorgt dat ze perfect samen gaan met bijna alle materialen en oppervlakken. Denk hierbij aan hout, glas, keramiek en/of natuursteen. Combinaties met populaire kleuren als blauw, grijs of groen geven de keuken net dat beetje meer ‘body’.

Keukentrends lichte crème en beige kleuren

Gedurfd rood

In tegenstelling tot de lichte uitstraling van crèmekleuren, heeft rood een dominant effect. Vooral de kleuren hennarood en bordeaux zijn populair, omdat ze een warme sfeer creëren. Elektrische apparatuur in rvs of zwart valt in een rood gekleurde omgeving extra op. In combinatie met een werkblad van hout of marmer krijgt de keuken een elegant uiterlijk.

Pronorm trendy rode keuken

Grijs, minder saai dan verwacht

Grijs is al jaren een trendkleur in de keuken en dat blijft ook in 2024 onveranderd. Grijstinten zoals antraciet, beton grijs, blauwgrijs en zilvergrijs doen het goed. Wat kenmerkend is voor grijs, is de eenvoudige combinatie met andere kleuren in het keukenontwerp. Om het moderne karakter van een grijze keuken te benadrukken is een werkblad van keramiek ideaal.

Nolte keuken grijs combinatie houtlook

Trendy blauw

Blauw is niet alleen maar een opvallende kleur die past bij de landhuiskeuken. Blauw geeft andere keukenstijlen een eigen karakter. Kleurnuances van indigo, lichtblauw, pastelblauw of petrol zijn uitnodigend en in combinatie met warme accentkleuren zoals goud krijgt een blauwe keuken een huiselijke, gezellige sfeer.

Een blauwe keuken voor een frisse uitstraling

Zachte pastelkleuren

Citroengeel, zachtroze of saliegroen – pastelkleuren geven de keuken een tijdloze elegantie. Vooral groen in verschillende tinten is erg populair. Pastelkleuren gaan geweldig samen met neutrale kleuren als wit of grijs, maar ook met veel andere kleuren krijgt uw keuken een sfeervolle uitstraling. Een donkere vloer of bijvoorbeeld messing handgrepen maken de keuken af.

Pastelkleuren in de keuken

Keukenfronten en werkbladen

Net als in 2023 zijn fronten en werkbladen van beton, cement en leisteen belangrijk. Deze materialen geven de keuken een stoer karakter. Als alternatieven zijn materialen als keramiek met een beton- of houtlook verkrijgbaar. Houttinten, vooral de donkere tinten, behoren in 2024 tot de meest gewilde keukentrends. Fronten in de kleuren cognac, espresso, nougat of tabak geven de keuken een elegante uitstraling. Vooral de greeploze houten keuken, gecombineerd met ledverlichting zorgt voor een modern ontwerp.

Accessoires en decoratie

Strakke lijnen, eenvoudige kleuren en een opgeruimde keuken zorgen voor rust en comfort. De minimalistische stijl is aan te vullen met sierlijke details zoals stijlvolle kranen, sierlijke handgrepen en moderne verlichtingstechnieken. Accessoires en decoraties brengen persoonlijkheid in de keuken. Kies voor de introductie van planten in de keuken. Denk aan een kruidentuintje met verse ingrediënten voor een natuurlijke, rustgevende sfeer. Planten en kruiden zoals aloë vera, basilicum of munt zijn niet alleen mooi, maar verbeteren tegelijk de luchtkwaliteit in huis en hebben een positief effect op het binnenklimaat.

Keukentrends werkbladen en decoraties

Plan samen met ons uw droomkeuken

Vorig jaar is Mooi Tegels en Sanitair uitgebreid met Mooi Keukens. We vinden het belangrijk dat uw nieuwe keuken aansluit bij uw eigen ideeën en voorkeuren. Of u nu kiest voor een betonlook, houten fronten, een marmeren werkblad, een kookeiland of hightech apparatuur: stel samen met ons uw nieuwe droomkeuken samen. Mooi Keukens biedt uitgebreide ondersteuning bij het plannen en ontwerpen van uw nieuwe keuken. Kom gerust een langs in onze vernieuwde showroom en bespreek uw wensen met onze adviseur.

Keukentrends 2024 – FAQ

1. Welke keukentrends zijn modern in 2024?

Minimalisme blijft ook in 2024 zichtbaar. Keukenfabrikanten bieden elegante materialen voor werkbladen en keukenfronten. De keuze aan kleuren is breed en divers.

2. Welke keukenkleur is modern?

Groen in diverse tinten en structuren is populair en dit zal naar verwachting ook in 2024 het geval zijn. Grijstinten, maar zeker ook de klassieke zwart-wit combinatie blijven aanwezig. Natuurlijke kleuren, met houten fronten of de betonlook blijven behouden. Gaat uw voorkeur uit naar een meer bijzondere kleur, kies dan voor een krachtige kleur zoals rood.

3. Hoe kies ik de beste kleur voor mijn keuken?

Vooropgesteld dat uw eigen smaak de voorkeur heeft, laat onze adviseur de mogelijkheden zien. Kleuren en materialen zijn onderling goed te combineren. Afhankelijk van de stijl die u in gedachten heeft, laten we zien hoe een bepaalde kleurstelling daar bij past.

4. Moet ik zelf mijn nieuwe keuken installeren?

Onze ervaren vakmensen installeren en monteren uw nieuwe keuken. We kunnen de volledige montage voor u doen, maar het is ook mogelijk om zelf bepaalde onderdelen te doen. Uiteraard verzorgen we ook het leggen en/of zetten van de tegels in uw nieuwe keuken.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl