De badkamer van onze tijd is duurzaam, gezellig, slim en soms tiny

De badkamer is de afgelopen jaren steeds meer een volwaardige ruimte in huis geworden. Huiselijkheid in combinatie met een moderne tijdgeest. Comfortabele gebruiksconcepten verbeteren het comfort en brengen de badkamerervaring naar een hoger niveau. Naast sfeervolle verlichtingssystemen en lampen vindt u in de badkamer steeds vaker op kleur afgestemde accessoires en hoogwaardige, huiselijke badkamermeubels met opbergruimte. De badkamer van onze tijd is duurzaam, gezellig, slim en soms tiny.

Bespaar energie en water met een duurzame badkamer

Steeds vaker kijken we naar duurzaamheid en manieren waarop we kunnen besparen. Het vervangen van verouderd sanitair door efficiënte en waterbesparende nieuwe producten is om verschillende redenen zinvol. Wanneer het gaat om water- en energiebesparing is er op eenvoudige wijze veel mogelijk door de introductie van nieuwe handdouches en armaturen voor de wastafel. Rondom het toilet zijn talloze innovaties voor een duurzame renovatie beschikbaar. Spoelrandloze modellen, dual flush technologie en hygiënische oppervlakken, waarmee u bespaard op water en schoonmaakmiddelen. Tegelijk neemt ook de interesse voor het bidet toe, waardoor het verbruik van toiletpapier afneemt.

Duurzame badkamer Geberit dual flash wandplaten

Duurzame producten

De sanitair industrie richt zich op duurzaamheid en het ligt voor de hand dat een duurzame badkamerplanning de komende jaren een grote invloedsfactor is bij aankoopbeslissingen. De zogenaamde ‘zero-waste’ trend is belangrijk en richt zich op het vermijden van verspilling. Dit geldt voor plastic afval dat zich ophoopt in de badkamer, aangezien veel verzorgings- en reinigingsproducten in plastic verpakkingen zijn gevuld. Dagelijks gebruik leidt tot een hoog verbruik van niet-biologisch afbreekbare materialen. Producenten en fabrikanten denken hier gezamenlijk over na en ontwikkelen alternatieven om zo een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld.

Duurzame badkamer, hergebruik van plasticverpakkingen

Water als verbindend element voor ontspanning en welzijn

Het verlangen naar welzijn en ontspanning is groot. De markt voor wellness producten en diensten die we in de eigen badkamer kunnen gebruiken is enorm. Door van uw eigen badkamer een privéspa te maken, geniet u van ontspannende momenten in het comfort van de eigen woning. Een comfortabele badkamer kan zich onderscheiden door zowel eenvoudige als complexe producten zoals een badkuip of whirlpool, een infraroodsauna, een stoomdouche en/of programmeerbare douches. Slimme technologische snufjes zorgen voor een aangename beleving en hebben een positieve invloed op uw welzijn en gezondheid. Laat uw nieuwe badkamer een plek zijn waar u optimaal kunt ontspannen en nieuwe energie opdoet.

Duurzame badkamer whirlpool privéspa

Tiny badkamer met hoogwaardige technologische snufjes

Als de ruimte in de badkamer beperkt is, zijn creatieve ideeën nodig. De ‘tiny’ badkamer kenmerkt zich door een eenvoudige esthetiek, kleine productcategorieën, slimme oplossingen, comfort en een hoge mate van personalisering. Op maat gemaakte componenten voor wastafels, douches, badkamermeubels geeft zelfs de kleinste badkamer een geweldige uitstraling.

Duurzame badkamer tiny house

De ideale badkamerinrichting

De eisen aan het ontwerp, de inrichting en de stijl van onze badkamers worden steeds hoger. Leefstijl en interieurontwerp komen meer en meer tot uiting in het ontwerp van de badkamer. Een badkamer is zoveel meer dan alleen een plaats om te douchen. Een groeiend assortiment producten is beschikbaar die de badkamer op unieke, emotionele wijze vorm geven. De focus ligt hierbij vooral op het gebruiksgemak en de mogelijkheid voor maatwerk. Dit geldt met name voor de verlichtingssystemen die in sanitaire producten zijn ingebouwd. Met de juiste lichtplanning is een badkamer voor verschillende doeleinden uitgerust. Een harmonieuze keuze aan kleuren en materialen, maken van een badkamer een echte privéspa.

Duurzame badkamer verlichtingsplan led verlichting

Slimme technologie verbetert de dagelijkse routine

In de badkamer helpen slimme producten het dagelijks leven comfortabeler en makkelijker te maken. Slimme bediening van watertoepassingen, app-bediening voor verlichtingssystemen, contactloze kranen, hygiënefuncties door Uv-bescherming en ingebouwde informatie in een spiegel. Slimme technologische innovaties zijn niet langer alleen maar toekomstmuziek, ze bereiken de badkamer van vandaag de dag en bieden zowel duurzame als praktische oplossingen.

Duurzame badkamer slimme technologie app

Kleurrijke kleuren en materialen voor wanden en vloeren

Kleur keert terug in de badkamer. Nooit eerder was er zo’n verscheidenheid aan kleuren en materialen voor de badkamer. Kleur is een geweldig designelement. Denk aan naadloze wandoppervlakken, grootformaat tegels en decoratief behang, de toepassingsmogelijkheden zijn breed. Naast de beige- en groentinten zijn er ook meer gedurfde gele of rode tinten die de badkamer sieren. Zelfs in de armaturen zijn kleuren trendy. Het all-time trendfenomeen zwart is te gebruiken als dominante kleur of als accentkleur met behulp van beslag en metalen elementen.

Duurzame badkamer tijdloze kleuren, tinten en structuren

Ontdek de badkamers van tegenwoordig

Wilt u ook besparen op water en energie? Ontdek de nieuwste badkameroplossingen bij Mooi Tegels en Sanitair. Kom voor inspiratie naar de winkel en praat met onze adviseur over innovatie en technologie in uw nieuwe badkamer.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl