Thuis jacuzzi – een plek voor ontspanning en massage

Ontspannen in bad stimuleert de doorbloeding en heeft een positief effect op vermoeide spieren. Nog meer ontspannen doet u in een bad met whirlpoolfunctie. Met een jacuzzi geniet u eenvoudig binnen uw eigen vier muren van een weldadige hydromassage en heeft uw badkamer een heerlijke wellness functie. Een thuis jacuzzi is een ware plek voor ontspanning en massage.

Werking whirlpool bubbelbad

Het principe van een bad met bubbel functie is gebaseerd op ingebouwde jets die aan de zijkanten, de rugleuning en de bodem van het bad zijn geïnstalleerd. Zodra u de functie inschakelt, zuigt een pomp of ventilator het water in de inlaatsproeiers. Het bubbelende effect ontstaat door de verrijking met lucht, die samen met het aangezogen water via de jets vrijkomt. In moderne bubbelbaden is de druk naar wens aan te passen en geniet u van een zachte, medium of intensieve massagekracht. Bij sommige modellen is er de mogelijkheid om de massagejets individueel te regelen en in te stellen voor een rug massage of een volledige lichaamsmassage. De jets zijn gelijkmatig in het oppervlak van de badkuip ingebouwd, zodat ze het ‘gewone’ gebruik van een bad niet benadelen.

Thuis jacuzzi - wellness in de eigen badkamer

Bubbelbad schoonmaken

Als het gaat om het schoonmaken van een bubbelbad is aandacht geboden. De jets vereisen een speciale behandeling en hebben regelmatig een ontkalkingsbeurt nodig. Opgehoopt kalk zorgt voor problemen in het functioneren van het bad en verstoppen de jets. Na elke tien tot vijftien baden is het advies om de jets schoon te maken. Hiervoor gebruikt u azijn of een speciaal product geschikt voor reinigen van whirlpools. Werk met een pluisvrije doek, omdat pluisjes het systeem verstoppen. Neemt u regelmatig een bad met schuim?  Zeep- en schuimresten zetten zich af in de jets, maar ook op de wanden van het bad. Onze adviseur vertelt alles over het onderhoud en reinigen van uw nieuwe bubbelbad, zodat u optimaal geniet van uw aankoop. Een praktische tip is om geen gebruik te maken van een schuurspons of ander ‘grof’ materiaal dat krassen veroorzaakt.

Duo jacuzzi bubbelbad 2 personen

Kosten betaalbaar bubbelbad

Is een bubbelbad goedkoop? De prijs van een whirlpool is afhankelijk van verschillende factoren. Niet de maat, maar het systeem is op invloed van de kosten. Klassieke badkuipen met een inhoud tot 210 liter zijn al verkrijgbaar tegen betaalbare prijzen. Als uw voorkeur uitgaat naar een hoekwhirlpool dan zijn de kosten hoger dan die van standaard gevormde badkuipen. Toch is het kiezen voor een hoekbad niet per se duur. Door te kijken naar de fabrikant en het systeem zijn goedkopere modellen beschikbaar. Hoogwaardige systemen die zijn uitgerust met lucht- en watersproeier zijn iets duurder, maar bieden pure luxe. Optioneel is er de keuze tussen lucht- en waterjets in een binnen bubbelbad. Waterjets bieden een krachtiger massage. Woont u in een regio met hard water? Luchtjets zijn in dat geval de betere keuze.

Voordelen water- en/of luchtjets

Zowel water- als luchtsystemen hebben elk unieke voordelen. Zo geniet u in een bubbelbad met waterjets van een krachtiger massage, maar vereist een luchtsysteem minder reiniging. De luchttoevoer laat badwater sneller afkoelen, waardoor u meer water verbruikt als u langere tijd van de jacuzzi gebruik maakt en wilt genieten van warm water. Qua prijzen verschillen whirlpool systemen afhankelijk van de fabrikant.

Inbouw bubbelbad

Maten en uitvoeringen – een bubbelbad voor elke badkamer

Een whirlpoolbad 180 x 80, maar ook 2-persoons bubbelbaden zijn leverbaar. Bubbelbaden zijn in verschillende afmetingen en vormen beschikbaar. Van een vrijstaand bubbelbad tot een inbouw bubbelbad en van een indoor bubbelbad tot een outdoor jacuzzi, de keuze is groot. Zelfs in kleinere badkamers heeft u door het brede aanbod een mogelijkheid om van een ruimtebesparende whirlpool te genieten en uw eigen wellness ruimte in te richten. Naast de buitenmaten van het bad is een ander aandachtspunt de inhoud in liters. Voor beperkt gebruik en kleinere ruimtes volstaat een bubbelbad van 120 liter. Plaatst u de badkuip in een ruimere badkamer en wilt u met twee genieten van een heerlijke onderwatermassage, kies dan voor een variant van 180 liter of meer. De grootste ontspanning krijgt u in een whirlpool waar u met gestrekte benen kunt liggen. Bij een te kleine badkuip steken of uw knieën of bovenlichaam uit het water en ontstaat een kouwelijk gevoel.

Hoekbad, halfronde jacuzzi

Whirlpool bubbelbad advies

Vind nu uw persoonlijke whirlpool en vergelijk het aanbod dat past bij uw badkamer. Als onderdeel van het vernieuwen van de badkamer heeft u de mogelijkheid om een bubbelbad te installeren en uw badkamer om te toveren tot een plaats van rust en ontspanning. U vindt u nieuwe whirlpool met lucht- en/of waterjets in onze showroom. Maak een afspraak voor een adviesgesprek of loop gerust eens binnen. Praat met onze adviseur over een binnen- of buitenwhirlpool en geniet niet veel later van de weldaad die een bubbelbad heeft.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl