Vrijstaande badkuip in een kleine badkamer

Ontspannen in een vrijstaand bad is een geweldig manier om een lange dag af te sluiten. Maar werkt deze luxe ook in een kleine badkamer? Vrijstaande badkuipen geven een zeker gevoel van luxe en wellness. Maar wat als de ruimte in uw badkamer beperkt is. Verandert een vrijstaand bad uw kleine badkamer in wellness omgeving of wordt het een in de weg staande bron van ergernis?

Vrijstaande badkuip, een leuk idee

Iedereen die nadenkt over een vrijstaand bad, wil zichzelf trakteren op iets bijzonders en een vleugje luxe toevoegen aan het leven van alledag. De verschillende plaatsingsmogelijkheden van deze baden, bieden ruimte aan persoonlijke voorkeuren. Misschien wilt u genieten van het uitzicht of zelfs van een prachtige sterrenhemel genieten. Dan plaatst u het bad voor een kamerhoog raam of onder een schuin dakraam. Wilt u optimaal genieten van het ruimtegevoel, plaats het bad dan in het midden van de badkamer. Vrijstaande baden hebben nauwelijks grenzen aan uw fantasie en u plaatst het bad waar u dat wilt.

Lange vrijstaande badkuip

Is een leuk idee wel praktisch?

Hoe leuk een vrijstaand bad ook is, als er niet voldoende ruimte is, ontstaat al snel een onpraktische situatie. Om effectief te zijn, heeft een bad minimaal 30 centimeter afstand van de muren en/of ander sanitair en meubilair nodig. Of het een goed idee is om zo’n badkuip in een kleine badkamer te installeren is dan ook een terechte vraag.

Mogelijke oplossingen in een kleine ruimte

Het bijzondere van een vrijstaand bad is dat de badkuip vrij kan staan. Schuin ten opzichte van de muur, uitsteken in de lengte of zelfs midden in de badkamer. Heeft u een kleinere badkamer? Zorgvuldige planning en nadenken over de indeling is onvermijdelijk. Een badkuip kan al snel een struikelgevaar vormen. Plaatsing bij de muur nodig uit en niet alleen omdat praktisch is, maar vooral ook omdat u dan comfortabeler zit en van een wellness momentje geniet. Een lastig onderwerp is het schoonmaken van de badkamer. Hoe makkelijk is het dan niet om rondom een vrijstaand bad te vegen. Als dit bad omgeven is door muren wordt het al snel een lastig iets. Daarom is het goed een zekere afstand aan te houden om met een bezem of dweil makkelijk bij de randjes en hoekjes te komen.

Optisch bedrog

Een vrijstaand bad laat een kleine badkamer groter lijken. Feit blijft dat het ruimte nodig heeft om effectief te zijn. Als u een relatief groot bad in een kleine ruimte plaatst, bestaat het gevaar op het tegenovergestelde effect. In dat geval is een nostalgisch bad met de bekende leeuwenpootjes een aanrader. De aandacht gaat dan naar de poten van het bad en minder naar de ruimte zelf.

Vrijstaand bad met accessoires

Inbouw of vrijstaand

Wanneer u afscheid neemt van een inbouw bad, neemt u afscheid van de praktische opbergmogelijkheden aan de rand van het bad. Met een kruk binnen handbereik compenseert u dit verlies. Alleen in een kleine badkamer minimaliseren krukken of stoelen de sta- en loopruimte nog verder. Er zijn praktische accessoires verkrijgbaar die als alternatief voor de opbergruimte dienen. In onze showroom ziet u voorbeelden van vrijstaande badkuipen, maar ook douchebad combinaties en bijpassende accessoires.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl