Afvoergoot over de hele linie

Stijlvolle afvoergoten voor inloopdouches winnen aan populariteit. Open en gelijkvloerse douches zijn niet alleen barrièrevrij, ze creëren extra ruimte in kleine ruimtes. Mooi Tegels en Sanitair laat zien hoe een afvoergoot over de hele linie uw badkamer aanvult en een moderne uitstraling geeft.

afvoergoot, douchegoot

Praktisch gebruik afvoergoot over de hele linie

Bij het ontwerpen en plannen van een badkamer zijn tal van factoren van belang. Aan de ene kant is de vraag naar design toegenomen: de badkamer is steeds vaker een wellness-gebied in eigen huis. Een open badkamerinrichting met een inloopdouche geeft zelfs kleinere badkamers een comfortabel en ruimtelijk gevoel. Aan de andere kant ligt de focus ook op de levensduur van sanitair en badkamermeubilair. Niet alleen de hoge kwaliteit telt, maar ook de langst mogelijke levensduur is van invloed op uw keuze. Met de realisatie van barrièrevrije, open douches houdt u rekening met de toegankelijkheid van de badkamer op latere leeftijd. Afvoergoten zijn eenvoudig te installeren, onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Bij het kiezen van de juiste afvoergoot, zijn er verschillende aandachtspunten om rekening mee te houden.

Uiterlijk van de douchegoot

In tegenstelling tot een douchebak neemt een douchegoot, geen extra ruimte in beslag omdat deze in de vloer is verwerkt. De goot ondersteunt de maximale ontwerpvrijheid. Bekende fabrikanten maken producten die op verschillende manieren in de vloer te integreren zijn. Dit heeft als voordeel onder andere dat de groot formaat tegels of minerale vloeren zonder afschot realiseerbaar zijn.

Eenvoudig schoonmaken

Om het douchewater goed af te voeren, moet de vloer of het tegeloppervlak enigszins hellen. Afhankelijk van het model en het afvoersysteem van de douchegoot, neemt u de afdekking eenvoudig weg en maakt u de oppervlakte daaronder schoon. Een andere optie is het inzetstuk te verwijderen en schoon te spoelen.

afvoergoot schoonmaken

Afvoercapaciteit

Een afvoergoot heeft niet automatisch meer capaciteit. De waterafvoer is afhankelijk van de capaciteit van de armaturen, het waterverval en de diameter van de afvoerleidingen. Heeft de afvoerbuis een steile schuinstand dan loopt het water sneller weg, ongeacht of er een afvoerputje of een afvoergoot is aangelegd. Fabrikanten geven de capaciteit aan in liters per seconde of minuut.

Duurzaamheid en energiezuinigheid

Verschillende sanitair fabrikanten leveren afvoergoten. Met de voortdurende ontwikkelingen op het gebied van energiezuinigheid en duurzaamheid, zijn er tegenwoordig zelfs douchegoten met een ingebouwde warmtewisselaar. Dat betekent dat het gebruikte (warme) douchewater niet ongebruikt wegloopt, maar door de koude waterleiding teruggevoerd. Zo is minder extra warm nodig.

afvoergoot grijs

Afvoergoot of afvoerputje

Verbouwt of renoveert u uw badkamer en denkt u na over een inloopdouche? Kom bij Mooi Tegels en Sanitair kijken naar het assortiment afvoersystemen. Naast het vertrouwde doucheputje geven we graag advies en informatie over een praktische afvoergoot. De afvoergoot voert het douchewater op efficiënte wijze af en is eenvoudig te onderhouden. Het geeft uw badkamer een eigenzinnige, moderne uitstraling en door combinaties met andere energiezuinige sanitair voorzieningen, ziet u hoe u het verbruik van energie vermindert waardoor uw maandlasten afnemen. Meer weten of inspiratie opdoen? De showroom is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Graag tot ziens!

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl