Ideeën voor een gezellige badkamer

U verheugt zich op uw grote badkamer, maar stiekem bekruipt u het gevoel van een moeizame inrichting. U heeft genoeg ruimte voor een groot bad, een ruime inloopdouche en een dubbele wastafel. Maar hoe past alles in elkaar op 20 vierkante meter of meer? Schrikt een grote badkamer af? Mooi Tegels en Sanitair geeft ideeën voor een gezellige badkamer en combineert ruimtelijkheid met gezelligheid.

Zeven ideeën voor een gezellige badkamer

Grotere badkamers lijken vaak ongezellig omdat de indeling niet klopt. Door de ruimte visueel te verdelen, ontstaat een samenhangend geheel. Herkent u uw badkamer in de volgende omschrijving? De douche, het ligbad, de bidet en de wastafel staan langs de muur opgesteld. Vloer- en wandbetegeling is monochroom en lijkt eindeloos. In het midden van de badkamer is vrije ruime. Een behoorlijke oppervlakte aan vrije ruimte.

ramen gezellige badkamer

Maak een nieuwe indeling

Om een grote kamer gezelliger te maken, is het beter om deze op te delen in overzichtelijke eenheden. Hoe doet u dat in uw badkamer?

 • Wees ‘creatief’ met vloertegels en kies voor meerdere tinten of patronen.
 • Creëer het idee van een kamer in een kamer, door extra muurtjes of verlaagde plafonds.
 • Gebruik badkamertapijten.
 • Kies voor verschillende kleuren op de muren.

Zones, nissen in de muur… hoe u de afzonderlijke ruimtes in de badkamer noemt maakt niet. Ze zijn belangrijk voor het geven van structuur.

badkamer indeling

Gebruik badkamer elementen

Naast kleuren en structuren is er een andere manier om een gezellige ruimte te creëren: de inrichting. Dankzij nieuwe ontwerpen en innovatieve vernieuwingen is de tijd dat een wastafel of badkuip netjes langs de muur staat voorbij. Met eenvoudige veranderingen geeft u uw grote badkamer in een handomdraai meer structuur:

 • Verberg het toilet uit het zicht met bijvoorbeeld een aparte nis.
 • Plaats voor de badkuip een halfhoge muur. Zo scheidt u het bad optisch met de rest van de badkamer.

Ruimtes met een ligbad of jacuzzi passen het beste in het achterste gedeelte van de badkamer, zoals de ‘wasruimte’ zich voorin bevindt. Een goed idee voor een overgang van actief naar wellness is een ontspannende (inloop)douche.

badkamer met houtaccenten

Badkamermeubilair op maat

Grote badkamers zien er snel verwarrend uit, omdat ze vol staan met kleine meubels en decoratie. Weer anderen zien er rommelig uit, omdat de sanitaire voorzieningen te nadrukkelijk aanwezig zijn. De Mooi Tegels en Sanitair tip voor een evenwichtige uitstraling is: meng groot en klein. Neem bijvoorbeeld een groot dubbel ligbad of douchebad combinatie en maak dit de blikvanger van uw badkamer. Gebruik kleinere meubels of decoratie die de blikvanger benadrukken.

Huiselijke accenten voor extra comfort

U verwacht het misschien niet, maar wat in een gezellige woonkamer werkt, werkt ook prima in de badkamer. Huiselijke accenten geven uw badkamer een comfortabel uiterlijk. Gebruik bijvoorbeeld:

 • Houten badkamermeubilair behandeld om waterdicht te zijn.
 • Vloertegels met houtlook, voor het idee van een rustieke houten vloer.
 • Tegels in combinatie met muurverf, in plaats van overal tegels. Zo ziet de badkamer er huiselijker uit.
 • Warme kleuren op zowel de vloer als muur zorgen voor een warme, gezellige sfeer.
 • Experimenteer met decoraties die typisch zijn voor de woonkamer, zoals accessoires en stoffen.

Wees alert en bescherm uw spullen tegen vocht. Zo voorkomt u vroegtijdige beschadiging.

huiselijke inrichting badkamer

Passende verlichting

Of u nu een grotere of kleinere badkamer heeft, de verlichting bepaalt het gevoel en de sfeer. Grote badkamers hebben vaak grote ramen, die overdag veel licht toelaten. Om ervoor te zorgen dat u op alle momenten van de dag voldoende licht heeft, is de keuze voor verlichting belangrijk. Vooral in de echt grote badkamers is alleen een plafondlamp in het midden van de ruimte niet genoeg. Gebruik verlichting om de ruimtes te scheiden en een evenwichtige verdeling te creëren. Individuele lampen zorgen voor een levendige structuur.

gezellige verlichting badkamer

Leuke extra’s

Wees vrijgevig voor uzelf en twijfel niet te lang of sanitair, een decoratiestuk of accessoire wel echt in de badkamer past. Zo is een dubbele wastafel ideaal voor gezinnen, zodat er geen files ontstaan op de drukke momenten van de dag. Iets anders is een badkuip. Deze hoort gewoon thuis in een grote badkamer. Overweeg het inbedden van een badkuip. Zo creëert u extra opbergruimte en zitgelegenheid.

Wees niet bang voor vrije ruimte

Open ruimtes geven een grote badkamer een ruime uitstraling. Pas op dat u de badkamer niet te vol maakt. Kies voor sanitair, meubilair, accessoires en decoraties zonder dat het geheel een rommelig uiterlijk krijgt.

Vrijblijvend advies over grote badkamers

Voelt u zich geïntimideerd door een badkamer met hoge plafonds, grote ramen of veel vrije ruimte? Wees gerust, zelfs grote kamers zijn met de juiste indeling en inrichting comfortabel en gezellig te maken. Weet u niet precies hoe u uw badkamer anders of gezelliger inricht? Kom gerust naar onze showroom voor vrijblijvend advies over een gezellige badkamer. Bespreek met onze adviseur hoe u uw badkamer goed indeelt, welk sanitair past in de ruimte, hoe u de badkamermeubels laat passen bij de gekozen stijl en welke extra’s er beschikbaar zijn om van uw badkamer een blikvanger te maken. Nieuwsgierig geworden? U vindt Mooi Tegels en Sanitair op de meubelboulevard van Emmen.


Ideeën voor een gezellige badkamer – FAQ

1. Hoe maak ik mijn badkamer gezellig?

Met de juiste keuzes voor meubilair, decoratie en accessoires komt u een heel eind. Kies huiselijke accenten voor meer comfort en denk aan goede verlichting. Soms zijn het de leuke extra’s waarvan ze eigenlijk niet als ‘gebruikelijk’ in de badkamer thuishoren die het verschil maken.

2. Welke afbeeldingen zijn geschikt voor in de badkamer?

In feite is geen afbeelding ongeschikt voor de badkamer, zolang u zich daar comfortabel bij voelt. Om een afbeelding of foto in een vochtige omgeving te bewaren is plexiglas ideaal. Vrolijke kleuren, vakantiefoto’s of moderne zwart-wit foto’s, kies beeldmateriaal dat past bij de stijl van uw badkamer.

3. Wat kan ik gebruiken in plaats van tegels in de badkamer?

Moderne badkamers zijn in te richten zonder tegels. Alternatieve materialen zijn houten of decoratieve panelen, natuursteen, houten vloeren, vinyl en/of kurk.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl