Retro badkamer

Een vleugje nostalgie is tegenwoordig een belangrijk element bij badkamer- en interieurontwerp. De retro badkamer is helemaal hip en allerminst verouderd of saai. Modern design gecombineerd met klassieke stijlen geeft een geweldig resultaat. Badkamers in een vintagestijl vervelen nooit en bevatten een unieke sfeer waar iedereen zich thuis voelt. Bij Mooi Tegels en Sanitair weten we hoe belangrijk het is om een badkamer te ontwerpen die uw persoonlijke stijl en smaak weerspiegelt. We bieden uitgebreide badkameroplossingen die het mogelijk maken om een indrukwekkende retro badkamer te ontwikkelen die zich kenmerkt door charme en gebruiksgemak.

Sleutelelementen bij het ontwerpen en inrichten van een vintage badkamer

Badkuipen en wastafels, ideaal voor de retro badkamer

Vrijstaande badkuipen en wastafels op een voetstuk of opzetwastafels zijn onmisbaar in een retro badkamer. Ze voegen zowel charme als elegantie toe en transformeren de ruimte in een oase van welzijn en ontspanning. Mooi Tegels en Sanitair heeft een breed assortiment badkuipen en wastafels, ontworpen met aandacht voor detail en gebruiksgemak.

Retro badkamer, vintage design Duravit

Genieten van vintage badkamermeubilair

Badkamermeubilair in een retro stijl is nodig om de authentieke sfeer te creëren. Houdt u van nostalgie? Combineer de charme van vervlogen tijden met de functionaliteit en comfort van vandaag de dag.

Muurbekleding met een knipoog naar het verleden

Wandtegels, maar ook badkamerbehang, vormt samen met de inrichting het middelpunt van de badkamer. Decoratieve elementen voegen een stukje persoonlijkheid toe aan de badkamer. Kies voor tegels met geometrische, bloemvormige of pastelkleurige patronen. Zo waant u zich op eenvoudige manier in een ander tijdvak en ervaart u een toegenomen gevoel van veiligheid en authenticiteit.

 

Retro badkamer, vintage badkamerbehang

Het belang van details

Accessoires en kranen zijn details die in elke badkamer het verschil maken. Het gebruik van onder meer goudtinten en retro-achtige accenten benadrukken de vintage look van de badkamer. Verlichting speelt een belangrijke rol bij het ontwerpen en inrichten van de elegante retro badkamer. Plafond- en wandlampen met decoratieve details zorgen voor een gezellige, warme sfeer. De juiste verlichting benadrukt de schoonheid van de gekozen stijl.

Retro badkamer, bijpassende verlichting als accessoire

Vintage look, modern comfort

Geheel volgens de huidige designtrends richt een retro-uitstraling zich op ruimtelijkheid en minimalisme. De vintage look brengt uw badkamer tot leven met groene tegels en lambrisering op de wand. Hoe u een retro badkamer decoreert, hangt af van variabelen, zoals: de stijl, de beschikbare ruimte, uw gevoel voor minimalisme en soberheid en/of het gebruik van kleurrijke accenten. Kies ook praktische elementen die het dagelijks gebruik vereenvoudigen. Elementen die uw badkamer net dat beetje extra vintage gevoel geven zijn:

  • Vormgegeven plafondlijsten maken de decoratie compleet.
  • Muurtegels bedekken niet de volledige muur. De bovenzijde is wit geschilderd.
  • Wastafelkranen met goudmotief en marmeren handvaten zijn geweldige accessoires.

De eigentijdse retro trend voorziet in comfortabel sanitair dat het gevoel van ontspanning en wellness benadrukt. Zo zijn er vrijstaande baden met jetstreams verkrijgbaar die de vintage look op een geweldige manier aanvullen.

Retro badkamer details in goudkleur

Vintage badkamer ontwerpen

Is retro de stijl die u voor uw badkamer zoekt? Bezoek onze showroom voor meer inspiratie en advies op maat. U vindt ons in Emmen, Cornelis Houtmanstraat 41a.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl