Praktische badkamer ideeën

Ontbrekende opbergruimte, gladde tegels of verkeerd geplaatste sanitaire voorzieningen. Het zijn een paar voorbeelden die het praktische en plezierige gebruik van de badkamer onmogelijk maken. Een badkamer moet er niet alleen leuk of mooi uitzien, het moet een functionele ruimte zijn. Mooi Tegels en Sanitair deelt praktische badkamer ideeën voor uw droombadkamer.

Praktische badkamer ideeën voor een slimme indeling

Modern en praktisch meubilair geeft u veel vrijheid bij het inrichten van de badkamer. De mogelijkheden zijn legio en in combinatie met duurzaam sanitair ontwerpt u een comfortabele badkamer die aan al uw behoeften en wensen voldoet. Besteed aandacht en tijd aan de opstelling van het sanitair en meubilair. Zo maakt u het dagelijks badkamer gebruik nog prettiger en is het onderhoud eenvoudig. Praktische tips voor een slimme indeling:

 • Installeer de radiator indien mogelijk naast de douche. Zo heeft u na het douchen een warme handdoek voor extra comfort.
 • Het toilet hoeft niet de blikvanger van de badkamer te zijn.
 • Laat voldoende ruimte voor en naast het sanitair, zodat het gebruiksgemak toeneemt.
 • Maak gebruik van bestaande nissen om extra opbergruimte te creëren.

badkamer grondplan

Voldoende leg- en opbergruimte

We zijn allemaal bekend met het probleem van badkamers die te weinig ruimte hebben om iets neer te leggen of op te ruimen. Hotelbadkamers zijn hier een geweldig voorbeeld van. Omdat u de badkamer thuis dagelijks gebruikt, zijn de indeling en het gevoel van ruimte belangrijk. Tips voor een functionele badkamer:

 • Legruimte in de douche creëert u met behulp van een doucherekje of een nis. Gaat uw voorkeur uit naar een nis? Hou hier tijdens het plannen van de badkamer al rekening mee. Later is het realiseren van een nis complexer.
 • Legruimte rond de wastafel is belangrijk. Zeep, mondverzorgingsproducten, make-up en scheerproducten hebben zo een prominente plaats en zijn makkelijk toegankelijk. Moderne planchetten bieden zowel ruimte als een moderne uitstraling.
 • Denk na over opbergruimte in de vorm van boven- of onderkasten. Een opgeruimde badkamer ziet er netjes uit en is aangenaam in gebruik.
onderkast wastafel

Sanitair kopen en installeren

Minder is meer. Dit gezegde is ook van toepassing op de inrichting en indeling van uw badkamer. Denk daarom na over wat u echt nodig heeft:

 • Gebruikt u een badkuip niet vaak, heeft u deze dan echt nodig? Een badkuip neemt onnodige ruimte in beslag en heeft regelmatig een schoonmaakbeurt nodig. De keuze voor een douchebad combinatie of een ruime inloopdouche is een mogelijk alternatief.
 • Voor de uitstraling is het belangrijk dat sanitair bij elkaar past. Kies kranen die het uiterlijk van de wastafel benadrukken. De juiste afstemming maakt alles functioneel.
 • Laat u de vloer opnieuw tegelen? Vloerverwarming verhoogt het comfort. Moderne vloerverwarmingsmatten geven uw badkamer net dat beetje meer.
 • Stem de grootte van het sanitair af op de beschikbare oppervlakte. Te groot maakt uw badkamer al snel klein en geeft een benauwd gevoel.

Onderhoud en hygiëne

Waar denkt u bij een functionele badkamer nog meer aan? Onderhoudsvriendelijke en hygiënische oppervlakken? Sanitair fabrikanten hebben veel gedaan om het gebruiksgemak te verhogen en het onderhoud te vereenvoudigen.

 • Keramiek is eenvoudig te reinigen en houdt uw badkamer schoon.
 • Spoelrandloze toiletten zijn niet alleen makkelijk schoon te maken, ze zijn ook duurzaam. Voor optimaal comfort is een hangtoilet de ideale oplossing.
 • Antibacteriële oppervlakken zijn een must voor de moderne badkamer. Zowel bedieningsplaten, douchebakken als badkamerkeramiek zijn tegenwoordig antibacterieel.
praktische indeling badkamer wastafel

Veilige badkamer

De gemiddelde levensduur van een badkamer is 25 tot 30 jaar. Om een veilige omgeving te creëren, denkt u na over de toekomst. Helaas is een kijkje in de toekomst niet mogelijk, we weten niet hoe onze gezondheid is over tientallen jaren. Toch is het mogelijk om uw badkamer toekomstbestendig in te richten. Ongeacht uw leeftijd zijn er dingen die u kunt gebruiken om de veiligheid en de functionaliteit van de badkamer te vergroten:

 • Antisliptegels, maar ook antislip douches en/of badkuipen.
 • Veilige thermostaatkranen voor zowel wastafel, douche als bad.
 • Handgrepen in douche en/of bad.
 • Inloopdouche zonder eerst over een hogere rand te moeten stappen.
 • Verhoogde bevestiging van hangtoilet en zwevende wastafel.

Uiterlijk functionele badkamer

Tips en ideeën voor een functionele badkamer zijn praktisch. Van de indeling en inrichting tot en met de hygiëne en veiligheid. Kijk zelf naar wat er voor u belangrijk is en hoe u dat het beste combineert in uw nieuwe badkamer. Wat voorop staat is hoe u uw ideale badkamer voor u ziet en wat u als functioneel beschouwt. Uiteindelijk gaat het erom dat u de nieuwe badkamer leuk vindt. Als u zich al na korte tijd ongelukkig voelt in uw nieuwe badkamer, heeft een verbouwing veel geld gekost, maar begint u al snel weer met nieuwe plannen. Volg uw eigen ideeën en zoek een badkamerstijl die bij u past en waar u zich veilig voelt. Online, maar ook in gedrukte media, doet u inspiratie op. Vergelijk stijlen en kijk naar kleuren die u aanspreken. Een badkamer hoeft niet zwart-wit te zijn. Subtiele tinten en combinaties van kleuren geven verrassende effecten en passen vaak beter bij elkaar dan gedacht.

Inspiratie en advies

Uw nieuwe badkamer praktisch inrichten? Kom voor inspiratie en vrijblijvend advies naar Mooi Tegels en Sanitair in Emmen. U vindt ons op de meubelboulevard. In de showroom ziet u een gevarieerd assortiment badkamerstijlen, accessoires, wand- en vloertegels. Ook voor kranen, verlichting en vloerverwarming bent u bij ons aan het juiste adres. We werken met kwaliteitsproducten van bekende fabrikanten. Veilig uw nieuwe badkamer inrichten? Mooi Tegels en Sanitair is aangesloten bij Nationale Badkamer Garantie. Maak een afspraak voor een adviesgesprek of bezoek ons in Emmen. De showroom is geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

bad in beeld, nationale badkamer garantie

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl