Tegels

Tegels zijn zoveel meer dan alleen een vloer- of wandbedekking. Tegels maken een kamer bijzonder. Als vloerbedekking hebben ze grote invloed op de uitstraling van uw woning, omdat het een eerste stap is in het bepalen van een inrichtingsstijl. Ze zorgen voor meer comfort, geven een (bad)kamer een stoere uitstraling of een tijdloos design. Wand- en vloertegels werken altijd. Mooi Tegels en Sanitair zorgt ervoor dat u uw droomtegel vindt, zodat uw woning de gewenste stijl krijgt. Met verschillende looks is er voor iedere (bad)kamer de juiste tegel.

Breed assortiment vloer- en wandtegels

Wij bieden een gevarieerd assortiment wand- en vloertegels, terrastegels, mozaïeken, glas en natuursteen. Bij Mooi Tegels en Sanitair vindt u alles en meer over tegels voor binnen én buiten. We zijn voortdurend op zoek naar de nieuwste trends en ontwikkelingen in de tegelbranche. Het assortiment breidt zich regelmatig uit en kent interessante variaties. Bent u op zoek naar een moderne marmerlook? Mat of glanzend? Een rustieke houtlook, met veel of juist weinig structuur? Welke tegels wilt u combineren en welke kleurstelling heeft uw voorkeur? Zoals u ziet hebben we gegarandeerd voor elke badkamerstijl de best passende tegel. Ontdek ons brede assortiment om uw woning geheel naar smaak in te richten. Wat u ook zoekt, we vinden samen de juiste tegel. Kom voor inspiratie en advies op maat naar de showroom.

Soorten tegels en toepassingsgebieden

Vloertegels

Vloertegels zijn al jaren een geliefde keuze als het gaat om het inrichten van woonruimtes en terrassen. Terecht! Waar we vroeger vooral een tegelvoorkeur hadden omdat ze eenvoudig schoon te maken en duurzaam zijn, is de huidige generatie vloertegels vooral aantrekkelijk om het afwisselende uiterlijk. Variatie in formaat, kleur en structuur. De vloertegel is veranderd van een noodzakelijke vloerbedekking naar een van de belangrijkste onderdelen in de (bad)kamer. Geavanceerde productietechnieken geven een tegeloppervlak een ongekende diepte en levendigheid. Tegels met een hout of betonlook zien er bedrieglijk echt uit. Vooral houtlooktegels zijn momenteel ongekend populair. De meeste vloertegels zijn ook geschikt voor gebruik op de wand(en).

Tegels, sanitairwinkel Emmen

Wandtegels

Wandtegels vinden we niet alleen in traditionele ruimtes zoals de badkamer en keuken, steeds vaker ziet u tegels aan de muur van de woonkamer of gang. Rustieke imitatiesteen of een look die doet denken aan hout cassettes is populair, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Uiteraard blijft de badkamer de ultieme plek voor in het oog springende wandtegels. Moderne ontwerpmogelijkheden leiden naar ongekende mogelijkheden en bijzondere creaties. Met trends die gaan richting de derde dimensie is een wandtegel niet langer alleen een vierkante of rechthoekige tegel met een glad oppervlak. Sterke reliëfstructuren en look van hout, zandsteen, metaal of marmer brengen elke sombere muur tot leven. We hebben tegels van bekende fabrikanten en hoogwaardige kwaliteitsmerken.

muurtegel badkamer

Tegels met houtlook

Een absolute bestseller onder de huidige tegelproducten zijn tegels met een hout uiterlijk. Vaak worden ze gebruikt om grotere ruimtes te ontwerpen. Houtlook creëert het beste van twee werelden:

  • Mooie, warme uitstraling van een houten vloer;
  • Duurzaam, slijtvast oppervlak;

Twijfelt u tussen een houtenvloer of tegels? Kom naar de showroom en zie zelf hoe de optische kwaliteit van tegels met een houtlook is. Vaak zien tegels er beter uit dan het houten origineel.

Tegels houtlook stoere badkamer

Mozaïektegels

Mozaïektegels zijn tijdloos en gaan terug naar het oude Rome. Zelfs vandaag de dag zijn de mozaïekvloeren van toen nog altijd indrukwekkend om te zien. Tegenwoordig zijn mozaïektegels algemeen verkrijgbaar zonder dat ze iets van de originele fascinatie hebben verloren. Glasmozaïek, mozaïek met spiegelende metalen of exotische materialen zoals parelmoer zijn beschikbaar. Mozaïek is een klassieker en een opvallend onderdeel van elke badkamer. Onderscheid bijvoorbeeld uw inloopdouche van de rest van het sanitair of creëer een mozaïek achtergrond boven de badkuip. De mogelijkheden zijn eindeloos.

mozaïek tegels badkamer

Tegel toepassingsgebieden

Tegels badkamers

Porseleinen en keramische tegels zijn de ideale bekleding voor de wanden en vloer van de badkamer. Praktische eigenschappen zoals slijtvastheid, wateropname en de eenvoudige reiniging zijn nauwelijks te evenaren. Tegels vervullen een belangrijke functie in de badkamer. Wand- en vloertegels voorkomen dat opspattend water of condens de muren of vloeren binnendringt en schimmel- of andere vochtproblemen veroorzaakt. Er zijn altijd nieuwe manieren en stijlen om uw nieuwe badkamer te ontwerpen. Mooi Tegels en Sanitair inspireert u daar bij.

Tegels in de keuken

In de keuken is een tegelvloer vooral praktisch. Vooral in ruimtes als de keuken valt er nogal eens wat op de grond. Porselein is bijzonder hard en duurzaam. Beschadigingen en scheuren in tegels zijn een zeldzaamheid. Let bij het kiezen van tegels op de combinatie van kleurstellingen en motieven. Zoek overeenkomsten tussen het keukenwerkblad en de stijl van de keuken zelf.

Tegels buiten

Voor velen onder ons is er niets mooier dan een zomerse BBQ-avond, waarvan u geniet op uw eigen sfeervol ingerichte terras. Terrastegels vormen de ideale ondergrond. Geen ander materiaal heeft vergelijkbaar goede eigenschappen:

  • Uv- en vorstbestendig
  • Antislip
  • Kleurvast
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Weinig onderhoud

Tegels in de woonkamer

In het woongedeelte hebben tegelvloeren, in combinatie met vloerverwarming, vaak de voorkeur boven alternatieven zoals laminaat of parket. De nieuwe verwarmingstechnologieën die ideaal zijn bij grotere oppervlakken zijn vooral bij tegelvloeren efficiënt. Keramiek geleidt de warmte beter dan andere materialen en draagt bij aan het verlagen van het energieverbruik. De beschikbare mooie oppervlakken en de verscheidenheid aan materialen maken dat woonkamers vaker worden betegeld.

Betaalbare en goedkope tegels in Emmen en omstreken

Denkt u na over wand- of vloertegels? Mooi Tegels en Sanitair staat klaar voor uw nieuwbouw- of renovatieproject. Ongeacht uw voorkeur voor Engelse, Duitse, Italiaanse, Nederlandse of Spaanse tegelfabrikanten. U vindt bij ons een gevarieerd aanbod fabrikanten en merken. In de showroom ziet u een afwisseling tussen stijlen, formaten, kleuren en structuren. Kunt u wel wat inspiratie gebruiken of heeft u nood aan advies op maat? We zien u graag in de winkel.

Tegels – FAQ

1. Hoeveel kost een goede tegel?

De prijzen van tegels variëren enorm. Hoe meer keuze er is binnen een serie, hoe hoger de prijzen doorgaans zijn. De diversiteit komt terug in de prijs. Productiekosten en gebruikte materialen, porselein, keramiek of natuursteen, zijn medebepalend voor de prijs.

2. Hoe kan ik een beschadigde tegel repareren?

Reparatie mogelijkheden hangen af van het soort schade. Als een tegel is gebroken of gebarsten, is het zinvol om deze te vervangen als er vervangende tegels beschikbaar zijn. Begin met het voorzichtig verwijderen van de voegen rond de tegel en pas daarna de tegel. Treft de beschadiging meerdere tegels en is de oorzaak onbekend? Laat eerst vaststellen hoe of waardoor de tegels beschadigd zijn.

3. Hoe kan ik resten van tegellijm verwijderen?

Het gebeurt soms dat er wat lijm op de tegel komt. De beste manier om dit te verwijderen is met een stuk zacht hout. De zachtheid voorkomt beschadiging van de tegel, maar is hard genoeg om de lijm eraf te schrapen. Lukt dit niet of onvoldoende dan is het gebruik van een cementsluier product, dat de tegellijm afbreekt, een alternatief.

4. Kan ik tegelvoegen vernieuwen?

Het gebeurt soms dat voegen vies of minder mooi zijn. De eenvoudigste methode om ze op te frissen is met het gebruik van een voegenreiniger. Deze producten zijn erop gericht de voegen te reinigen en ze er als nieuw uit te laten zien. Zit het voegmateriaal los of is het afgebroken, dan is het verwijderen van de bestaande voegen en het aanbrengen van nieuw voegmateriaal de beste oplossing.

5. Zijn vloertegels geschikt voor bevestiging op een muur?

Ja, het gebruik van vloertegels op de wand wordt vaak gedaan. U creëert op deze manier een uniforme uitstraling. Andersom werkt dat meestal niet.

6. Moet ik tegels uit verschillende dozen met elkaar mixen?

Ondanks dat tegels uit dezelfde batch komen, is het mogelijk dat er tussen verschillende dozen kleine verschillen zitten. Daarom is het belangrijk om meerdere dozen tegelijk te openen en de tegels te mengen. Zo ontstaat een harmonieus geheel met een mooi resultaat.

7. Wat kan ik doen als ik tijdens het leggen zie dat er tegels beschadigd uit de verpakking komen?

Het is altijd goed om de status van de producten te controleren. Mocht het voorkomen dat niet alles in perfecte staat is, maakt u hiervan binnen 2 tot 4 dagen melding van. Geef aan hoeveel er kapot is en/of wat de klacht is. Tegels die al gelegd of geplaatst zijn kunnen niet geruild worden.

8. Kan ik de bestelde tegels zelf ophalen in Emmen?

Uiteraard is het mogelijk om de bestelling op te halen.

9. Wat als ik zelf geen tegels kan of wil leggen?

Mooi Tegels en Sanitair werkt samen met het eigen bouwbedrijf. Onze ervaren vakmensen leggen de tegels voor u. Vooraf krijgt u een heldere prijsopgave, zodat u precies weet wat de kosten voor het tegelen zijn.

10. Wat zijn gerectificeerde tegels?

Gerectificeerde tegels hebben allemaal dezelfde afmeting. Tijdens het rectificeren worden tegels na het bakproces bewerkt tot een uniform formaat. Dit betekent dat elke tegel even groot is. Dit minimaliseert de hoeveelheid reiniging van wanden en vloeren, maar creëert tegelijk een harmonieuze oppervlakte.

 

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl