Tegel legpatronen – verschillende manieren van tegels leggen

Tegel legpatronen – verschillende manieren van tegels leggen. Bij het leggen van tegels zijn er verschillende patronen, zodat u uw vloer de gewenste presentatie krijgt. Legpatronen spelen een belangrijke rol in het effect van de tegelvloer, aangezien ze het uiteindelijke effect van de ruimte veranderen. Uiteraard kunnen de legpatronen ook op wanden toegepast worden. Of het nu gaat om een rechttoe rechtaan, kruisverband of wildverband, bij het leggen van tegels is uw fantasie zo goed als onbegrensd. Mooi Tegels en Sanitair laat de bekendste tegel legpatronen zien.

Legpatroon volgens kruisverband

Het bekendste legpatroon is het leggen in kruisverband. Bij dit legpatroon worden de tegels altijd gelijk met elkaar gelegd. De hoeken van de tegels vormen een kruispatroon met de hoeken van de overige tegels. Dit tegel legpatroon is tijdloos en zorgt na leggen van de tegels voor een rechtlijnig totaalbeeld. Aangezien het leggen van tegels in een kruisverband de meest toegepaste vorm is, is het maken van fouten bijna onmogelijk.

Tegel legpatroon kruisverband

Legpatroon volgens kwartsteenverband

Tegels in een kwartsteenverband geven een levendig effect. Door het verspringend leggen van de tegels, van rij tot rij in een kwart van de lengte verschoven, ziet een wand of vloer er eigenzinnig uit. Dit legpatroon is vooral populair bij rechthoekige tegels. Zowel kleine afmetingen als groot formaat tegels zien er prima uit in kwartsteenverband.

Tegel legpatroon kwartsteenverband

Legpatroon in wildpatroon

Het wildpatroon valt op doordat elke rij tegels begint met een stuk tegel van verschillende afmetingen. Het afgesneden stuk tegel aan het einde van de rij zet zich door in de tweede of volgende rij. Dit type patroon gaat in elke rij door. Legt u uw tegels in een wildpatroon? Dan bent u zeker van een opvallende blikvanger. Een tip: als de voeg bij het leggen duidelijk afsteekt ten opzichte van de tegels, wordt in een wildpatroon het voegpatroon goed benadrukt en is het legpatroon nog beter zichtbaar.

Tegel legpatroon wildpatroon

Legpatroon in Romeins verband

Een populair tegel legpatroon is het Romeins verband. Voor dit patroon stelt u eerst een basiselement in verschillende formaten samen. Door dit keer op keer te herhalen, komt het verfijnd en spannend over. Dit populaire legpatroon past goed in landelijke, maar ook mediterrane wooninrichtingen.

Tegel legpatroon Romeins verband

Legpatroon in visgraatvorm

Het visgraatpatroon is uniek. Na het leggen ligt de ene tegel met de korte zijde tegen de lange zijde van de andere tegels. Door de tegels herhaaldelijk in elkaar te ‘nestelen’ ontstaat een geweldig legpatroon met een visgraatvorm. Modern en verfijnd. Deze vorm is vrijwel in alle woonomgevingen bruikbaar en is zowel op de muur als vloer een populaire keuze.

Tegel legpatroon visgraat

Legpatroon in een zeshoek- of honingraatverband

Voor een spannend totaalbeeld zijn honingraatpatroon tegels een geweldige uitdaging. Bij dit patroon worden zeshoekige tegels genesteld naast elkaar gelegd. Deze spannende tegelvorm en unieke manier van leggen geeft een totaalbeeld in honingraatvorm.

Tegel legpatroon honingraat

Heeft u vragen over tegel legpatronen? Neem eenvoudig contact met ons op! Onze adviseur helpt u graag verder en adviseert u over mogelijke patronen bij het leggen van tegels. Ook als u uw nieuwe tegels wilt laten leggen door ervaren tegelzetters, helpt Mooi Tegels en Sanitair u graag verder. Kom gerust langs in de showroom.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl