Keukentegels, welke tegel past in de keuken?

Plant u een nieuwbouw of wilt u uw bestaande keuken renoveren? Dan bent u bij Mooi Tegels en Sanitair aan het juiste adres: keukentegels zijn hygiënisch, duurzaam, razend populair en divers. Keukentegels zijn absoluut trendy. Weinig andere vloer- en wandbekleding combineert robuustheid met elegantie. Door de vele kleuren en vormen die beschikbaar zijn, zijn er vrijwel eindeloze mogelijkheden voor modern keukenontwerp. Klassieke tegelspiegels in retro-look of toch liever de grijze keukentegel met betonlook? Geen probleem! Elke keuken heeft een eigen keukentegel nodig.

Keukentegels, welke tegel past in de keuken?

Het vinden van de juiste keukentegel is meer dan alleen maar een kwestie van het kiezen van de juiste kleur. Het is vooral belangrijk dat de tegels die u kiest, veel kunnen verdragen en robuust zijn. Vochtbestendig en eenvoudig in onderhoud zijn andere kenmerken van de ideale keukentegel. De keuken is een drukke ruimte waar bij het bakken, koken, eten en drinken wel eens iets mis gaat. Vlekken zijn niet ongewoon. Maar welke tegels zijn geschikt voor de keuken en welke factoren zijn belangrijk bij uw keuze?

Keukentegels wand en vloer

Voordelen hoogwaardige keukentegels

Tegels bieden over het algemeen tal van voordelen. Naast eenvoud in onderhoud hebben ze een hoge mate van stabiliteit. Andere voordelen zijn onder andere:

  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren. Tegels passen zo prima bij de keukeninrichting en zorgen voor een samenhangend geheel.
  • Keukentegels zijn zowel op de vloer of aan de muur eenvoudig te leggen.
  • Tegels zijn resistent. Water, vetspetters of gemorste etensresten, tegels zijn eenvoudig te reinigen.

Keukentegels van verschillende materialen

Niet alleen de kleuren, vormen, patronen en stijlen zorgen ervoor dat tegels een flexibele en individuele keuze zijn. De diversiteit aan materialen maakt dat er voor vrijwel elk type keuken een tegel beschikbaar is. Keukentegels met een hout- of betonlook zijn populair en passen in verschillende keuken stijlen. Naast klassieke wand- en vloertegels is ook natuursteen een duurzame keuze voor keukentegels. Voordat u besluit een bepaald materiaal te kiezen, is het altijd verstandig om advies in te winnen, zodat u op de hoogte bent over de vereisten van onderhoud en reiniging.

Keukentegels gevarieerde stijlen en patronen

Wat is een geschikte keukentegel?

Welk type tegel u kiest, hangt vooral af van individuele factoren. Uw eigen smaak is daarbij een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden. Maar ook het type keuken en het algemene ontwerp spelen een rol bij het bepalen welk type tegel geschikt is. Gelukkig is er een enorm grote keuze aan design en kleur. Bij een keuken in landhuisstijl passen andere tegels dan bij een designkeuken. In de meeste gevallen is de keuze voor een grote tegel verstandig. Zo blijft het aantal voegen binnen de perken. Een keuken met tegels van het juiste formaat is eenvoudig schoon te houden.

Wandtegels in de keuken

Naast vloertegels, zijn ook wandtegels in de keuken populair. Achter het fornuis, of het werkblad in zijn geheel, bieden wandtegels de mogelijkheid voor eenvoudig onderhoud. Vuil is met een vochtige doek snel te verwijderen. Er is een grote, gevarieerde keuze aan wandtegels, die uw keuken een geweldige uitstraling geven.

 

Keukentegels achterwand eenvoudige reiniging

Duurzaam en robuust

Tegels zijn in veel gevallen praktisch en eenvoudig in gebruik, waardoor ze jarenlang een ideale basis vormen voor de keuken. Dankzij de lange levensduur van wand- en vloertegels heeft u langdurig plezier van uw keuze. Neem als voorbeeld glasmozaïek, dat in veel keukens gebruikt wordt. Deze tegels hebben als voordeel dat ze snel schoon te maken zijn en bovendien van hoge kwaliteit zijn.

Uitstraling doet er toe

Naast alle functionaliteit speelt ook de uitstraling een rol bij keukentegels. In een helder, modern ontworpen keuken zouden tegels met een retro-look niet goed passen. Sterke kleurcontrasten zijn niet altijd een goede keuze. Door geschikte kleur verlopen en bijpassend design te kiezen, heeft u de mogelijkheid een uniek en passend uiterlijk voor uw keuken te creëren. Wat ook relevant is voor de uitstraling van uw keuken, is de kwaliteit van de tegels. Hoogwaardige keukentegels bieden duidelijke voordelen ten opzichte van tegels van minder hoge kwaliteit, vooral op het gebied van duurzaamheid. Tegenwoordig zijn tegels verkrijgbaar in een breed assortiment aan kleuren. Naast klassieke, heldere designs zijn er ook zwarte tegels voor de keuken, of tegels in meer opvallende kleuren en vormen om uit te kiezen. Mooi Tegels en Sanitair heeft de mogelijkheid om uw keuken naar wens samen te stellen en van bijpassende tegels te voorzien.

Keukentegels voor elk ontwerp en iedere stijl

Keuze afhankelijk van veel factoren

Uiteindelijk spelen diverse factoren een rol bij het kiezen van de geschikte tegels. Naast het ontwerp en de uitstraling is de kwaliteit belangrijk. Vergeet ook het materiaal niet. Natuursteen, marmer of porselein zijn bij uitstek geschikt voor druk gebruikte ruimtes als de keuken. Slijtvast, waterbestendig en eenvoudig in onderhoud zijn kenmerken die de ideale tegel omschrijven. Tot slot speelt ook uw eigen smaak mee. Ga voor een tegel die aanspreekt en waar u zich goed bij voelt. Het kan geen kwaad om met tegel monsters een beeld te vormen. Zo ziet u hoe de verschillende kleur, tinten, patronen en stijlen in elkaar opgaan en het ontwerp van de keuken aanvullen. Kom voor advies en een prijsofferte op maat naar onze showroom in Emmen.

Keukentegels grote keuken

Wand- en vloertegels kopen in Emmen

Wist u dat Mooi Tegels en Sanitair is uitgebreid met Mooi Keukens? Naast alles voor uw nieuwe badkamer, vindt u nu ook uw droomkeuken bij ons. We werken samen met merken van bekende fabrikanten en hoogwaardige kwaliteit. Wilt u de vloer van uw keuken vernieuwen? Naast vloertegels heeft u misschien gedacht aan vloerwarming. Duurzaam en energiezuinig. We vertellen u alles over de mogelijkheden en de aangename warmte die moderne vloerverwarming in de keuken heeft. Op zoek naar een nieuwe keuken, badkamer, wand- en/of vloertegels? In onze winkel ziet u een breed en gevarieerd aanbod van keukens, sanitair en tegels. Loop eens binnen voor meer inspiratie of maak een afspraak voor een adviesgesprek. Stuur een berichtje, vul het contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op. Mooi Tegels en Sanitair is bereikbaar op +31591745343.

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl