Badkamergids dubbele wastafel

Advies badkamergids dubbele wastafel. Vroeger werd een dubbele wastafel in de badkamer gezien als pure luxe. Tegenwoordig is het idee van een comfortabele badkamer anders: een dubbele wastafel past bij de huidige levensstijl. In een gezin met kinderen wordt de ochtendroutine makkelijker. Een dubbele wastafel zorgt voor meer individualiteit. Als iedereen een eigen gedeelte heeft, is het makkelijker om de persoonlijke spullen op te bergen. Een badkamermeubel met twee wastafels is gewoonweg praktisch. Lees onze badkamergids dubbele wastafel en ontdek dat met de juiste afmetingen een dubbele oplossing ook past in kleinere badkamers!

Badkamergids dubbele wastafel vanaf 120 centimeter breed

De minimale beschikbare vrije wandruimte voor een dubbele wastafel is 120 centimeter. Dit betekent dat de meeste badkamers in veel gevallen geschikt zijn voor deze wastafel variant. Is de vrije ruimte kleiner? In dat geval is een enkele wastafel de betere oplossing. Vaak onderschatten we het belang van opbergruimte, maar dit is precies waar u bij de wastafel nood aan heeft: ruimte voor verzorgingsproducten, scheersets, cosmetica, borstels en haarkammen. Met het juiste badkamermeubel ziet de badkamer er altijd opgeruimd uit. Badkamermeubels en wastafels zijn verkrijgbaar in een brede keuze. Zelfs met een diepte van 35 centimeter is een wastafel goed te gebruiken. Ook een gedeelde wastafel met twee kranen is een goede oplossing.

Standaardbreedte van 140 centimeter

Heeft u meer vrije ruimte dan 120 centimeter beschikbaar? Perfect! Uit het oogpunt van gemak en ethisch opzicht is een breedte van 140 centimeter standaard. Zo zorgt u ervoor dat er tussen beide spoelbakken voldoende vrije ruimte is en dat er aan de randen nog 10 tot 20 centimeter vrij is.

Comfort en gebruiksgemak staan voorop

Om zorgeloos gebruik te maken van uw badkamer is de indeling belangrijk. Richt een badkamer zo in dat de focus ligt op maximaal comfort en gebruiksgemak:

  • Plaatsing van de wastafel. Kies voor een plaats met voldoende licht. Zowel natuurlijke lichtinval als kunstmatig licht hebben invloed op het comfort en gebruik van de wastafel. Doorslaggevend voor de plaatsing zijn de eventueel aanwezige aan- en afvoerleidingen van water en elektriciteit.
  • Houd bij het kiezen van de wastafel rekening met opbergruimte.
  • Opzetwastafel, wandwastafel of onderbouwwastafel. Verschillende modellen hebben een eigen uitstraling, maar hebben ook comfort en ruimte.
  • Handdoeken en verzorgingsproducten. Om de badkamer een verzorgde uitstraling te geven, is het mogelijk om bijvoorbeeld te kiezen voor een wastafel met geïntegreerd handdoekenrek.
  • Gebruik en keuze armaturen. U heeft de keuze uit een breed aanbod armaturen. Van laag tot hoog en van enkelvoudig tot dubbel.
Badkamergids dubbele wastafel

Wastafel verlichting

Verlichting in de badkamer is belangrijk, vooral als we in de spiegel kijken is licht praktisch. Een plafondlamp levert standaardlicht, maar voor activiteiten zoals scheren, het aanbrengen van make-up of het in model brengen van een kapsel is extra licht wenselijk. Omdat een enkele lichtbron een schaduw veroorzaakt, is het essentieel dat elke wastafel zijn eigen licht heeft. Zo ontstaat voldoende helderheid en voorkomt u ongewenste licht-donkereffecten.

Ideale oplossing voor de smalle badkamer

Ook al heeft een dubbele wastafel niet altijd veel ruimte nodig, als de ruimte beschikbaar is, is het handig om daar op de juiste manier gebruik van te maken. Met name in lange, smalle badkamers creëert u met een dubbele wastafel en bijpassende onderkasten meer opbergruimte. Door de ruimte zo goed als mogelijk te besteden transformeert u de badkamer in een functionele en mooie kamer waar u dagelijks met plezier gebruik van maakt.

Dubbele wastafel meubel en verlichting

Een wastafel, twee kranen

Denkt u na over een verbouwing of renovatie van de badkamer, maar ziet u op tegen ingrijpende breek- en installatie werkzaamheden aan de leidingen? Het is altijd mogelijk om te kiezen voor het ideale alternatief: een brede wastafel met alleen maar een afvoer. Zo houdt u de kosten beheersbaar en geniet u van het gemak dat een dubbele wastafel met twee kranen heeft.

Beschikbare wastafel modellen

Nu weet hoe een dubbele wastafel past in kleine en grote badkamers, blijft de vraag welke van de beschikbare modellen de beste keuze is.

Inbouwwastafel met onderkast

Deze eenvoudige en nette oplossing laat de wastafel op het zicht bijna met de onderkast versmelten. Een ideale keuze als de ruimte beperkt is. Met een inbouwwastafel gebruikt u elke centimeter effectief en vergroot u het dagelijks gebruiksgemak van de badkamer.

Dubbele wastafel onderkast

Vrijhangende wastafel

Bij vrijhangende of zwevende wastafels zijn het blad en de wastafel meestal geïntegreerd. Gemaakt van hetzelfde materiaal lopen ze naadloos in elkaar over. Deze variant stelt u in staat de ruimte in de badkamer zo goed als mogelijk te gebruiken. Zwevende wastafels kenmerken zich door een ingetogen vormgeving met heldere lijnen.

Opzetwastafel

Dit klassieke model is nog altijd populair en fabrikanten geven hier op eigen manier invulling aan. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte beschikbaar is, anders wordt de opbergruimte als snel beperkt. Een opzetwastafel is aan te raden als de afstand tot de overliggende muur niet te groot is. De opbergruimte onder de wastafel is ideaal en past in bijna elke badkamer.

In onze showroom ziet u diverse modellen van dubbele en enkele wastafels. De keuze voor bijpassend badkamermeubilair is groot en leverbaar in uiteenlopende kleuren en stijlen.

Dubbele wastafel zwevend

Advies dubbele wastafel

Bent u op zoek naar een iets andere badkamerinrichting? Verloopt het ochtendritueel stroef omdat de kinderen ruziën om het gebruik van de wastafel? Voor een dubbele wastafel in de badkamer is minder ruimte nodig dan dat u misschien denkt. Met een minimale afmeting van 120 centimeter installeert u al een praktische oplossing en zorgt u voor meer gebruiksgemak. Een dubbele wastafel biedt interessante voordelen. In combinatie met bijpassende armaturen en kranen geeft u uw badkamer een comfortabele uitstraling. Door te werken met onderkasten of opbergruimte hoeft de badkamer er nooit meer ‘rommelig’ uit te zien. Mooi Tegels en Sanitair werkt met bekende merken en producten van kwalitatief hoogwaardige fabrikanten. Kom voor vrijblijvend advies langs in de showroom. Niet alleen kunt u bij ons terecht voor een nieuwe wastafel, maar ook bijpassende tegels en sanitair zijn verkrijgbaar. Bent u benieuwd? We zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Graag tot ziens!

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl